Lang leve de sportouder!: Leider/Trainers

28-08-2016

Afgelopen woensdag, 24 augustus, stond het eerste deel van het tweeluik ‘Lang leve de sportouder!’ op het programma. De leiders/trainers van de E en F klasse waren uitgenodigd om te kijken en luisteren naar de presentatie van Mark Weghorst, clubondersteuner vanuit de KNVB.

Om 19:30 uur waren de meeste teams vertegenwoordigd en kon de avond beginnen. Doel van dit eerste deel was om de aanwezige leiders kennis te laten maken met de verschillende facetten van de sportouder en de uitwerking hier van op de voetballende kinderen. De twee uur durende presentatie bestond voornamelijk uit het bespreken van diverse stellingen, praktijkvoorbeelden van verschillende sportouders en filmmateriaal van de sportende kinderen die een reactie geven op deze ouders.

Op deze manier werden de ‘spelregels’ langzaam duidelijk gemaakt waarmee op 21 september een vervolg wordt gegeven aan deze avond. Voor dit tweede deel nodigen de leiders/trainers van de E en F klasse de ouders/begeleiders uit van hun spelers. Tijdens deze avond wordt dan de ‘stoplichtkaart’ gepresenteerd aan de ouders welke zij met de kinderen hebben ingevuld. Op deze kaart zullen de kinderen per team specifiek aangeven welk manier van aanmoedigen zij wél en welke zij liever niet langs de lijn wil horen.  Daarnaast hopen we dat deze ‘stoplichtkaart’ door de spelers zelf wat wordt toegelicht middels het maken van een klein filmpje.

We hopen dan ook dat veel ouders/verzorgers woensdag 21 september om 19:30 uur een gaatje in hun agenda vrij houden. Door het houden van deze ‘ouderavond’ willen we als jeugdbestuur een positieve start geven aan dit veelbelovende voetbalseizoen. Dat deze avond maar een aanzet mag zijn naar een seizoen vol plezier en mooie momenten welke samen gaan met trotse en enthousiaste ouders/verzorgers!