JO13-1 uit naar Lochem

28-10-2017

Korte Anneliese JO13-1 uit naar Lochem.
Vandaag stond de competitiewedstrijd uit tegen het altijd lastige Lochem op het progamma. In de herfstvakantie hadden we een teamdag/trainingsdag georganiseerd en aan het einde vorige week zaterdag nog ff een bekerwedstrijd als afsluiting tegen Witkampers die we ook weer  winnend (6-0) hadden afgesloten. Volgende ronde. Laatste 16 in de beker. Het gaat maar door…

Terug naar vandaag. Na een week weer scherp trainen speelden we op het hoofdveld in Lochem op een mooi natuurgrasveld. We hadden de jongens op scherp gezet en gewaarschuwd om direct vanaf de start fel op de bal te zijn en direct de aanval te zoeken. En zo geschiedde…
De wedstrijd was koud 5 minuten onderweg toen Yaluca diep werd gestuurd richting goal. een prachtige steekbal goed op tempo en hij kon vrij doorlopen. Heel goed van Yaluca om zijn lichaam tussen de bal en tegenstander te houden.  Het duel kon eigenlijk alleen nog resulteren in een doelpunt, echter de tegenstander kon maar een ding… en dat was aan de noodrem trekken. Dat deed hij…net buiten de 16 van achteren. Vervolg was vreemd genoeg geen veldverwijzing. De regels kent u neem ik aan. Dan is er maar een straf op zijn plaats. Rode kaart  zou je zeggen. Maar die gaf de scheids niet tot verbazing van alle uit Groenlo aanwezige supporters. Het bleef bij een vrije bal. Ook goed ….. Jordi legde de bal prima neer en stond klaar om af te drukken. En Yes !!!! raak. 0-1 !!! Mooi langs de muur strak in de hoek. Dat was een flinke tik voor Lochem. Immers we hadden al diverse keren tegen deze tegenstander gespeeld op een toernooi, en net als zo veel ploegen moeten ze met andere middelen komen om déé Grolsen te verslaan.  Net als vorige week bij de slag om Grol waren de onzen strijdbaar tot en met. Voor rust werd er niet meer gescoord maar er werd zeer fel gespeeld. Wel een gele kaart aan onze zijde, wat resulteerde in 5 minuten tijdstraf die wel werd gegeven. Rust.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en hier en daar kleine aanwijzingen gegeven. De ranja ging er goed in en hop weer naar het veld.
De tweede helft zocht Lochem net als in de eerste helft snel de lange bal met de hoop om iedere “tweede“ bal  te veroveren en zo onze eigen svgroltoppersvoetbalvechtmachine onder druk te zetten. Dat leverde soms ook benarde situaties op , maar we hielden stand, sterker nog, …we bleven maar drukken en het was wederom Yaluca die vanuit het middenveld werd “weggestuurd” richting goal wel te verstaan. De vorm is er bij hem en hij twijfelde geen seconde en werkte de bal keurig achter de doelman in het netje. 0-2.  Eigenlijk was het toen gedaan met de wedstrijd. Lochem was verslagen maar in de resterende tijd die nog te spelen was, werden er een paar flinke en zeg maar gerust gemene overtredingen gemaakt door de tegenstander. Oplappen die hap maar weer en de wedstrijd tot een goed einde weten te brengen. Toch kwam er nog een slotakkoord. Thijmen hield de hele wedstrijd met zijn snelheid en mooie acties iedere keer 3 man bezig. Maar ook daar kon men niet tegenop. De keeper speelde de bal verkeerd door het midden uit en onze ploeg was er als de “kippen” bij om de bal te onderscheppen en onze razendsnelle spits Thijmen aan te spelen die vervolgens de keeper sluw omspeelde en het balletje in het netje schoof. Klasse man. 0-3.Wat een overwinning !!! Zonder ook maar iemand van deze toppers tekort te doen, echt een geweldige teamprestatie!!!!

Volgende week wacht de volgende topper. Thuis tegen Gendringen. Nummer 1 tegen nummer 2 !!!
Komt dat zien. Aanvang: 11:30.