Bekerwedstrijden Grol JO13-1

16-09-2017

4-9-2017

Korte Anneliese

Langzamerhand begon het serieuzere  werk eraan te komen. Na een handvol oefenwedstrijden en tot twee maal toe prachtige  toernooioverwinningen, was het nu de beurt aan de eerste bekerwedstrijd. FC  Winterswijk was de gastheer, en het moet  gezegd, bij de SV Grol hebben een prachtig complex om trots op te zijn, zo ook bij FC Winterswijk.  We werden goed ontvangen en werden behandeld als zouden we ‘thuis’ spelen.  Dat klopte, we zouden immers ook thuis spelen, maar zoals U in een van de eerdere  “korte Anneliese’s” heeft kunnen lezen hadden we zaterdag 2 september j.l. een toernooi in  Raalte. Met een overwinning als gevolg. Terug naar de bekerwedstrijd. Dat we uit speelden heeft te maken met een luxe probleem bij onze eigen vereniging. De wedstrijd moest verplaatst worden van zaterdag naar een “doordeweekse wedstrijd” . Dat kwam niet uit bij Grol omdat de velden vol zitten met de trainingen, zodat we maar eens zijn gaan overleggen met FC Winterswijk trainer Martijn Meerdink  om daar te spelen….geen probleem. Klasse.

We moesten spelen op veld 5! Veld 5 voor een team als de onze??? Een achteraf veldje? Niets van dat alles. We speelden direct naast het hoofdveld op natuurgras. Prachtig veld. Maar zeer stroef. Net als kort geleden bij VVV tegen Ajax was ook dit veld niet vooraf gesproeid. Niet in het voordeel van een ploeg die de bal lekker laat rollen.  FC Winterswijk JO13-1 is een team dat uitkomt in de 3e divisie. Dat is geen potje om te denken, dat doen we wel ff.

In het begin van de wedstrijd was het een beetje aftasten. Maar op deze leeftijd willen de jongens eigenlijk maar een ding…. Op naar de goal van de tegenstander. … En dat gebeurde. Over en weer goede kansen. Ze hadden twee zeer snelle buitenspelers en die zochten ze dan ook op, wat onze verdediging handen vol werk bezorgde….maar het ging goed door goed teamwork. Tsja de 12e minuut brak aan. Van achteruit werd de opbouw verzorgd, het middenveld ingespeeld en Noah kon de 0-1 binnenwerken door een goede actie en voorzet van Juul.

Er werd in de eerste helft over en weer goed gevoetbald, en beide ploegen hadden over en weer  goede mogelijkheden om te scoren.  Tijd voor de thee…..

Na de rust brachten we direct twee verse krachten in. Thijmen en Jordi.  Winterswijk had voor aanvang van de wedstrijd de TOSS gewonnen, dus nu mochten wij de tweede helft beginnen.  En dat hebben ze geweten…… 11 seconden later lag de bal in het netje. 0-2!!! Jordi gaf een strakke steekbal op Thijmen en deze ging recht op de goal af en maakte het cool af.  We stoomden lekker door want  8 minuten later gaven we de tegenstander de genadeklap. 0-3 . Weer Thijmen die werd vrijgespeeld uit een vrije bal die Thion strak inspeelde op dit stroeve veld. Thijmen liep de verdediging aan gort en speelde de goalie uit en schoof de bal binnen.  Dit team is gretig en ze gingen door. Amper 2 minuten verder en pats…..0-4 een goal van Jakob die samen met Thijmen samen op de keeper af gingen. Thijmen was niet zelfzuchtig en het balletje breed kwam eraan. Lekker en ook voor Jakob een mooie beloning voor een goed spel en keihard werken.  Om gek van te worden bij de tegenstander. Minuut 44 scoorde Noah  zijn tweede. Wat een werklust. Mooi om te aanschouwen vanaf de linkerzijde iedere keer maar weer de tegenstander opzoeken en die actie maken. De 0-5 was een feit. Even dachten we dat onze svgroltoppersvoetbalvechtmachine de tijd zou vol spelen, maar er kwam toch nog een toetje van Thijmen aan. 0-6 uit een corner, en er ontstond een scrimmage waar Thijmen alert was en de bal hoog de touwen in  joeg. De in grote getale aanwezige supporters werden getrakteerd op een wel zeer aantrekkelijke wedstrijd.  Op naar FC Trias zaterdag 9-4-17…….

Winterswijk

9-9-17

En opnieuw uit naar Winterswijk. Dit keer moesten we naar FC Trias.  De eerste verschijnselen van de een ander jaargetijde was al merkbaar. Goed getraind op de donderdag en vol vertrouwen naar de hoofdklasse aan de andere kant van Winterswijk. Sommige ouders begonnen zich af te vragen of wij enkel thuis bij GROL mogen trainen. De begeleiding kon niet anders dan de ouders op hun gemak te stellen door mede te delen dat ze nog tot 23 september geduld moesten hebben.

Aanvang wedstrijd klokslag 10:00. De tweede bekerwedstrijd kon van start. Net of de weergoden ons goed gezind waren, want het bleef de hele wedstrijd droog. Dat was in de voorbije uren wel anders, heel even werd er gevreesd of deze partij wel door kon gaan. Gelukkig maar…. De wedstrijd stond onder leiding van een scheids afkomstig van concurrent FC Winterswijk.  Niet voor het eerst moesten de onzen eerst weer ff wakker worden. Het was direct “alle hands aan dek”. Trias had er zin in. Gelukkig hadden onze toppers dat direct door en ze schakelden direct om en zette direct druk op de tegenstander. In de eerste helft waren er kansen voldoende om de wedstrijd in het slot te gooien maar dat gebeurde niet. In een van de tegenstoten ging de spits van Trias op onze keeper af om vervolgens de 1-0 binnen te schuiven. Tenminste dat dacht hij….Maar niet voor het eerst bleef onze keeper goed naar de bal kijken en liet zich niet gek maken. Hij pareerde steengoed. Gelukkig  corner..

Uit de tegenaanval werd onze spits met geweld naar de grond getrokken op randje 16 en de scheids kon niet anders dan te fluiten. Vrije bal Grol. Bij zulke spelsituaties gaan de mensen die dit team volgen al op het puntje van hun stoel zitten. Net als bij de specialisten uit het huidige voetbal, hebben wij er ook een paar. Deze keer Jordi.  We dachten daar komt de 0-1. Pats op de lat!! De rebound werd te gehaast verwerkt in het zijnet. De volgende aanval was er eigenlijk eentje uit het boekje. Via 3,4 schijven bij de spits en dan op snelheid en kracht een doelpunt. Weer werd een vrije trap toegekend aan grol. En weer het aluminium. Ook weer door Jordi.  Nu de paal.  Wat een pech. De eerste helft liep langzaam ten einde en de thee stond al te pruttelen. Totdat er weer eens de rechtsbuiten Yaluca strak werd ingespeeld en hij zijn man opzocht, voorbij ging, en voorzette. Ja, DOELPUNT. 0-1.  Thijmen. Altijd mentaal belangrijk net voor de “thee” .

Rust. De punten werden op de i gezet en iedere speler genoot even van zijn rust. De tweede helft  beloofde veel spektakel .

Wij hadden de aftrap, en probeerden de keeper te verrassen maar de bal zwaaide af naar rechts. Wel gelijk weer druk zetten in hun “rode”gebied. Met veel moeite kwam Trias eruit maar hun aanval smoorde …. En onze voorstopper Thion speelde de vers ingevallen spits Jakob op een geweldige manier  in met een steekpass die je kunt vergelijken met die van ene R. Koeman  op een gedenkwaardige doordeweekse avond in Hamburg. Jacob ging op de keeper af en pats 0-2. Cool met uiterste precisie a la van Basten schoof Jakob de bal binnen. Dat is nog eens een invalbeurt. Klasse.

Maar Trias liet het er niet bij zitten en binnen de kortste keren was het in plaats van 0-3, ineens 2-2. Vreemd.  Knullig uitverdedigen zullen we maar zeggen. Dat was wel ff balen. Maar op een of ander manier  hadden “wij” er wel geloof in dat het goed zou komen. Ondertussen werd het spel wel iets harder, en de scheids kon niet anders dan naar zijn borstzakje te grijpen en de gele kaart te trekken voor een grove overtreding  op een van onze spelers. 10 minuten naar de kant was het oordeel. Maar ja…je wilt je kansen omzetten in goals en je wilt als team winnen. Dan moet je door. En dat deden onze toppers. En weer op de paal. En nu door een kopbal van Jordi. We bleven druk uitoefenen op de tegenstander en dan kan het niet anders dan dat er een keer een fout of overtreding wordt gemaakt. Tyn soleerde de “16” in en werd grof  en onreglementair  onderuit gehaald. Scheids stond op nog geen 5 meter afstand. Geen discussie. PENALTY!!!! Deze werd strak in de linker hoek geplaatst en de keeper was kansloos. 2-3.

Pffff in de minuten erna zou er niet veel meer gebeuren en we wonnen ook deze pot tegen een team dat in de hoofdklasse speelt. Klasse mannen. 6 uit 2 en een doelsaldo van 9 tegen 2.  De ouders en andere aanhang werden bedankt voor hun support en de mannen ging voldaan en moegestreden onder de douche….

Op naar Aalten voor de 3e bekerwedstrijd…. En voor winst in de poule.

Aalten 14-9-2017

En weer is het een uitwedstrijd in de beker. En ook weer een midweekse wedstrijd.  Verplaatst om dat  ze in Aalten volksfeest hebben in het weekend. …Wij vertelden de toppers dat spelen van  het bekertoernooi de kortste weg is naar Europees voetbal……Ha Ha..Dit keer AZSV JO13-1 die we moesten verslaan. Ook een team dat we gaan tegenkomen in de reguliere competitie.

De weergoden waren ons niet erg gezind. En dat was een understatement. Met bakken kwam de regen uit de hemel. Deze wedstrijd gaat de boeken in als “de natte wedstrijd”

Op het wedstrijdformulier stond veld 1. Prima mat. Natuurgras. Mooie overdekte tribune voor onze grote supportersschare, maar door de weersomstandigheden vonden ze het bij AZSV niet raadzaam om daar op te spelen en verhuisden we naar veld 6. Wij vroegen,….waar is veld 6 aan de scheids… Zijn antwoord; over de Bekke..achter tegen het bos an. Zo dat was een duidelijk antwoord.

Maar moet gezegd. Kort gemaaid. Super veld. De wedstrijd ging van start. Zoals u inmiddels wel weet werd er direct druk gezet nar voren. 70 – 80% voetbalden we op de helft van de tegenstander. Echt top. Kansen kwamen er voldoende, maar het spelletje kreeg een extra dimensie met zulk weer. Gladde bal en dito veld.  Ook verdedigend ging het steeds beter staan.

Rust 0-0. We spraken af met de scheidsrechter niet naar de kleedkamer te gaan, maar op het veld te blijven. De spelers hadden wel zin in een slokje water. Vreemd. Kwam zat oet de lucht. De Tweede helft deden we er nog een schepje bovenop en dat resulteerde in 2,  100% doelpogingen om te score te openen. Maar er kwam links en rechts wat meer ruimte en geheel tegen de verhouding in scoorde AZSV de 1-0 uit een rebound. Onze toppers baalden alsof er een finale van een belangrijk toernooi werd gespeeld. Maar er zit veel , echt veel veerkracht in dit team. We gingen op zoek naar de gelijkmaker. En ja hoor. AZSV kon niet lang genieten van de voorsprong. Er volgde een minuutje prijsschieten.  1-1 werd gescoord door Juul, cool binnenkant voet met veel snelheid strak in de rechterhoek geplaatst. Daar kon de keeper echt niet bij. Overigens een goede keeper… nog een minuut of 8 te spelen en ondanks dat we  al lang en breed waren geplaatst voor de volgende ronde, wilden we toch ook deze wedstrijd winnend afsluiten. En zo geschiedde…

Corner op rechts. Onze linkspoot Davy gaf een indraaiende krullende de bal precies op maat op het hoofd van onze spits Thijmen.  Hij knikte de bal in de verre hoek en pats 1-2. AZSV ging door de knieën en was verslagen.  We speelden de wedstrijd  op een professionele manier uit en net voordat het donker werd floot  de scheids de wedstrijd ten einde.  Onze toppers gingen voldaan en kliedernat onder de lekkere warme douche.

Het resultaat na drie beker (tevens uit) wedstrijden is duidelijk. Three fantastic games!!!Samengevat in cijfers.

3 gespeeld = 9 punten = doelsaldo +8.

Deze Zaterdag geen wedstrijd . Lekker anderhalf uur trainen en afsluitend met het team zwemmen bij Marveld. Goed voor de teambuilding zullen we maar zeggen.

Zaterdag 23 september spelen we een THUISWEDSTRIJD. Eerste competitiewedstrijd. Thuis tegen Zelos om 11:30. Komt dat zien.