Verkeerssituatie omgeving Rabobank

19-12-2018

Grol wordt betrokken bij verbetering verkeerssituatie omgeving Rabobank

Op petitie.nl is vorige week een handtekeningen-actie gestart om de gemeente Oost Gelre dringend op te roepen iets aan de onveilige verkeerssituatie rondom de Rabobank te doen.

Initiatiefnemers zijn Wilma van der Donk, Arjan Hagens en Arjen de Haan. De s.v. Grol heeft de initiatiefnemers op hun verzoek onmiddellijk zijn ondersteuning toegezegd met de complimenten voor hun initiatief.

Er zijn al ruim 1.600 digitale handtekeningen gezet binnen 5 dagen. De s.v. Grol heeft geholpen in deze actie. Ook de s.v. Grol vindt de situatie voor onze jeugdspelers gevaarlijk. Zeker in de avondspits, tussen half vijf en zes uur. En dat geldt natuurlijk ook voor de jeugd die naar de sporthal, het zwembad of de tennisbaan fietst.  Ook de buurtbewoners ondervinden veel overlast en risico. Deze gevaarlijke verkeerssituatie is ontstaan na opening van de nieuwe Twenteroute (N18) waarbij er in de nabijheid van Groenlo drie aansluitingen zijn vervallen (bij Den Sliem, bij de Eibergseweg en bij de Marhulzenweg (Groenrijk).  Veel verkeer neemt vanaf de Twenteroute de afslag Groenlo en niet de nieuwe afslag De Laarberg. En kiest dezelfde route richting Lichtenvoorde of Winterswijk.  Al dat verkeer komt bij de Rabobank samen. Vrachtwagens, tractoren met aanhanger, bussen van Arriva en een grote hoeveelheid personenauto’s worden bij de Rabobank gemixt met vele fietsers die richting Den Elshof, Marveld Recreatie en De Blanckenborg gaan. Voor de verkeersveiligheid een zeer ongewenste situatie.

De vele handtekeningen hebben hun uitwerking al niet gemist. In de vergadering van de gemeenteraad van Oost Gelre is er op 18 december bijna twee uur over gesproken. Nadat Wilma van der Donk op heel duidelijke en correcte wijze als inspreker de  situatie nog eens had toegelicht. Alle politieke partijen riepen op tot acties op de korte termijn. Wethouder Karel Bonsen, met verkeer in zijn takenpakket heeft in de raadsvergadering al drie maatregelen aangekondigd die op heel korte termijn worden onderzocht. Dat zijn het inzetten van verkeersregelaars in de spits, een verbod van vrachtwagens op bepaalde wegdelen (zodat ze niet meer bij de Rabobank kunnen komen)  en een alternatieve fietsroute. Hij heeft gevraagd om spoedberaad met de drie initiatiefnemers, de s.v. Grol en Marveld Recreatie.  De s.v. Grol heeft haar medewerking toegezegd.

En het lijkt bijna zeker dat er na de kerstvakantie al verkeersregelaars bij de Rabobank worden ingezet in de spits totdat er een definitieve oplossing ligt. De s.v. Grol gaat dus meedenken over het veiliger maken van een gevaarlijke en tegelijkertijd ingewikkelde verkeerssituatie. Dat zal nog niet meevallen maar de veiligheid van onze fietsende jeugd gaat boven alles.