Een bericht van de woensdaggroep Grol

23-10-2023

Onze grasvelden 3 en 4 zien er slecht uit dit jaar. Dit komt hoofdzakelijk door de hitte/warmte die er deze zomer was. We hebben vele dagen gesproeid met het water uit de Slinge.  Het nadeel hiervan is dat er ook veel middelen meekomen dat ervoor zorgt dat er veel onkruid in de grasvelden komt dat sneller groeit dan gras. Helaas kunnen we geen puls slaan om met schoon grondwater te sproeien. Vele ondernemingen hebben dit geprobeerd, maar niemand komt door de dikke harde leemlaag die er zit.

Door deze situatie is het voorgekomen dat er een paar keer niet gevoetbald kon worden. Dit kon niet omdat de belijning slecht of soms niet te zien was. Een vervelend voorval welke wij ook niet willen hebben maar ook wij kunnen daar weinig aan doen. Het gras kan, als het nat is door de vele regen, niet gemaaid worden omdat het gemaaide gras aan de machine blijft zitten en die dan niet verder kan. Er wordt op dinsdag en soms op vrijdag gemaaid en pas als het droog is kunnen de lijnen er op. De lijnen moeten opdrogen en dan blijven ze goed zichtbaar, maar komt er regen verdwijnen de lijnen weer. We doen als woensdag groep er alles aan om dit zo goed mogelijk te doen maar ook wij doen ons best, velen van ons zijn bijna elke dag op het sportpark om alles in orde te maken.

Mochten er op- of aanmerkingen of suggesties zijn, dan kan er altijd contact opgenomen worden en zijn we bereid tot een gesprek.

Vriendelijke sportgroeten Woensdaggroep/werkgroep