Grol Zat 3 is ronde verder in de beker na zenuwslopende strafschoppen serie tegen Bon Boys 5

18-12-2023

Grol Zat 3 – Bon Boys 5 ( 1-1 ) 4-4, na strafschoppen 10-9

Afgelopen zaterdag 16 december nam Grol Zat 3 het op tegen Bon Boys 5 uit Haaksbergen in de beker. Grol is vandaag op volle sterkte en heeft een brede selectie beschikbaar voor deze wedstrijd. Het is half 3 als wij beginnen met de wedstrijd. Na een gelijk opgaand eerste kwartier is het Grol dat langzaam meer grip om de wedstrijd weet te krijgen. Grol heeft meer balbezit en weet al combinerend Bon Boys terug te dringen op de eigen helft. Ondanks dat Grol het betere veldspel heeft resulteert dit nog niet direct in grote mogelijkheden. Bon Boys weet er enkele malen via een counter goed uit te komen met hun snelle voorhoede spelers. De verdediging bestaande uit Leon, Youri, Teun en Daan weten deze aanvallen te verijdelen. De eerste grote mogelijkheid voor Grol is er na een kleine 20 minuten voetballen als een voorzet van Kevin net niet door Ronald kan worden binnen geschoten. Het is uiteindelijk Bon Boys die op voorsprong weten te komen. Het is de middenvelder van Bon Boys die zijn rechtsbuiten weet weg te sturen. Deze kan vrij doorlopen richting het doel van de Grol. Doelman Barry komt zijn doel uit maar ziet de speler met een bekeken schot de bal binnen schieten in de verre hoek, 0-1 in de 26ste minuut. Het is nu aan de Grol om deze achterstand weg te poetsen. Grol pakt de draad direct weer op en weet nu wel meer mogelijkheden te creëren. Het is dan ook Ronald die in de 34ste minuut de bal binnen weet te schieten op aangeven van Kevin. Grol krijgt voor de rust nog een aantal mogelijkheden echter mist de juiste scherpte voor het doel of de doelman van Bon Boys weet redding te brengen. Het is dan ook dat er met een gelijke stand de kleedkamers wordt opgezocht voor de thee.

De tweede helft probeert Grol op zoek te gaan naar een voorsprong en wordt er meer de diepte gezocht. De lange ballen zijn met regelmaat een prooi voor de grote verdedigers van Bon Boys. Bon Boys weet uit de omschakeling een aantal keren goed voor het doel van de Grol te komen maar kunnen nog niet direct heel gevaarlijk worden. Toch is het wederom Bon Boys die op voorsprong weten te komen. Een makkelijk vangbal wordt door doelman Barry meegegeven aan Leon. Hij wil de bal breed spelen op Kevin maar raakt de bal niet lekker. De rechtsvoor van Bon Boys weet de bal rand 16 meter te onderscheppen en schiet de bal beheerst langs Barry binnen, 1-2 in de 52ste minuut. Wederom moet Grol op jacht naar de gelijkmaker. Gelukkig voor de Grol valt deze al vrij snel. Het is een actie over de rechterkant als de bal bij Luc terecht komt. Hij zet de bal strak voor en is het Ronald die de bal al glijdend binnenschiet, 2-2 in de 55ste minuut. Grol weet na deze gelijkmaker meer druk te zetten op de verdediging van Bon Boys. Het is dan ook bij een duel op de rand van de 16 meter van Bon Boys dat een speler van hun ongelukkig zijn knie verdraaid. De ernst van de blessure is direct duidelijk en de wedstrijd moet worden stil gelegd. Nadat de speler per brancard het veld heeft moeten verlaten kan de wedstrijd na overleg met de spelers van Bon Boys worden hervat.

Het spel is na de hervatting rommelig bij beide teams, er wordt veel balverlies geleden. Het voetbal is opportunistischer geworden maar het spel is veel minder goed. Het is uiteindelijk Grol dat de voorsprong weet te pakken in de 67ste minuut als Luc met een goede schuiver de bal binnen weet te schieten, 3-2. Nu is het aan Bon Boys om te proberen te stand weer gelijk te trekken. Grol hoopt dat er nu meer ruimte komt om de voorsprong te vergroten omdat Bon Boys meer moet gaan aanvallen. Helaas pakt het totaal anders uit. In plaats dat Grol de voorsprong kan uitbouwen is het Bon Boys die de gelijkmaker weet binnen te schieten. Het is een aanval van Bon Boys over de linkerkant die door de Grol niet afdoende wordt verdedigd. De bal kan worden voorgezet en het is de spits van Bon Boys die ondanks dat hij nog zoveel mogelijk door Barry van het doel wordt gedreven het uiterste kleine gaatje weet te vinden en de bal via binnenkant paal weet binnen te schieten, 3-3 in de 75ste minuut. Het is Grol er alles aan gelegen om de wedstrijd binnen de reguliere tijd te beslissen en zoeken dan ook direct vanaf de aftrap de aanval weer op. Bon Boys heeft het lastig maar weten zich verdedigend goed staande te houden en proberen eruit te komen via de counter. Het is dan ook bij een van deze counters dat Kevin net buiten het 16 meter gebied van de Grol een overtreding maakt. De vrije trap die hierop volgt wordt precies op maat bij de 2de paal van het Grol doel geschoten. Het is de lange spits van Bon Boys die van dichtbij weet raak te koppen in de 85ste minuut, 3-4. De tijd begint te dringen voor de Grol die nu alles op alles moet zetten om nog een gelijkmaker te forceren. Leon wordt gewisseld voor Amir die als extra man in de voorhoede voor onrust moet gaan zorgen. Bon Boys doet er alles aan om tijd te rekken en schieten menig bal ver buiten het veld. Grol probeert de bal zoveel mogelijk de 16 meter van Bon Boys in te pompen in de hoop dat deze een keer goed valt. Grol mag zich dan ook in de handjes knijpen als in de blessuretijd een voorzet van Ronald door een verdediger met een uitgestoken hand wordt geraakt. De toegekende strafschop wordt door Kevin beheerst ingeschoten. Het is dan ook een minuut later als de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd fluit.

Met een 4-4 eindstand moeten er strafschoppen worden genomen voor een uiteindelijke winnaar van deze bekerwedstrijd. De strafschoppen serie wordt een zenuwslopende thriller. Uiteindelijk zijn er 22 strafschoppen nodig. De strafschoppen worden door beide teams goed genomen, beide doelmannen zitten er een aantal malen goed bij maar het is toch wachten tot de 8ste strafschop van Bon Boys die Barry kan stoppen. Het is Khalid die met zijn strafschop de wedstrijd kan beslissen maar hij ziet zijn inzet gekeerd worden door de doelman van Bon Boys. Het is Barry die uiteindelijk de 11de strafschop van Bon Boys ook weet te stoppen. Aangezien alle veldspelers van Grol een strafschop hebben gezet is het aan Barry die de beslissende strafschop weet binnen te schieten. Hiermee komt er een eind aan een lange strafschoppen serie en is Grol een ronde verder in de beker!