Grol pakt slechts een punt bij VIOD

25-02-2018

Op sportpark Dichteren in Doetinchem was het koud en guur. De wedstrijd tussen VIOD en Grol, de nummers vier en drie in 3C, kon daar weinig warmte aan toe voegen. Over de gehele wedstrijd gezien waren er aan beide kanten slechts twee kansen te bewonderen. Het team van Sander Hoopman had met een kopbal van Jordy Oonk bij de tweede paal, die net naast ging, de grootste kans. Grol, dat bovendien een licht veldoverwicht had, moest derhalve enigzins teleurstellend genoegen nemen met een 0 – 0 eindstand.


​Foto's: Marcel Houwer, Streekgids.nl.

Michel Kamphuis was weer van de partij en ook Max de Vries begon als basisspeler voor de nog steeds geblesseerde Bjorn te Braake. Grol startte goed. VIOD, gepromoveerd als kampioen vanuit de 4e klasse, liet zich inzakken en liet Grol het spel maken. Grol liet de bal goed rondgaan en kwam, onder aanvoering van Michel Kamphuis, een aantal keren dicht bij het doel van VIOD. Echte kansen leverde het niet op. VIOD loerde op een foutje achterin bij Grol. Maar de verdediging onder leiding van Mart Willemsen stond goed en gaf niets weg. Doné Emaus, Ramon Landewers en Max de Vries waren alle drie de baas over hun direkte tegenstander. Wessel Baarslag hoefde pas na ruim een half uur zijn eerste en enige redding te verrichten van de wedstrijd op een lage schuiver van VIOD. Even daarvoor had Jordy Oonk de grootste kans van de wedstrijd om de 1 – 0 aan te tekenen: een voorzet van de nuttig spelende Eduardo kwam panklaar bij de tweede paal, maar Jordy kopte de bal aan de verkeerde van de paal over de achterlijn. Ruststand derhalve slechts 0 – 0.

Na rust was het wederom Grol dat het initiatief nam. Een schot van Jordy Oonk belandde helaas op de voet van keeper William Thijssen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel er niet beter op. Grol sloeg het middenveld over en schoot de bal te snel hoog naar voren toe. Dit leverde niets op. Ook VIOD probeerde het spel snel naar voren te verplaatsen via lange uittrappen van de keeper. Het publiek werd de tweede helft dus niet verwend. Grol had nog enkele offensieve periodes, maar dit leverde, behalve een puntertje van Luc Berentsen, geen kansen meer op. Eindstand derhalve ook 0 – 0. Gezien het veldoverwicht, het zeer weinig tot geen kansen weggeven en het zelf hebben van de beste kans enigzins teleurstellend.

Komende zondag 4 maart staat, mits de weersomstandigheden het toelaten, de uitwedstrijd tegen AD ’69 op het programma. Aanvang 14.00 uur.

Wedstrijdinformatie

Wedstrijdronde 15

VIOD - Grol

Ruststand: 0 - 0
Eindstand 0 - 0

Scheidsrechter: dhr. M. Arnoldus uit Zutphen

Scoreverloop: n.v.t.

Gele kaarten:
VIOD: Julian Bril
Grol: Michel Kamphuis

Rode kaarten: geen.

Opstelling Grol
Keeper: Wessel Baarslag;
Achter: Doné Emaus, Ramon Landewers, Mart Willemsen en Max de Vries;
Midden: Michel Kamphuis, Luc Berentsen en Eduardo de Sousa Cavalcante;
Voor: Mart Zieverink, Wouter Rexwinkel (63. Mathijs Warnar) en Jordy Oonk.

Uitslagen 3C

VIOD- Grol 0 - 0
​MASV - VDZ 2 - 0
​VVO - FC Trias 2 - 2
​Groessen - Keijenburgse Boys 1 - 1
​OBW - DCS 2 - 0
​Pax - Rheden afgelast
​AD '69 - Gendringen afgelast

Stand 3C

1. MASV 15 - 35
​2. DCS 15 - 31
3. Grol 14 - 27
4. VIOD 15 - 26
​5. Gendringen 14 - 25
6. OBW 14 - 25
7. VDZ 15 - 25
8. Pax 13 - 17
​9. VVO 14 - 17
10. Rheden 13 - 13
11. AD '69 13 - 12
12. Keijenburgse Boys 15 - 12
​13. FC Trias 14 - 9
​14. Groessen 14 - 7