Jeugdbestuur s.v. Grol kijkt naar de toekomst

07-04-2011

Nu het huidige seizoen tegen het einde loopt, zijn diverse geledingen binnen de s.v. Grol al volop bezig met het seizoen 2011-2012. Zo ook het jeugdbestuur van de s.v. Grol. Om u alvast inzicht te geven in verschillende zaken die in de toekomst belangrijk worden, hebben we gemeend om een aantal speerpunten van het jeugdbestuur met u te moeten delen. Hieronder vindt u dan ook speerpunten die er aan moeten bijdragen dat ‘onze jeugd’ ook in de toekomst het ‘spelletje voetbal’ met veel plezier kan uitoefenen. In de komende periode zullen we u op diverse manieren op de hoogte houden van de ontwikkelingen die spelen in de jeugdafdeling van de s.v. Grol

 

In het seizoen 2010- 2011 is de Commissie Opleiding en Vorming (COV) opgericht. Deze Commissie is in het leven geroepen om de opleiding van Grolspelers verder te verbeteren en te professionaliseren. Voor het jeugdbestuur betekent dit dat er meer tijd en ruimte komt - en al gekomen is – om de rol als beleidsbewaker en ‘faciliterend’ orgaan op een adequate wijze uit te oefenen. Met de kennis op voetbaltechnisch gebied in de COV en kunde van het besturen in het jeugdbestuur proberen we onze jeugdspelers een goede opleiding te geven, waarbij plezier een zeer belangrijk aspect is.

Een van de zaken die in het ogen van het jeugdbestuur verbeterd moet worden is de seizoensstart voor de jeugdafdeling. Daarom is een plan opgesteld dat moet bijdragen aan een optimale seizoensstart. Samen met andere besturen, commissies en verschillende vrijwilligers wordt dan ook hard gewerkt om dit plan te kunnen realiseren. Er is een aantal activiteiten naar voren gehaald in vergelijking met het verleden. Zo lopen onder andere de teamindelingen volop, is er een start gemaakt met het trainingsschema, is men begonnen met het in kaart brengen van de benodigde materialen en kleding voor spelers en vrijwilligers, en ligt er een plan om nog voor de zomerstop te gaan proefdraaien met de nieuwe teams volgens het nieuwe trainingsschema. Over ‘De Optimale Seizoensstart’ kunt een spoedig meer informatie verwachten, want dit plan brengt nogal wat ‘veranderingen’ ten opzichte van het verleden met zich mee.

Een ander belangrijk speerpunt van het jeugdbestuur is gericht op de vrijwilligers van de s.v. Grol. Verenigingsbreed hebben we nieuwe vrijwilligers nodig. Zonder vrijwilligers kan er bij een vereniging als s.v. Grol immers niet gevoetbald worden. Op dit moment zijn er al vele vrijwilligers actief binnen onze club. Echter blijkt dat er op bepaalde plekken een structureel tekort is aan vrijwilligers. Zo is het bijvoorbeeld lastig om in de A t/m. C - jeugd voldoende rainers, leiders en assistent- scheidsrechters te krijgen. Dit geldt dan met name voor de lagere teams in die klassen. Om hier wat aan te gaan doen, zijn er enkele acties uitgezet. Zo ligt er een plan om ouders en verzorgers meer te betrekken bij het voetbalgebeuren van hun kinderen. Verder gaat het jeugdbestuur meer investeren op het faciliteren van de vrijwilligers. Denkt u hierbij aan het verschaffen van een trainingspak, coachjas, de benodigde materialen om een training mogelijk te maken en aan het aanbieden van oefenstof. Dit soort materialen zijn op dit moment allemaal wel aanwezig, maar een verbetering van de verschaffing van dit soort zaken is noodzakelijk. Ook is er een enquête ontwikkeld, waarover u al het een en ander heeft kunnen lezen. Deze enquête heeft als doel een beter beeld te krijgen van wat er leeft bij vrijwilligers, Grolleden en de ouders/ verzorgers van de jeugdleden.  

Tot slot gaat het jeugdbestuur investeren in de informatievoorziening van en de communicatie richting de vrijwilligers, spelers en ouders/ verzorgers. Gebleken is dat dit beter kan. Daarom wordt ook dit punt opgepakt.

 

Zoals gezegd zullen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen omtrent bovenstaande speerpunten. Houdt u daarom de website in de gaten en mocht u naar aanleiding van het voorgaande of de toekomstige berichtgeving vragen of opmerkingen hebben, schroom dan niet om één van ons ‘aan de jas te trekken’.

 

Sportieve groeten,

 

Jeugdbestuur s.v. Grol