Grol speelt met 1 - 1 gelijk tegen Trias

06-11-2017

Niet Grol 1 maar de VSVG was het hoogtepunt van de dag

Het is mogelijk niet voor iedereen even aangenaam om te constateren, maar het is niet anders. Niet de competitiewedstrijd van Grol 1 tegen buurman FC Trias 1 uit Winterswijk was afgelopen zondag het hoogtepunt van de dag, maar de door de Vrienden van de S.V. Grol (VSVG) georganiseerde najaars Fancy Fair. Of zoals een trouw bezoeker van het halfjaarlijkse VSVG-onderonsje het gekscherend opmerkte: ’’Het lijkt erop dat belangstellenden bij het VSVG-gebeuren niet alleen in de meerderheid zijn, maar zich ook beter vermaken dan tijdens de bij de als een streekderby te boek staande competitiewedstrijd Grol - FC Trias.”


Foto's: Marcel Houwer, Streekgids.nl.

Inderdaad, ondanks alle goede bedoelingen van de Grollenaren en de Winterswijkers was op het sportpark Den Elshof de kwaliteit en dientengevolge het kijkgenot van de competitiewedstrijd tussen Grol en FC Trias van dien aard dat deze als een derby aangekondigde wedstrijd in de derde klas C van de KNVB absoluut geen winnaar verdient.

De wedstrijd onder leiding van de veel te veel fluitende en daardoor van negatieve invloed aanwezig zijnde scheidsrechter Ronny Veltmaat uit Apeldoorn had een dergelijk bijzonder rommelig verloop, dat daarbij de neutrale toeschouwer de indruk had te kijken naar een wedstrijd op vijfde klas niveau.

Interessant gegeven is dat aan Grolzijde de eerste selectie onder leiding staat van trainer/coach Sander Hoopman, voorheen de technische baas van FC Trias en dat de bezoekende formatie uit Winterswijk wordt voorgegaan door trainer/coach Jos Heutinck, voorheen in die hoedanigheid werkzaam bij de Groenlose voetbalclub.

De verwachtingen vooraf waren derhalve hooggespannen, maar de uitvoering op de kunstgrasarena van het sportpark Den Elshof liet in alle opzichten te wensen over.

In het eerste gedeelte van de eerste helft liet Grol nog enkele kansen onbenut. Zo ging een kopbal van middenvelder Luc Berentsen maar net naast en wist Wouter Rexwinkel niet te profiteren door een uit een voorzet van Eduardo de Sousa Cavalcante, door Mart Zieverink voorbereidde, niet te missen kans en wist ook aanvoerder Michel Kamphuis geen raad met een door Wouter Rexwinkel voorbereidde kans om de score te openen. En zoals zo vaak, valt dan de goal aan de andere kant. Een doelpunt van FC Trias in de vijfde minuut van de blessuretijd in de eerste helft, in eigen doel gescoord door Luc Berentsen. Ruststand: 0-1.

In de tweede helft onderging het spelpeil geen veranderingen. Twee ploegen waarbinnen de spelers elkaar maar moeizaam wisten te vinden en er dientengevolge geen sprake was van goed positiespel. Uitgespeelde echte kansen, waarbij spelers via goed combinatievoetbal worden gelanceerd, bleven dus uit. Het negatieve schouwspel in het tweede bedrijf van de wedstrijd kende een kleine opleving op het moment dat de opgekomen Mart Willemsen uit een hoekschop van Michel Kamp[huis nog het doel wist te treffen: 1-1.

Het enige lichtpunt van de wedstrijd diende zich halverwege de tweede helft aan toen vanwege het zwaarbewolkte weer de lichtmasten rond het speelveld werden aangestoken.

Komende dinsdag speelt Grol in en tegen Groessen voor de Achterhoekcup. Aanvang: 20.00 uur. Zondag speelt Grol voor de beker tegen SVBV in Barchem. Aanvang: 14.00 uur. De volgende competitiewedstrijd staat gepland voor 19 november: uit tegen koploper DCS.

Wedstrijdinformatie

Wedstrijdronde 7

Ruststand: 0 - 1
Eindstand: 1 - 1

Scheidsrechter: R. Veltmaat uit Apeldoorn

Scoreverloop:
45+3. 0 - 1 Eigen doelpunt Luc Berentsen
60. 1 - 1 Mart Willemsen

Gele kaarten:
Trias: Bram te Bogt
Grol: Bjorn te Braake

Opstelling Grol:

Keeper: Wessel Baarslag;
Achter: Ramon Landewers, Mart Willemsen, Tim Leusink en Bjorn te Braake;
Midden: Luc Berentsen, Michel Kamphuis en Roel Bruins;
Voor: Mart Zieverink (80. Mart Zieverink), Wouter Rexwinkel (75. Mathijs Warnar) en Eduardo de Sousa Cavalcante (85. Quint Kristen).

Sponsor wedstrijdbal: Steentjes Makelaars

Team van de week: Grol JO9-3 en Grol JO9-4

Uitslagen 3C

Grol - Trias 1 - 1
OBW - VVO 2 - 1
Pax - Groessen 2 - 1
VDZ - Keijenburgse Boys 5 - 2
VIOD - AD '69 7 - 3
Rheden - DCS 3 - 2
MASV - Gendringen 4 - 3

Stand 3C

1. DCS 7 - 18
2. MASV 7 - 18
3. Pax 7 - 13
4. Grol 7 - 12
5. VIOD 7 - 11
6. Gendringen 7 - 11
7. VVO 7 - 10
8. OBW 7 - 10
9. VDZ 7 - 9
10. AD '69 7 - 9
11. Rheden 7 - 7
12. Keijenburgse Boys 7 - 7
13. Groessen 7 - 3
14. Trias 7 - 2