Afsluiting seizoen S.V. Grol met vele huldigingen

17-06-2018

Michel Kamphuis voor de tweede keer ‘Voetballer van het jaar

Michel Kamphuis (30), aanvoerder van Grol 1, is voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot ‘Voetballer van het jaar’ bij de sportvereniging Grol. Dit betekent dat Kamphuis sedert het seizoen 1978-1979, toen Theo Hulshof als eerste voetballer voor deze titel in aanmerking kwam, de 40e Grol 1-speler is die dit eerbetoon ten deel valt. Op de tweede plaats eindigde doelman Wessel Baarslag en de derde plek ging naar verdediger en reserve-aanvoerder Mart Willemsen.

In het Sportcafé op het sportpark Den Elshof tijdens de finale van het seizoen 2017-2018 was het deze keer, niet zoals te doen gebruikelijk, de hoofdtrainer van de club (Sander Hoopman), maar nieuwbakken wethouder sportzaken van de gemeente Oost Gelre Bart Porskamp, die de ontknoping bekend maakte, de drie uitverkorenen toesprak en de prijzen alsmede de bloemen overhandigde. Porskamp was tot voor kort nog bestuurslid voetbaltechnische zaken in het hoofdbestuur van Grol, maar moest deze functie in verband met de aanvaarding van het wethouderschap neerleggen.

De titel beste seniorenspeler van Grol ging deze keer, in navolging van respectievelijk Stef Kroekenstoel in 2016 en Roy Röring in 2017, naar een dame. Marlin te Woerd van de afdeling damesvoetbal werd op de avond voorafgaande aan haar 20e verjaardag verblijd met deze titel en de bloemen.

Super-supporter
Het programma, geregisseerd door het bestuur van de Supportersclub en gepresenteerd door haar leden Rudi Porskamp en Bas Nieuwhoff en van muziek voorzien door Pim Westervoorde, kende diverse onderdelen. Een onderdeel, waar ook iedereen naar uit kijkt, is de bekendmaking van de ‘Super-supporter van het jaar’. Hierbij viel de keuze op Tonnie Theissen (69). De voormalige speler van KSV 1 in Vragender en later Grol 1, die alle thuis- en uitwedstrijden van Grol 1 bezoekt en ook iedere zaterdag aanwezig is bij diverse jeugdwedstrijden en daarnaast ook nog eens lid is van de vrijwilligers(woensdag)groep, was helaas verhinderd om de prijs in ontvangst te nemen.

Van de uitverkiezing van het team van het jaar, waarmee het bestuur van de V.S.V.G. is belast en waarvoor diverse teams waren genomineerd, werd door V.S.V.G.-voorzitter Geert Jan Stokkers een spannende aangelegenheid gemaakt. De prijs ging uiteindelijk naar het team Grol 1 van de afdeling zaalvoetbal.

Bij een nieuwe loot aan de Grol-boom, te weten de uitreiking van de Gouden en de Zilveren Schoen voor de meest scorende spelers, ging de zilveren onderscheiding naar Gode van Ee met 17 treffers en de gouden onderscheiding naar Lennart van Melis met 33 treffers.

Penalty-bokaal
Uiteraard werd er ’s avonds naast de bekendmaking van de winnaars van de Super 11-competitie ook uitgebreid stilgestaan bij het actieve dagprogramma, waarvoor de commissie nevenactiviteiten een belangrijke inbreng had geleverd. Zo werd de allerjongste jeugd verblijd met een speeltuinbezoek, vonden de finales plaats van de AH-competitie en was er gezorgd voor een spectaculaire Zeskamp met aansluitend de finale van de jaarlijkse Penalty-bokaal als hoogtepunt. Winnaar van de penaltycompetitie 2018 en daarmee de opvolger van Wout Walterbos in 2017, waarbij het doel werd verdedigd door Wessel Baarslag van Grol 1, werd Sem van Beckhoven met Jipp Krabbenborg en Lotte te Bogt op respectievelijk de tweede en derde plaats. Het predicaat ‘Team van het jaar’ bij de jeugd ging ditmaal naar de derde uitgaaf van de jeugd O17.

Het Huistoernooi met als inzet de Grerrit Westerhof-bokaal leverde een overwinning op voor Grol 1B (de selectie van Grol 1 nam met twee tams deel). Grol 1B won de finale na strafschoppen, waarbij Michel Kamphuis zich ditmaal als doelverdediger onderscheidde.