Corona Protocol Sportpark Den Elshof

Met ingang van 26 juni treden er een aantal nieuwe versoepelingen in. Deze hebben ook impact op het sporten voor Grol-leden.  Senioren mogen weer zonder wedstrijden met andere clubs organiseren. Daarnaast is publiek toegestaan bij wedstrijden mits 1,5 meter afstand wordt gehouden. Om een en ander vooraf te verduidelijken, is in dit overzicht een aantal zaken op een rijtje gezet. Een oproep aan alle spelers/trainers/bezoekers/vrijwilligers om deze goed door te nemen, zodat alles zo soepel mogelijk kan verlopen. De praktijk gaat uitwijzen in hoeverre onderstaande maatregelen uitvoerbaar en voldoende zijn, wekelijks wordt er bijgestuurd waar nodig.

Trainingen

- Jeugdteams tot en met o17 kunnen omkleden en douchen in één kleedkamer, hierbij geldt geen maximum van 8 personen.
- Senioren en o19 teams komen omgekleed naar het sportpark en krijgen één kleedkamer toegewezen in het trainingsschema om spullen neer te leggen vóór de training. Na de training zijn er meer kleedkamers beschikbaar om te douchen dan de aangewezen kleedkamer in het schema. Senioren en 019 teams wordt gevraagd om zich na een training te spreiden over de beschikbare kleedkamers. Er geldt voor senioren een maximum aantal van 8 personen tegelijkertijd in de kleedkamer en 3 in de douche. Kleedkamers dienen schoon achtergelaten te worden na iedere training.
- Iedere speler zorgt voor een eigen (gekenmerkte) bidon/waterfles voor tijdens trainingen en wedstrijden. Verwissel geen bidons en attendeer elkaar op reeds gebruikte bidons. Deel geen bidons met meerdere spelers. Teams die in het bezit zijn van een krat met bidons markeren de bidons met nummers of namen zodat duidelijk is welke bidon bij wie hoort en reinigen deze na gebruik.

Wedstrijden

- Spelers van 18 jaar en ouder moeten 1,5 m afstand nemen van elkaar in de dug-out.
- Senioren teams en onder 19 teams  die een wedstrijd spelen op zaterdag of zondag krijgen 2 kleedkamers indien mogelijk. Als dit niet mogelijk is dienen zij in minstens 2 shifts gebruik te maken van 1 kleedkamer. Hier geldt het maximum van 8 personen in de kleedruimte, en 3 in de douche. Uitspelende ploegen krijgen voorrang op Grol-teams als het gaat op het recht op 2 kleedkamers, Grol spelers douchen indien nodig thuis.
- Wedstrijdbesprekingen voor de wedstrijd en in de rust worden zo veel mogelijk op het veld uitgevoerd. Wel kan er thee worden gehaald in de kleedkamers tijdens de rust.
- Na het douchen wordt de kleedkamer volledig schoongemaakt door thuis spelende teams, ook als daar nog tassen staan van de ploeg die op dat moment op het veld staat. 45 minuten na afloop van de wedstrijd dient de kleedkamer weer beschikbaar te zijn voor het andere team.
- Bij uitwedstrijden is het dragen van een mondkapje in de auto verplicht voor spelers, trainers en ouders die rijden.

Toeschouwers

- Toeschouwers zijn weer toegestaan op het sportpark.
- Toeschouwers houden 1,5 meter afstand, op een aantal plaatsen is met stickers aangegeven waar toeschouwers kunnen plaatsnemen. Indien er bij een veld geen stickers geplakt zijn, zorgen toeschouwers zelf voor 1,5 meter onderlinge afstand.
- Op de tribune is plek voor 80 toeschouwers.
- Bij wedstrijden van Grol 1 geldt een maximum aantal toeschouwers (18 jaar en ouder) van 400, bezoekers vullen een registratieformulier in bij de ingang.

Kleedkamers

- Bij O19 teams en senioren geldt:
Plaatsnemen op 1,5 meter afstand van elkaar.
Maximaal 8 spelers tegelijkertijd in de kleedkamer, maximaal 3 in de douche.
Na het omkleden wordt de kleding in de tas gedaan en onder de bank gezet.
Waardevolle spullen gaan mee naar het veld.
De sleutel van de kleedkamer wordt door de leider terug gehangen bij het wedstrijdsecretariaat na het omkleden, na de rust en na het douchen.
Een kleedkamer wordt na iedere douchebeurt volledig schoongemaakt door de teams, ook als er nog tassen van andere teams staan.
Onder 19  en senioren teams die niet de beschikking hebben over 2 kleedkamers, splitsen zich in ten minste 2 shifts waardoor de 8 spelers tegelijkertijd per kleedkamer en 3 in de douche gehandhaafd kan worden.
- Bovengenoemde punten gelden naast de regels voor het netjes achterlaten van de kleedkamer.

Sporthal

- Kinderen t/m 17 jaar 1,5 meter afstand niet verplicht
- Vanaf 18 jaar gezamenlijk sporten toegestaan, als het nodig is voor sportbeoefening is 1,5 meter afstand houden niet verplicht
- Geen maximale groepsgrootte
- Wedstrijden onderling en tegen andere clubs toegestaan
- Kleedkamers en douches open
- Publiek toegestaan, vaste plek op 1,5 meter van elkaar is verplicht

Sportcafé

- Bij binnenkomst van het sportcafé kunnen bezoekers hun handen desinfecteren.
- Bezoekers van het sportcafé en de vergaderruimtes dienen een formulier met contactgegevens in te vullen.
- Bezoekers houden 1,5 meter afstand tot elkaar tenzij zij uit 1 huishouden komen, hebben een vaste zitplaats en leven hygiënemaatregelen na.