Onmachtig Grol verliest ruim van VDZ

18-11-2018

Bij aanvang van de achtste wedstrijdronde had Grol nog een kleine kans op de periodetitel. Het moest dan zelf winnen en OBW moest punten laten liggen. Grol kwam echter geen moment in de buurt. Uit tegen de nummer 4 VDZ kwam Grol geen enkel moment in de wedstrijd. Bij rust stond het al met 3 – 0 achter. Eindstand was ook 3 – 0. OBW won met 2 – 1 van Gendringen en wint de eerste periode. Grol staat na vandaag op de derde plaats, drie punten achter op OBW.


Foto's: Marcel Houwer, Streekgids.nl.

De wedstrijd startte met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van oud-bestuurslid en lid van verdienste Willie Oostendorp. Grol begon met Max de Vries in de basis op de plek van Bjorn te Braake. Michel Kamphuis en Luc Berentsen waren nog geblesserd en Roel Bruins weer hersteld van een blessure begon op de bank. Dit leverde, net als de afgelopen twee wedstrijden, wederom een gemis aan dominantie op het middenveld. Lukte het tegen Pax nog om de drie punten binnen te halen, tegen Ruurlo ging het mis en ook vandaag tegen VDZ was er veel te weinig goed voetbal.

De eerste grote kans was nog wel voor Grol na vijf minuten. Een prachtige voorzet van Tycho Riteco kwam bij de tweede paal bij Wouter Rexwinkel terecht. Hij wist de bal helaas niet goed te raken. Even later schoot Mart Zieverink nog gevaarlijk op doel. Maar dit was het echter al voor de eerste helft. VDZ kwam meer en meer in het spel. De verdediging van Grol stond niet goed opgesteld en met name over links was er, door het ontbreken van Bjorn te Braake, heel veel ruimte voor de snelle en behendige Mathieu Weiss. Na een kwartier leverde dit voor VDZ de 1 – 0 voorsprong op: een voorzet werd door de vrijstaande Max Burgers binnengetikt. VDZ drukte door en stoorde vroeg. Grol kwam daardoor niet in het spel.

De kansen waren voor VDZ: een diagonaal schot werd door Wessel Baarslag uit de hoek getikt en een schot van dichtbij ging maar net over. De organisatie bij Grol stond nog steeds niet goed en VDZ gebruikte dit om de voorsprong uit te breiden. Een verre en hoge voorzet van links werd bij de tweede paal terug gekopt en de vrijstaande Tom Frequin schoot hard onderkant lat binnen. Vlak voor rust maakte Mathieu Weiss ook nog de 3 – 0. Hij kon over links vrij opkomen en schoot hard en laag onder Wessel Baarslag binnen. Grol had geluk dat het hierbij bleef in de eerste helft, want VDZ had nog twee grote kansen op een doelpunt.

In de tweede helft herstelde Grol zich enigzins. Met name toen Bjorn te Braake en Roel Bruins er in kwamen. Het leverde echter geen kansen op voor Grol. De jonge keeper Kwint Ceelen van VDZ had een makkelijke middag. Het laatste kwartier zette VDZ nog even aan en Grol kwam goed weg dat de uitslag niet groter werd: Doné Emaus redde een bal van de lijn, een schot van VDZ kaatste onderkant lat het veld weer in, VDZ treuzelde iets te lang voor open doel, een schot van VDZ ging over en een schot ging rakelings naast. Pas in de allerlaatste minuut wist de ingevallen Mathijs Warnar de keeper van VDZ nog even op de proef te stellen: zijn stuiterschot werd echter vakkundig uit de hoek getikt.

Eindstand derhalve 3 – 0. Grol zakt hiermee naar de derde plaats. Komende zondag om 14.30 uur speelt Grol thuis tegen SML. Hopelijk kan het team van Sander Hoopman de negatieve serie weer ombuigen.

Wedstrijdinformatie

VDZ - Grol 3 - 0

Scoreverloop:
14e min. 1 - 0 Max Burgers
29e min. 2 - 0 Tom Frequin
41e min. 3 - 0 Mathieu Weis

Kaarten: geen

Opstelling Grol:
Keeper: Wessel Baarslag;
Achter: Done Emaus, Ramon Landewers, Mart Willemsen en Max de Vries (60. Bjorn te Braake);
Midden: Eduardo de Sousa Cavalcante, Myron Baten (60. Roel Bruins) en Quint Kristen;
Voor: Wouter Rexwinkel, Mart Zieverink en Wouter Rexwinkel (70. Mathijs Warnar).

Scheidsrechter: Christiaan Donners

Bijzonderheden:
Wedstrijd begon met 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van oud-bestuurslid en lid van verdienste Willie Oostendorp.
OBW pakt 1e periodetitel.

Uitslagen 3C

VDZ - Grol 3 - 0
OBW - Gendringen 2 - 1
Pax - SML 4 - 3
Rheden - MASV 4 - 2
VVO - Doetinchem 7 - 0
Ruurlo - MvR 1 - 2
Trias - VIOS B. 1 - 1

Stand 3C

1. OBW 8 - 19
2. VDZ 8 - 17
3. Grol 8 - 16
4. Rheden 8 - 16
5. MASV 8 - 15
6. Pax 8 - 14
7. Trias 8 - 11
8. VVO 8 - 10
9. Ruurlo 8 - 10
10. SML 8 - 9
11. VIOS B. 8 - 8
12. MvR 8 - 7
13. Gendringen 8 - 4
14. Doetinchem 8 - 2