Toernooi RODHA Raalte JO13-1

03-09-2017

Korte Anneliese
In de vorige Anneliese  waren we geëindigd met de stelling dat we vooral hadden genoten van de leerzame wedstrijd die de onzen geleverd hadden.
Het vervolg is zeker de moeite waard om te lezen.  En zoals vorige week al aangekondigd; op naar RODHA Raalte. Alleen al dat was een happening op zich. Ja lach maar vast.  De voorbereiding deze week was echt top!!!  Deze jongens hebben echt honger naar de bal zoals ik eerder al citeerde. De vonken vlogen er niet alleen af met  de beide trainingen, maar zo ook vandaag. En zoals Daniel Lohues van de band SKIK  al eens zong;
 "wie döt mi’j wat, wie döt mi’j wat, wie döt mi’j wat vandaage…" nou het deed onze toppers helemaal niets. Wat dan, zult u denken.
De tocht naar Raalte was in meerdere opzichten een belevenis. Deze week zeiden we tegen elkaar; hoe laat zullen we eens vertrekken. We spraken 07:50 af. Raalte in uurtje mot toch kunnen….
So far so good. Maar toen we op de hoogte van Holten reden zagen we ineens een bord met omleiding. U weet de ene Tom Tom is de andere niet. Zonder overdrijven we hebben zowat heel Twente en Salland gezien. Zeg maar een toeristische route door de bossen en langs kastelen. Het hoogtepunt was tijdens deze zeg maar veldtocht, het uitzicht op een vrachtwagen van de firma Baks. U weet wel zo’n hele grote…. Denk maar niet dat iemand van ons er langs kwam op een 60 km weg waar de peppels naar kort langs de weg stonden.  Eerste wedstrijd was om 09:30 en we zaten nog niet in Raalte en de klok gaf al 09:15 aan……..stress… tuurlijk niet…..

Terug naar het voetbal. Haasten vliegen rennen, gauw de voetbalschoenen en kleding aan en we konden de jongens nog net mededelen wat de opstelling was en dat we op veld 5 moesten.
09:28 warming up.09:30 eerste wedstrijd tegen HSC’21 uit Haaksbergen. De meeste van die jongens stonden verbaasd te kijken dat we zo laat waren en dachten al met 3-0 te hebben gewonnen van ons. Want dat is wat het wedstrijd regelement aangaf indien de tegenstander niet op tijd aanwezig is.
Ongelofelijk… onze toppers vlogen erop alsof ze de warming-up al hadden gedaan in de auto’s. Topfit zijn ze. Klasse.
Eindstand uiteindelijk eerste pot. 0-0. Maar we hadden echt de mogelijkheid om zonder te overdrijven met 2-0 te winnen. Maar ja…. Hij moet er wel in.
40 minuten later traden we aan tegen BE Quick’28 uit Zwolle. Die wonnen we eigenlijk met veel speloverwicht maar met 1-0. Ik wilde eigenlijk geen namen noemen, maar Jordi Geelink  scoorde vanaf een meter of 30, binnenkant voet, een loepzuivere lob, een wonderschone goal. Voor iedereen incl. tegenstander stonden met open mond te kijken wat er daar zich afspeelde. Dat Jordi in die positie kwam was natuurlijk de verdienste van het hele team. Vanaf minuut 1 druk naar voren zetten. Met z’n allen. En met z’n allen omschakelen als een actie smoort in schoonheid. Want er werd goed gevoetbald. Echt.  …….
De derde wedstrijd was tegen 3e divisionist RODHA Raalte. Dat zegt natuurlijk niet alles, want je hebt als vereniging te maken met ieder jaar maar weer een ander team of lichting. Voor diegene die willen weten in welke klasse onze JO13-1 in de competitie spelen; 1e klasse. En daar zit de hoofdklasse nog tussen.
De derde wedstrijd moesten we winnen om winnaar te worden van het mini-toernooi. Beide teams hadden 4 punten maar RODHA had een beter doelsaldo. Simpel…gewoon winnen dus was het motto.
Dat deden ze… keurig met mooie combinaties en aanvallend voetbal. De plaatselijke scheidsrechter genoot zo van het voetbal dat er tentoongesteld werd, dat hij niet de middencirkel uit kwam. Ha ha. Eindstand 2-0. Hier toch ook maar even de doelpuntenmakers. Thijmen en Noah. Geweldig.
Het hele team heeft vandaag een collectieve goede prestatie geleverd. En daar zijn we natuurlijk weer trots op.
Ennuh….de terugreis ging zonder omleiding erg soepel.
En het bleef nog onrustig in het Grolse…
Maandag aanstaande, 4 september spelen we alweer een wedstrijd. Deze keer uit naar  FC Winterswijk voor de beker. Ook een 3e divisie ploeg. We gaan er weer vol voor.
Aanvang 18:30. Is maar 10 km rijden zonder omleiding…. Komt allen !!!

Wordt vervolgd………