Grol bereikt op valreep een gelijkspel

19-03-2018

Grol 1 - Keijenburgse Boys 1    2 - 2

Bij een in de maand maart extreme gevoelstemperatuur van tien graden onder nul, waarbij tegelijkertijd de bekende Grolse Wind plaats moet maken voor de door bij niemand populaire Noordoostenwind, weet de hoofdmacht van de sportvereniging Grol na een 0-2 achterstand alsnog een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen. Het een en ander gebeurt op het sportpark Den Elshof in Groenlo en dat in de competitiewedstrijd van Grol tegen Keijenburgse Boys.

Een competitieduel, waarbij voorafgaande aan de aftrap bekend wordt dat oud Grol 1-speler Antoon Hulsinck op 92-jarige leeftijd is overleden. De in Groenlo met name bij de ouderen bekend staande ‘Tone’ Hulsinck, als de man met de grote voeten en dientengevolge de imposante voetbalschoenen, heeft in het verre verleden maar liefst twaalf jaar achtereen in de hoofdmacht van Grol gespeeld. Dit als een robuuste verdediger met een onvoorstelbaar hard schot. Wat is het dan toch mooi dat zijn kleinzoon Mart Willemsen (zoon van dochter Ingrid) deze middag als laatste man staat opgesteld in Grol 1. Terwijl kleinzoon Mart maar één ding wil en dat is het opdragen van een overwinning aan zijn geliefde Opa, blijft het uiteindelijk bij een 2-2 gelijkspel, waarbij hij als enige speler van Grol ook nog eens een gele kaart moet incasseren. Maar Opa Antoon zal het ongetwijfeld accepteren met de opmerking: ‘Jongen, je hebt in ieder geval aangetoond het beste ervan te willen maken!’           


​Foto's: Marcel Houwer, Streekgids.nl

De door de niet alledaagse weersomstandigheden door weinig publiek bekeken wedstrijd levert uiteindelijk een einduitslag op, waar beide ploegen recht op hebben. Keijenburgse Boys mag dan wel een 2-0 voorsprong bewerkstelligen, maar de ploeg van het uit nog geen 1.200 inwoners tellende dorp tussen Doetinchem en Zutphen is maar met één bedoeling naar Groenlo gekomen: een nederlaag voorkomen en daarbij gokken op een gelijkspel. Grol daarentegen laat in geen enkele fase van deze thuiswedstrijd zien waartoe de formatie van trainer/coach Sander Hoopman op basis van met name homogeniteit in staat is. De weersomstandigheden met een van invloed zijnde koude wind mogen mogelijk van invloed zijn, maar Grol laat zowel in de achterhoede, op het middenveld als in de voorhoede gedurende beide bedrijven van de wedstrijd opvallend veel steken vallen.

Het mag als een excuus worden aangemerkt dat  Eduardo de Sousa Cavalcante vanwege studieverplichtingen in de wedstrijdopstelling ontbreekt. Maar het is tegelijkertijd een punt van overweging dat wanneer één zo’n speler ontbreekt, het tegelijkertijd ten koste gaat van de creativiteit binnen het gehele team. Een ander opvallend aspect dient zich aan bij de constatering dat in een dergelijke wedstrijd, waarin het team te maken krijgt met een degradatiekandidaat, een tot dat moment als niet van vaste waarde zijnde speler als Roel Bruins een min of meer opvallende hoofdrol voor zich op eist. Dit alles leidt ertoe dat Gol na de eerder dit seizoen op eigen bodem geleden nederlaag tegen Groessen een tweede thuisnederlaag tegemoet gaat tegen tweede degradatiekandidaat Keijenburgse Boys. Dit ondanks het gegeven dat de ploeg onder leiding van aanvoerder Michel Kamphuis gedurende de gehele wedstrijd, en dat vooral in de eerste helft, legio kansen krijgt om een grote overwinning te kunnen boeken.  

Zoals aangegeven, komt het zover niet. Nadat Giel Goossens en Luuk Menting voor Keijenburgse Boys hebben gescoord, weten Jordy Oonk (door het in de 90e minuut van de wedstrijd benutten van een strafschop) en de jarige Luc Berentsen in de 92e minuut met een kopbal scorend doelpunt de eindstand alsnog op 2-2 te brengen.

Wat niet onvermeld mag blijven, is het feit dat er in de 23e minuut van de eerste helft een doelpunt van Mart Zieverink naar aanleiding van een vlagsignaal van de grensrechter van Keijenburgse Boys ten onrechte wegens buitenspel wordt afgekeurd. Dit omdat de assist voor dit doelpunt vanaf de doellijn door Mathijs Warnar wordt gegeven. Daar staat tegenover dat er in de tweede helft ook een discutabel doelpunt van Keijenburgse Boys wegens buitenspel wordt afgekeurd door de verder goed leidende scheidsrechter Peter Bloksma uit Lunteren.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Grol 1 vindt plaats op zondag 25 maart a.s.: VVO 1 (Velp) - Grol 1, aanvang: 14.00 uur.

Wedstrijdverloop

Wedstrijdronde17

Grol - Keijenburgse Boys

Ruststand: 0 - 0
Eindstand: 2 - 2

Scoreverloop:
60e min. 0 - 1 Chiel Goossens
72e min. 0 - 2 Luuk Menting
90e min. 1 - 2 Jordy Oonk (penalty)
​92e min. 2 - 2 Luc Berentsen

Opstelling Grol:
Keeper: Wessel Baarslag;
Achter: Doné Emaus (65e min. Jordy Oonk), Mart Willemsen, Ramon Landewers en Bjorn te Braake;
Midden: Roel Bruins), Luc Berentsen en Michel; Kamphuis;
Voor: Wouter Rexwinkel, Mart Zieverink en Mathijs Warnar.

Scheidsrechter: Peter Bloksma uit Lunteren

Gele kaarten:
Grol: Mart Willemsen;
Keijenburgse Boys: Dion Goossens.

Uitslagen in de derde klas C

OBW  - Groessen 4 - 1
Pax - AD ’69 afg.
SC Rheden - VVO 3 - 3
VIOD - DCS 1 - 0
VDZ - Gendringen 3 - 1
MASV - FC Trias 0 - 2
Grol - Keijenburgse Boys 2 - 2  

Stand in de derde klas C

1. MASV 17 - 36
2. DCS 17 - 34
3. VIOD 17 - 32
4. OBW  16 - 31
5. VDZ 17 - 31
6. Grol 16 - 29
7. Gendringen 16 - 26
8. PAX 14 - 20
9. VVO 16 - 18
10.SC Rheden 15 - 14
11.FC Trias 16 - 13
12.Keijenburgse Boys 17 - 13
13.AD ‘69 14 - 12
14.Groessen 16 - 7