SV Grol JO O11-1 KAMPIOEN !!! najaar 2016

05-12-2016

Korte Anneliese
Zaterdag 3 december was de dag dat onze toppers van onze svgrolvoetbalvechtmachine jongens onder 11-1 kampioen konden worden in de najaarscompetitie.
Een prestatie van FORMAAT met hoofdletters geschreven. De toppers hadden de afgelopen  week onder leiding van Nando Schutten in de vrieskou voluit getraind met de uiteindelijke focus op de zaterdag. Voor de tweede maal in twee weken een uitwedstrijd op het progamma. En voor de tweede maal op weg naar Winterswijk. Waar vorige week FC Trias werd verslagen met 0-4, en dus werd uitgeschakeld voor het kampioenschap was het deze week de beurt aan een bezoek aan FC Winterwijk.
Onze toppers werden naarmate de wedstrijd dichterbij kwam wel een beetje gespannen. De tegenstanders van zowel vorige week als deze week plaatsten ons in kleedkamer 13 !!! alsof daar een bedoeling achter zat. Nou onze svgrolvoetbalvechtmachine heeft daar maling aan. Zij worden van dat soort gedoe niet meer warm of  koud. Koud was het gistermorgen des te meer. Maar ook dat kon het de toppers niet weerhouden een goede prestatie op het mooie kunstgrasveld neer te zetten.
Na een goede wedstrijdbespreking en dito warming up konden onze toppers vanaf 10:45u plaatselijke tijd aanvangen.
Direct na het fluitsignaal gingen onze toppers voluit in de aanval. Want, de filosofie is immers; je kunt beter in de buurt van de goal van de tegenstander spelen dan voor je eigen goal. Het spel golfde op en neer en na twee minuten stond het opeens 1-0 voor Fc Winterswijk. Het moet gezegd, eigenlijk een onterechte goal omdat de bal uit een voorzet die al 20 cm over de achterlijn was werd binnengeschoten. De goedleidende jeugdscheidsrechter zag het blijkbaar iets anders.
Een tegenvaller zou je denken, maar onze toppers deerde dat gek genoeg eigenlijk niets. Er werd niet gemopperd, maar gewoon doorgegaan met hun eigen spel. Na de tegenaanval werd Floris die een mooie actie aanging en de tegenstander opzocht en voorbij ging op snelheid op een niet zo’n mooie wijze van de tegenstander tegen het kunstgras gewerkt in de spreekwoordelijke 16. De scheids kon niet anders dan naar de stip te wijzen.
Boet Ueffing schoot de bal lekker strak in de linkerhoek achter de keeper. 1-1. Opnieuw op jacht naar de 1-2 en zo geschiedde. Zoals zo vaak dit seizoen staat de verdediging als een huis. Zeg maar een goede basis!!! Je moet van goeden huize komen om Boet Uffing en Lars Bomers en keeper Boet Schuurmans voorbij te komen.  Zij onderschepten de bal en Lars werd ingespeeld op de middellijn; had overzicht en bedacht zich geen moment, en van een meter of twintig  haalde hij vernietigend uit richting keeper. Snoeihard onderkant lat en pats… het stond ineens 1-2.
Zo zie je maar dat deze kampioenswedstrijd weer gekanteld was. Vooraf werd er door de trainers van de tegenstander er op gewezen dat het toch niet de bedoeling was om onze svgrolvoetbalvechtmachine kampioen te laten worden. Daar waar kampioenswedstrijden niet altijd de beste zijn die gespeeld worden viel het alleszins mee. Beter gezegd,…..hoe beter een tegenstander hoe fijner de onzen het vinden.    
Verder met de wedstrijd. We bleven maar aanvallen en naar een aantal corners net niet te hebben binnengewerkt kwam er een hele mooi combinatie aan. Via het middenveld over schijven van Wout Reukers en een puike assist van de man met overzicht Davy Schutten die een zeer zuivere assist gaf op Floris Lagers. Hij schoot meedogenloos binnen. 1-3 !!!!
Dat was nog net voor rust,….. en de goedbedoelde aspiraties van de tegenstander konden over boord worden gegooid.
Rust !!!!
Onze toppers gingen zoals zo vaak met de borst vooruit de kleedkamer in voor de ranja. De ouders, opa’s oma’s en andere Grol coryfeeën genoten van een warm bakje koffie of thee op het eveneens prachtige complex van FC Winterswijk. Niet alleen ouders waren toeschouwer… maar een delegatie van ons jeugdbestuur en hoofd jeugdopleidingen Bert Roeterdink was aanwezig namens de SV Grol. Klasse !!!!
Daarnaast is het als zo vaak, als je succes hebt, val je op. Zo ook bij de diverse scouts van verschillende BVO’s. Niet voor de eerste maal krijgt de begeleiding vragen om lijstjes in te vullen met rugnummers en namen.
Verder met de wedstrijd….
Na de rust werd er weer vol op de aanval gespeeld. Direct de tegenstander onder druk gezet en Winterswijk kon niet anders dan de onzen tegenhouden met harde overtredingen. Onze svgrolvoetbalvechtmachine raakte daar ook niet van onder de indruk.  Naar een paar vrije trappen was het opnieuw raak. Dit keer werd de bal veroverd op het middenveld en als een speer werd Floris gelanceerd op aangeven van Lars, en hij legde de bal keurig terug op Noah Oosterholt en keurig in het netje en koel afgewerkt. Pats ….1-4
De wedstijd was gespeeld. Maar zoals zo vaak deze jongens gingen gewoon door. En zo geschiedde… Een van de volgende aanvallen was het weer raak. Deze keer kwam de bal terecht via achter, midden, bij Twan Beemers. Onze spits !!! die niet eerzuchtig is en de bal perfect klaarlegde voor Davy Schutten. Met een mooie schuiver en loepzuiver werd de keeper het “bos” ingestuurd. 1-5.
De druk was er af en Winterwijk mocht via een van richting veranderde bal  nog iets terugdoen. 2-5.
Nando zei, gewoon doorvoetballen…. Komt goed. En ja hoor weer een mooie aanval. Davy Schutten onderschepte de bal op het middenveld en slalomde door de verdediging heen, wat leidde tot een grove overtreding op Davy Schutten. De tegenspeler werd resoluut van het veld gestuurd, wat het enige was wat de scheids kon doen, om vervolgens wederom naar de penaltystip te wijzen.
Na de verzorging legde Davy zelf aan voor de pingel en pats 2-6.
Nog een minuut of twee spelen en het was gedaan. KAMPIOEN. ONGESLAGEN !!!
11 westrijden 33 punten !!! doelsaldo 62-8. En dat zegt heel veel. De start van een mooie dag georganiseerd door de ouders was een feit. Feestelijk werd de kampioensbeker uitgereikt door Mirjam en Yvonne namens het jeugdbestuur en werden de festiviteiten op het veld gevierd. Direct hier op volgend werd er met kleding en al gedoucht en gezongen. Op noar Grolle.
Daar stond niet de platte kar klaar, maar trekker met aanhanger van Camping Marveld. Het vervolg was een ereronde door het centrum van Groenlo. Eenmaal terug op sportpark Den Elshof stond alle ouders en andere belangstellenen al klaar om onze svgrolvoetbalvechtmachine op te wachten. Annelies hield te deur voor ons als een echte gastvrouw voor ons open, en de polonaise was een feit.
Diverse Grol leden kwamen onze toppers en begeleiders in het sfeervolle sportcafe feliciteren . Hulde voor hen!!! Maar niet allemaal!!!! En dat is nu net waar hét verbeterpunt ligt.  Het moet over voetbal gaan en niets anders.  Het bleef nog lang onrustig in het Grolse
Er volgt volgende week nog één competitiewedstrijd thuis tegen FC Eibergen. Iedereen kan dan aanschouwen wat een fantastisch team dit is!!!!!
Zonder uitzondering:
Boet Schuurmans: eerste jaars en onze vaste keeper. Wat een sprongen heeft deze jongen gemaakt.  
Boet Ueffing : rotsvaste verdediger en iemand die je een opdracht kunt geven en perfect uitvoert.
Lars Bomers: rotsvaste en harde verdediger met hard afstandsschot en inmiddels al een jaar ervaring in E1.
Davy Schutten:  Linksbenige balkunstenaar en technisch begaafde speler met scorend vermogen.
Wout Reukers: onze aanvoerder, spelverdeler, met goed schot en overzicht.
Floris Lagers: onze razendsnelle rechtsbenige buitenspeler met scorend vermogen.
Noah Oosterholt: onze benjamin. Eerstejaars en zowel links als rechtsbenige speler op het middenveld en voorin.
Twan Beemers: sterke spits en vaak en veel gevoel voor de juiste plaats als spits. Veel scorend.
Nando Schutten: Trainer/coach.
Titus Hoffman: leider en vaste scheidsrechter.
Peter Reukers: Leider.
Jan Bomers: leider .