Grol door in de Achterhoek Cup

17-01-2018

Debuut Jorden Veld

Op dinsdag 16 januari speelden Grol en 2e klasser Vorden tegen elkaar in de Achterhoekcup. Beide ploegen waren met een overwinning tegen Groessen al geplaatst voor de volgende ronde. Desondanks werd het toch een goede en aantrekkelijke wedstrijd. Vorden wist uiteindelijk met 1 – 3 te winnen in Groenlo.  Het doelpunt van Grol viel vlak voor tijd uit een corner, door een kopbal van Jordy Oonk.

In de eerste helft lag het tempo hoog, golfde het spel op en neer, waren beide ploegen gelijkwaardig en waren er over en weer mooie en goede kansen. Beide jeugdige keepers, allebei nog JO17-spelers, in samenwerking met de paal en lat zorgden er voor dat de rust met 0 – 0  werd bereikt.

In het begin van de tweede helft paste Sander Hoopman een drietal wissels toe en mocht Jorden Veld, keeper van de JO19-2, debuteren in de hoofdmacht. Dat deed hij verdienstelijk. Hij kon echter niet voorkomen dat Vorden naar een 0 – 3 voorsprong uitliep: twee stiftballetjes en een kopbal. In de tweede helft kreeg Grol nog een paar goede kansen, maar was het vooral Vorden dat de ruimte en de hele grote kansen kreeg. Vlak voor het eindsignaal scoorde Jordy Oonk nog de eretreffer en bepaalde de eindstand daarmee op 1 – 3.

Zaterdag vindt de loting plaats voor de volgende ronde.

Wedstrijdinformatie

Grol – Vorden

1e ronde Achterhoekcup

Ruststand: 0 – 0
Eindstand: 1 – 3

Scheidsrechter: Wijnand Rutgers

60. 0 – 1 Daan Horstman
80. 0 – 2 Stefan Eggink
85. 0 – 3 Daan Horstman
90. 1 – 3 Jordy Oonk

Opstelling Grol: Nick Oude Luttikhuis (46. Jorden Veld), Bjorn te Brake, Mart Willemsen, Teun Pasman (46. Tim Leusink), Ramon Landewers, Eduardo de Sousa Cavalcante (46. Roel Bruins), Michel Kamphuis (65. Mathijs Warnar), Doné Emaus, Mart Zieverink, Jordy Oonk en Wouter Rexwinkel (46. Pim Westervoorde)

Eindstand Poule 11 Achterhoek

1. Vorden 2 – 6
2. Grol 2 – 3
3. Groessen 2 – 0