Grol kiest voor LED veldverlichting van Aerolux

13-10-2020

De gelden die bij de fusie tussen s.v. Grolse Boys en s.v. Grol zijn vrijgekomen, worden voor een groot deel in de verduurzaming van het sportpark gestoken. Een belangrijke stap bij deze verduurzaming is het vervangen van de huidige conventionele veldverlichting door LED veldverlichting op alle verlichte velden.

Na een intensieve selectieprocedure door de projectgroep Verduurzaming, waarbij externe adviseurs van De Groene Club en Sportief Opgewekt de projectgroep ondersteund hebben, kiest de fusievereniging Grol voor de Oldenzaalse sportverlichtingsspecialist Aerolux. Zowel de projectgroep Verduurzaming als het Algemeen Bestuur van Grol is verheugd met deze gezette stap in het kader van verduurzaming.

Aerolux is geen onbekende voor Grol, zij verzorgen immers ook de huidige veldverlichtingsinstallatie. De LED-armaturen die geplaatst gaan worden in de bestaande masten zijn van het merk LUMOSA. Zij leveren een armatuur dat bestaat uit meerdere lichtbronnen, die elk afzonderlijk gericht kunnen worden om het lichtbeeld en de verdeling zo optimaal mogelijk af te stellen. Zo ontstaat er een prachtig egaal verlicht veld met minimaal schaduw effect en weinig tot geen strooilicht. Belangrijk was tijdens de eindonderhandelingen ook voor ons dat Aerolux en Lumosa (de fabrikant van de LED verlichting) constructief met ons mee hebben gedacht in onze ambities en echt partnership nastreven!

Het streven is om nog dit kalenderjaar gebruik te kunnen maken van de LED veldverlichting. Op korte termijn verwacht de projectgroep verduurzaming een concrete planning voor het plaatsen en installeren van de armaturen te kunnen uitbrengen. De impact die het plaatsen en installeren heeft voor doordeweekse trainingsavonden zal van tevoren gecommuniceerd worden, waarbij afwijkingen in het trainingsschema kunnen plaatsvinden.