Grol JO13-1 – Gendringen JO13-1

05-11-2017

Korte Anneliese
Vandaag speelden we de topper in onze klasse. De nummer één tegen de nummer twee van de ranglijst.  De wedstrijd van vandaag was in feite een “gewone reguliere competitiewedstrijd”, maar als je in deze fase van de competitie een dergelijke wedstrijd speelt tegen elkaar en je weet dat de twee koplopers die beide nog zonder puntverlies zijn, gaat en ging het dus wel ergens om.
De winnaar zou vandaag een in voetbaltermen “vorläufige Entscheidung” in deze halfjaarlijkse competitie forceren.
En zo geschiedde….
Het moet gezegd,…het goed geprepareerde en in topconditie verkerende  sportpark was overspoeld met mooie herfst zonnestralen en alleen al dat zorgde voor een goed humeur bij de in vele en grote getale aanwezige supporters.  Nadat we deze week zo scherp als een mes hadden getraind, was het vandaag de beurt aan onze toppers om ook deze strijd tot een goed einde te brengen.
Hoofdveld, kleedkamer 1 en lekkere warming-up bracht onze svgroltoppersvoetbalvechtmachine in de stemming. De gladiatoren betraden het veld zoals we iedere keer maar weer kunnen aanschouwen  van TV. Vanuit de catacomben in twee rijen onder aanvoering van de scheidsrechter het veld op. Het Wilhelmus ontbrak nog net….
Na het vooraf handen schudden en de Yell,  kon het duel van start gaan.
De tegenstander had de toss gewonnen en koos voor de aftrap. Dat hebben ze geweten. Nauwelijks hadden ze vanaf het fluitsignaal de bal 2x geraakt of de bal was in ons bezit. Na 5 seconden om precies te zijn hadden we de bal. Yaluca is de laatste weken al in topvorm en zo ook vandaag. Hij veroverde de bal halverwege de helft van de tegenstander en daar ging hij. Richting goal. net binnen de “16” bekeek hij waar de keeper stond en schoof de bal snoeihard in de lange hoek.  Pats. 1-0 !!!! ja U leest het goed…. Na 11 seconden stonden we op voorsprong. Dat hadden de gasten uit Gendringen toch niet verwacht. Dat was de droomstart die we voor ogen hadden als begeleiding. Maar de trouwe lezers van deze korte Anneliese’s weten inmiddels dat deze groep toppers niet een groep voetballers zijn die denken oohhh die wedstrijd spelen we ff uit, douchen en klaar. Niets van dat alles.
We zochten iedere keer de vrije man en het spel werd keurig van de ene naar de andere kant geopend. Veel variatie dus. Vooraf werd ons door de vorige tegenstanders al verteld dat Gendringen veelal de “lange bal”zou gaan hanteren. En zo was hét! Maar we hadden afgesproken om die lange bal direct te verwerken door voor de man te komen en voor de stuit te pakken. Perfect uitgevoerd. We spreken veel in onze Anneliese’s over geweldige aanvallen maar het moet gezegd, de verdediging stond als een huis. Tyn, voetballend zeer compleet met veel rust en overzicht, Wout die zijn man keurig de “baas” was die minimaal twee koppen groter was, met aan de flanken de twee pitbulls Boet en Lars. En niet te vergeten Tycho als sluitpost. Nou dan mag je aan de bak als tegenstander…
Verder met de wedstrijd. In de achtste minuut was het weer raak. Dit keer was Thijmen de doelpuntenmaker. Veel druk zetten op hun verdediging en hierdoor verloren ze wederom de bal.  Thijmen slalomde door de verdediging en haalde snoeihard  uit in de korte hoek boven in het “dak” van het doel. En weer pats. 2-0. Heerlijk om te zien en wat een gretigheid van deze boys.
Weer 5 minuten verder was de 3-0 een feit. De tweede van Yaluca vandaag.  En dat op aangeven van de goed vooruitverdedigende Boet die een strakke bal op Yaluca  gaf.
Rust…
In de rust werden de complimenten gemaakt aan het team hoe zij ons als begeleiding een goede eerste helft toonden. En niet enkel de begeleiding.  Via deze weg danken wij ook alle supporters voor jullie aanwezigheid. Klasse.
Na de rust vervolgden we de wedstrijd en het was wel duidelijk. De tegenstander speelde net als in de eerste helft 4-4-2. Ook Gendringen had natuurlijk al voorwerk gedaan, ook gezien ons doelsaldo.  Hun nummer 10 en hun spits waren de jongens waar het om draaide bij de tegenstander. De nummer 10 kwam door goed werk van Jordi niet aan zijn spel toe. Top gedaan. En hun spits werd in bedwang gehouden door Wout en Tyn. De wedstrijd volgde gestaag, en we hadden kans op kans. Maar het beetje geluk was er ff niet in de afwerking. Totdat  Thijmen voor zijn tweede van vandaag werd “diep gestuurd” door de goed invallende Thion. Wat een pass. Geweldig om te zien de bal van rechts naar links over 40 meter net achter de verdediging en met de snelheid van Thijmen is zo’n bal in veel gevallen goed voor een doelpunt. Zo ook vandaag. Hij ging alleen op de keeper af en omspeelde deze in onze ogen simpel. “Doe het maar eens na zou ik zeggen”.  En weer pats. 4-0 als slotakkoord.
Wat een mooie overwinning.  Zonder maar ook één topper te kort te doen; Tycho, Lars, Boet, Tyn,  Wout, Noah, Jordi, Davy, Jakob, Thijmen, Yaluca, Juul en Thion, in een woord GEWELDIG.
Na een heerlijke douche was er nog een opdracht. Namens ons volledige team werd onze eigen enige echte Annelies nog ff in het zonnetje gezet met een mooi herfstboeket als dank voor de gastvrijheid tijdens onze trainingsdag.
Volgende week spelen we de uit in Aalten tegen AZSV. Aanvang 09:45. Daar vervolgen we onze koers richting……!!! Komt dat zien.