Pillen weer winnaar Nieuwjaarsloop

11-01-2011

De jaarlijkse Nieuwjaarsloop (voormalige Snertloop) van s.v. Grol is zondagmorgen 9 januari weer gewonnen door Christian Pillen. Het is de eerste activiteit van de Grolse voetbalvereniging in het nieuwe jaar. De organisatie was dit jaar in handen van het bestuur senioren.



De inschrijving voor deze 30e Nieuwjaarsloop kwam direct goed op gang en rond een uur of half elf hadden zich maar liefst 243 deelnemers ingeschreven. Nadat om kwart voor elf het startsein was gegeven vertrokken de lopers vanaf het sportpark ‘Den Elshof’ richting Zwolle. Op het zware parcours in de Zwolse binnenwegen bleek al snel dat Christian Pillen dit jaar voor de zevende keer op rij de Nieuwjaarsloop zou gaan winnen. Op de tweede plaats eindigde Bert Roeterdink, die vorig jaar deze stek ook bezette, en de derde plaats ging naar Robin Schuurmans.
De korte afstand leverde wat meer strijd op. In de verschillende leeftijdscategorieën werd er met hart en ziel gestreden om de prijzen.

De uitslagen en tijden voor de lange afstand vindt u hier: uitslag lange afstand.

De uitslagen en tijden voor de korte afstand vindt u hier: uitslag korte afstand.

In een volle kantine werden na afloop van de Nieuwjaarsloop de prijzen uitgereikt, waarna voorzitter Hans Scheinck zijn eerste nieuwjaarstoespraak hield. Hij vertelde dat 2011 een jaar van bezuinigingen gaat worden. Diverse plannen kunnen door niet toegekende gemeentelijke subsidie niet door gaan. Zoals de renovatie van kleedkamer 1 en 2.

Vervolgens vertelde secretaris Tonnie Zieverink nog over de Grolsch glazenactie van s.v. Grol. Op donderdagavond 27 januari zal de Grolsch de speciale glazen met mooie Grolteksten officieel aanbieden aan het bestuur van de sv Grol. Er is een beperkte oplage van 300 setjes (3 glazen) te verkrijgen tegen een prijs van € 7,50, zodat iedereen er snel bij moet zijn om deze bijzondere glazen te kunnen bemachtigen. Opgeven kan via info@svgrol.nl.