Verlies van Grol tegen koploper WHC

11-12-2023

In Wezep liep Grol tegen een verdiende 3-0 nederlaag  aan tegen zaterdagclub WHC. De trotse koploper had tot dan alle 8 wedstrijden in winst omgezet en was vastbesloten om dit voort te zetten. Grol begon de wedstrijd met een sterk defensieve opstelling in de hoop om via snelle counters toe te slaan. Dit lukte in de eerste helft in het geheel niet. De thuisploeg zette vanaf het eerste fluitsignaal flink druk op de verdediging van Grol en zorgde via snelle en behendige vleugelspelers voor het nodige gevaar. Al in de 4e minuut moest keeper Nick Oude Luttikhuis handelend optreden bij een indraaiende hoekschop en in de 18e minuut kwam een WHC-speler alleen voor Nick, maar zijn inzet ging net naast.

In de eerste helft leed Grol vaak balverlies zodat combinaties bijna onmogelijk waren en de spitsen dus niet bereikt konden worden. Daarnaast liet ook de handelingssnelheid nu en dan te wensen over. Tekenend voor het verloop van de eerste helft was wel dat Grol er pas in de 38e minuut in slaagde om voor de eerste keer bij de keeper van WHC in de buurt te komen. Desondanks werd de rust ingegaan met een 0-0 stand, nadat Mike Kempers vervangen was door Thiemo Wessels.

Na rust probeerde Grol iets verder van het eigen doel te spelen, maar helaas viel in minuut 55 de bal via een voorzet van Mitchel Dijhof zomaar in de verste hoek. Vrijwel direct daarna kon Jelle Post vanaf rand 16 meter de 2-0 aantekenen. Hierna werd Mart Willemsen vervangen door Tiem Rots en ging Grol aanvallender spelen. Grol kwam steeds vaker op de helft van WHC te spelen, maar kwam niet verder dan enkele kleine kansjes. Rond de 80e minuut werden Roel Bruins en Siebe Lantink nog vervangen door Titus Hoffman en Jordy Schutten, maar dat leverde uiteindelijk ook niet het gewenste resultaat op. Integendeel, in de 84e minuut wist Jurian van den Brink met een fraaie volley de 3-0 eindstand op het scorebord te zetten.

Positief was dat de spelers van Grol veel inzet toonden, maar dit kon helaas niet omgezet worden in resultaat. Hierdoor zakt Grol naar de 10e plaats, maar gaat van de winterstop gebruik maken om goed voorbereid aan de voortzetting van de competitie te beginnen. Plaats 8 of hoger is nodig voor klassebehoud.