Grol verliest toch nog ruim van RKZVC op Keitoernooi

22-08-2018

Samen met AZSV, RKZVC en het organiserende Longa ’30 neemt Grol ook in 2018 weer deel aan het State of Art Keitoernooi in Lichtenvoorde. Nadat Longa met 4 – 1 eerder die avond wist te winnen van AZSV mocht Grol op dinsdag 21 augustus starten tegen RKZVC.

Het team van Grol was zo goed als compleet beschikbaar voor de eerste echte testcase van dit nieuwe seizoen. Hoofdklasser RKZVC was overduidelijk de betere ploeg met snelle en zuiver combinaties en Sjors Storkhorst als de belangrijke spil in de meeste aanvallen. Grol had de organisatie echter aardig goed staan en leek lange tijd op een verdienstelijke kleine nederlaag af te stevenen. In het laatste kwartier wist RKZVC echter toch nog drie keer te scoren waardoor uiteindelijk Grol met 1 – 5 het onderspit moest delven. Gezien de spaarzame kansen van Grol en het grote aantal kansen van RKZVC een meer dan terechte uitslag.

Na een gelijkopgaand begin was het Joey Belterman die de 0 – 1 aantekende. Even later kwam Grol goed weg toen een vrije trap van Sjors Storkhorst op de kruising belandde. Kansen van Sjors Storkhorst en Sven Jurjus werden gepareerd door Wessel Baarslag. Grol kwam in de eerste helft niet verder dan een afstandschot en een kopkans van Jordy Oonk. Ruststand derhalve 0 – 1.

Vlak na rust werd het 0 – 2 door Sven Jurjus waarbij de Grol verdediging op een zaalvoetbalachtige manier werd uitgespeeld. Grol herstelde zich echter goed en na een volley van Luc Berentsen die maar net over ging, was het Jordy Oonk die de aansluitingstreffer binnen kopte na een goede voorzet van Tycho Riteco: 1 – 2.

Lang leek dit ook de eindstand te gaan worden, maar in het laatste kwartier zette RKZVC nog even aan en kwam Grol conditioneel  toch blijkbaar nog te kort tegen de ploeg die op zondag 2 september al aan de competitie begint. Met doelpunten van Harm Bokkers (wederom een mooie uitgespeelde aanval) en Sjors Storkhorst (na een mooie steekpass) en een eigen doelpunt van Mart Willemsen werd het uiteindelijk 1 – 5. De penalty serie na afloop werd gewonnen door Grol met 4 – 3.

Basisopstelling: Wessel Baarslag, Bjorn te Braake, Doné Emaus, Ramon Landewers, Mart Willemsen, Luc Berentsen, Roel Bruins, Michel Kamphuis, Jordy Oonk, Wouter Rexwinkel en Mathijs Warnar.

Wissels 2e helft: Max de Vries, Myron Baten, Tycho Riteco, Quint Kristen en Teun Pasman.

Zaterdag 25 augustus speelt Grol de tweede wedstijd op het Keitoernooi om 16.00 uur tegen Longa ’30.