In Memoriam Peter Rooks

23-12-2018

De s.v. Grol is erg verdrietig en aangedaan door het overlijden op 20 december 2018 van

                                               PETER ROOKS 

Directeur van Veld Koeltechniek, de hoofdsponsor van onze jeugdafdeling.

Peter Rooks is maar 60 jaar geworden.

Peter was een sportieve Groenlose jongen die na een periode tafeltennis bij de s.v. Grol kwam voetballen. Hij speelde in de jeugd en bij de senioren. Hij werd ook jeugdleider en bij de voetbalkampen van de jeugd betrokken. Toen kon hij al goed organiseren.  Dat bleek nog een keer bij het opzetten van het zaalvoetbal bij de s.v. Grol. Hij deed enige jaren de eindredactie van het clubblad. En hij zat met groot enthousiasme in het bestuur van de Vrienden van de s.v. Grol.

Intussen was hij in zijn werk opgeklommen tot commercieel directeur van het Nederlands onderdeel van Pernod Ricard, een groot internationaal Frans bedrijf in gedistilleerde dranken en wijnen. Door die baan verhuisde hij in 1989 naar Apeldoorn waar hij na enige tijd de voetbalclub W.S.V. in zijn hart sloot. Vele jaren was hij voorzitter van deze prominente vereniging die onder zijn leiding een grote bloei doormaakte. Het was een vereniging met meer sporten en Peter was tevens voorzitter van de overkoepelende omni-vereniging.

Toen hij in 2004 de leiding van het bedrijf van zijn schoonvader Henk Veld overnam, bleef hij in Apeldoorn wonen. Vele jaren leidde hij Veld Koeltechniek succesvol, het werd een snel groeiend en toonaangevend bedrijf in Nederland. In een interview in het clubblad in 2007 gaf Peter een inkijkje in zijn succesvolle aanpak :

“Je hebt in de commerciële wereld steeds één kans de juiste beslissing te nemen”.

“Kleine beslissingen kunnen grote gevolgen hebben, wees je daarvan bewust”.

“Als iets lukt, ben ik blij, als iets niet lukt, sla ik mezelf voor de kop”.

“Laat je mensen trots zijn op wat ze maken, laat ze genieten van hun eigen vakmanschap”.

“Als het regent, moet je niet weglopen, maar een regenpak aantrekken”.

Die uitspraak die eigenlijk sloeg op de aanpak van Peter bij commerciële tegenspoed, die aanpak paste hij ook toe bij de rampspoed die hem zelf trof. Hij kreeg een ernstige vorm van kanker. Hij ging die ziekte op alle mogelijke manieren te lijf. Talloze specialisten, experimentele medicijnen, nieuwe therapieën, Peter trok alles uit de kast om bij zijn gezin en zijn bedrijf te blijven. Het gezin dat nog een extra zware klap te verwerken kreeg toen bleek dat zijn vrouw Ellen dezelfde ziekte had en de strijd moest aan gaan. Zware jaren trokken voor het gezin voorbij maar Peter bleef zich verantwoordelijk voelen voor Veld Koeltechniek. Het respect voor hem werd er alleen maar groter door.

Toen hij wist dat hij de strijd uiteindelijk ging verliezen, keerde hij met zijn vrouw Ellen terug naar zijn geliefde Groenlo.  Zijn dierbare Groenlose vriendenclub was hij altijd trouw gebleven. Gelukkig heeft hij nog een paar jaar van die nieuwe stek mogen genieten, in de buurt van zijn ouderlijk huis. Dat gunde iedereen hem, Peter was een sociaal, positief en betrouwbaar mens. Van de buitenkant kon hij afstandelijk en zakelijk hard zijn, van de binnenkant was hij toegankelijk en innemend zacht.

Peter Rooks laat grote leegtes achter, bij zijn gezin, zijn bedrijf, de Groenlose gemeenschap en ook bij de s.v. Grol.

Door zijn persoonlijkheid zullen we hem nog lang herinneren. Moge hij rusten in vrede.

Wij wensen zijn vrouw Ellen, hun zoon Roel met partner Lalita en kleindochter Tes, hun dochter Sanike met partner Thijs en zijn schoonvader Henk Veld heel veel sterkte toe in de komende tijd.

Namens de leden en het bestuur van de s.v. Grol,

Hans Scheinck, voorzitter