Voetbalschool – maart t/m mei

14-02-2018

Per ingang van het huidige seizoen is de SV Grol begonnen met een interne voetbalschool voor al haar jeugdleden van O9 t/m O19. In de maanden september, oktober, november hebben de eerste wekelijkse trainingen plaatsgevonden op de woensdag- en vrijdagmiddagen. In totaal hebben maar liefst 142 jeugdspelers van diverse elftallen zo’n extra trainingsmoment bij de voetbalschool ervaart. Van de 142 jeugdspelers waren er 31 meiden die één keer of vaker hebben deelgenomen. Naast deze mooie aantallen hebben wij ook van spelers, trainers, ouders of andere belangstellende veel positieve geluiden mogen ontvangen, maar zoals bij veel zaken die nieuw zijn is er altijd ruimte voor verbetering. Dus ook bij onze voetbalschool!

Daarom gaat het er na de winterstop (in maart, april en mei) heel iets anders uitzien, zodat het voor iedereen wat pragmatischer wordt en de kwaliteit van de trainingen verder omhoog kan. Met als uiteindelijke doel het plezier en de ontwikkeling van elk individu naar een hoger niveau brengen. De belangrijkste verandering zijn als volgt:

Geen wekelijkse inschrijving meer, maar vooraf inschrijven voor de gehele periode van 3 maanden. Voor de winterstop was er een wekelijkse inschrijving, waarbij de spelers/speelster zich per week opgaven bij de begeleiding van het eigen team. De begeleiding moest dit wekelijks, uiterlijk zaterdag, doorgeven aan de leiding van de voetbalschool. Vanaf nu hebben alle spelers de tijd om zichzelf op te geven voor de maanden maart, april en mei door een mail te sturen naar voetbalschoolsvgrol@gmail.com en daarin je naam, team, geboortejaar en dag waarop je wilt trainen te vermelden.

‘Aanwezigheidsplicht’. In de eerste periode is het regelmatig voor gekomen dat spelers zich opgeven voor de training, maar dan niet komen en zichzelf soms niet eens afmelden voor de training. Dat is erg vervelend voor de trainers en medespelers van de voetbalschool. Daarom komt er een soort van aanwezigheidsplicht. Zoals bij het eerste punt aangegeven geldt er nu een opgave voor de gehele periode. In deze 3 maanden (zo’n 12 tot 13 trainingen) mag je maximaal 3x afwezig zijn. Gemiddeld gezien is dat 1x per maand. Ben je een vierde keer afwezig, dan houden de training van de voetbalschool helaas op voor jou, tenzij er goede redenen voor je afwezigheid zijn waar je zelf geen invloed op hebt. Is dat het geval, dan zullen we samen in overleg kijken naar een geschikte oplossing.

Afmelden. Natuurlijk hopen wij dat iedereen die zich opgeeft er alle trainingen is, maar het kan voorkomen dat je een keer niet kan door ziekte, blessure, school of andere omstandigheden. Laat dit dan zelf tijdig weten door een mail te sturen naar het mailadres van de voetbalschool.

Trainingsmomenten. We gaan van 4 naar 3 trainingsmomenten in de week. In de eerste periode is gebleken dat 2 uren op de vrijdagmiddag net te veel is. Daarom gaan we nu voor 1 uur op de vrijdagmiddag met een volle bezetting. Daarin bieden we de jeugd van O17 en O19 nog steeds de kans om ook deel te nemen aan de voetbalschool, ook al was er de eerste periode weinig tot geen animo vanuit deze leeftijdscategorie. De trainingsmomenten waarvoor ingeschreven kan worden ziet er als volgt uit:
- Woensdag van 15:30-16:30 uur voor O9 t/m O11
- Woensdag van 16:30-17:30 uur voor O13 t/m O15
- Vrijdag van 17:00-18:00 uur voor O11 t/m O19

Schrijf je dus snel in op jouw gewenste moment door zelf of je trainer/leider een mail te sturen naar voetbalschoolsvgrol@gmail.com met daarin je naam, team, geboortejaar en dag waarop je wilt trainen.

Inschrijven kan tot en met 28 februari 2018. De eerste trainingen zullen starten op woensdag 7 en vrijdag 9 maart.

PS. De uitnodiging voor de laatste training bij een aanwezigheid van 20 trainingen of meer gedurende het hele seizoen staat nog steeds. Mocht je willen weten hoeveel trainingen je op dit moment aanwezig bent geweest, dan kan je dat vragen in de mail bij je opgave voor de nieuwe periode.