Grol nieuwe koploper in 3C

14-10-2018

MvR - Grol 0 - 5

Mart Zieverink scoort zijn 50e competitie-doelpunt

In ‘s Heerenberg kwam Grol geen enkel moment in gevaar. Met twee doelpunten voor rust en drie na rust werd, ondanks dat het spel niet altijd goed was, wederom een mooie duidelijke overwinning behaald: 0 – 5. Doelpunten van Grol door Luc Berentsen, Mart Zieverink, Wouter Rexwinkel, Mart Zieverink en Wouter Rexwinkel.


Foto's: Marcel Houwer, Streekgids.nl.

Grol begon zonder de geblesseerde spelers Roel Bruins en Michel Kamphuis en Eduardo de Sousa Cavalcante was door ziekte afwezig. Quint Kristen en Myron Baten konden derhalve in de basis beginnen tegen MvR, gepromoveerd uit de 4e klasse. Onder een felle zon, die schitterde op het platte kunstgrasveld, kreeg Grol na een paar minuten al de eerste kans. Een kopbal van Luc Berentsen ging net naast. Vervolgens was het van beide kanten wat aftasten waarbij Grol het meeste balbezit had. Veel ging over rechts via Wouter Rexwinkel. Echt gevaarlijk werd het echter niet. Na 20 minuten spelen kwam een lange bal van Wessel Baarslag bij Luc Berentsen in de voeten terecht. Hij maakte goed gebruik van de ruimte, hij draaide en haalde hard uit. De bal verdween vlak langs de paal in het net: 0 – 1. Het scorebord was nog niet bijgewerkt of na de aftrap veroverde Grol de bal, aanval over links via Tycho Riteco, netjes teruggelegd en Mart Zieverink schiet zuiver binnen: 0 – 2. Een mooie en fijne voorsprong zo vroeg in de wedstrijd.

Verdedigend gaf Grol voor rust niets weg. Mart Willemsen, Ramon Landewers, Bjorn te Braake en Doné Emaus wonnen al hun 1 tegen 1 duels en ook alle kopduels. Eventuele cornerballen waren stuk voor stuk een prooi voor de attent keepende Wessel Baarslag. Grol was duidelijk de bovenliggende partij, ook al liep het aanvallend allemaal niet even soepel.

In het eerste kwartier na rust gaf Grol het initiatief weg aan MvR. Na een uur spelen was het toch Grol dat de eerste kans van de tweede helft kreeg. Mart Zieverink schoot op de keeper en vervolgens schoot Myron Baten net naast het doel. Net als in de eerste helft wist Grol vervolgens binnen twee minuten weer tweemaal te scoren. Een verdedigingsfout bij MvR werd door Wouter Rexwinkel genadeloos afgestraft: voor een leeg doel schoot hij vanaf twintig meter hard binnen: 0 – 3. En even later kopte Mart Zieverink een perfecte vrije bal van Quint Kristen vanaf de zijlijn bij de 2e paal kruislings binnen: 0 – 4. Voor Mart Zieverink zijn 50e competitiedoelpunt.

MvR geloofde er nu helemaal niet meer in. In de gehele wedstrijd kwamen zij niet verder dan één schot op doel, die ook nog eens makkelijk door Wessel Baarslag kon worden gepakt. Grol kreeg nog enkele goede kansen. Een schot van Mart Willemsen na een 1-2 met Tycho Riteco werd door de keeper gered. En een schot van 2 meter van het doel door Mathijs Warnar, na wederom een perfecte voorzet van Tycho Riteco, strandde helaas op de keeper. In de allerlaatste minuut bracht Wouter Rexwinkel de eindstand op 0 – 5. Zijn schot van 20 meter suisde via de paal het doel in.

Een mooie en terechte overwinning van Grol. Met 9 punten uit 3 wedstrijden bezet Grol nu, op basis van doelsaldo, de koppositie. Komende zondag speelt het thuis tegen OBW dat net als Grol ook alle drie wedstrijden nog gewonnen heeft. Aanvang 14.30 uur.

Wedstrijdinformatie

MvR - Grol 0 - 5

20. 0 - 1 Luc Berentsen
22. 0 - 2 Mart Zieverink
59. 0 - 3 Wouter Rexwinkel
61. 0 - 4 Mart Zieverink
90. 0 - 5 Wouter Rexwinkel

Gele kaarten: geen

Scheidsrechter: Dhr. Tamer

Opstelling Grol:
Keeper: Wessel Baarslag;
Achter: Ramon Landewers, Mart Willemsen, Bjorn te Braake en Doné​ Emaus;
Midden: Luc Berentsen (75. Teun Pasman), Myron Baten en Quint Kristen (66. Mathijs Warnar);
Voor: Tycho Riteco, Mart Zieverink (66. Jordy Oonk) en Wouter Rexwinkel.

Bijzonderheid: Mart Zieverink scoort zijn 50e competitie-doelpunt.

Uitslagen 3e klasse C

OBW - VIOS B 2 - 1
MASV - Doetinchem 5 - 2
Gendringen - SML 1 - 3
VDZ - VVO 1 - 0
Ruurlo - FC Trias 1 - 3
MvR - Grol 0 - 5
Pax - Rheden gestaakt

Stand 3e klasse C

1. Grol 3 - 9
2. OBW 3 - 9
3. MASV 4 - 9
4. VDZ 4 - 8
5. Ruurlo 3 - 6
6. FC Trias 4 - 6
7. Pax 3 - 5
8. Rheden 3 - 4
9. VIOS B 4 - 4
10. MvR 4 - 4
11. SML 3 - 3
12. VVO 4 - 1
13. Doetinchem 4 - 1
14. Gendringen 4 - 0