Grol JO9-2 wint haar eerste zaaltoernooi

30-12-2023

Op woensdag 27 december was het eindelijk zover. Het eerste zaalvoetbaltoernooi voor onze Grol JO9-2 was een feit. Het team deed mee aan het Norbert Kuyperstoernooi in Zieuwent en Beltrum.

Ondanks dat de heren nog nooit in de zaal hadden getraind, werd het goed bezette toernooi, onverwachts door onze mannen GEWONNEN!

Mede door ziekte van één van onze meest technisch begaafde spelers Noud Klein Goldewijk, konden we gebruik maken van onze intensieve samenwerking met onze JO9-1. De toppers Fedde Kaak en Siem Bomers werden aan onze selectie toegevoegd.

Met tegenstanders als Longa JO9-1 en AZSV JO9-1 konden de mannen hun borst nat maken. Toch hielden ze de rug recht. Met uitstekende spelers als Duuk Halleriet en Nigel Rensing (die het toernooi helaas ziek moest verlaten) in de verdediging, konden we het ons permitteren om in ieder van de vier wedstrijden een andere keeper op te stellen. Dat onze mannen goed kunnen verdedigen en zelfs keepen bleek uit het feit dat we maar twee tegendoelpunten kregen.

Op het middenveld hadden we met Bas Groothuis en David Lammers veel power. Ze liepen alle gaten dicht, veroverden veel ballen, en zorgden voor de nodige aanvoer naar onze spitsen.

Ook met onze spitsen zat het wel snor dit toernooi. Wes Dibbits, een goed aanspeelpunt in de aanvalslinie, bleek tevens ook een uitstekend keeper. Zo ook ons eigen Simon Kamperman, die doorgaans één van onze vast keepers, wist het net te vinden. Hiernaast lieten Siem Bomers en Fedde Kaak hun kwaliteiten meer dan eens zien. Beide heren wisten het net meermaals te vinden en bleken een zeer welkome aanwinst tijdens dit toernooi!

Met in totaal tien doelpunten voor en twee tegen, wisten de mannen ongeslagen 8 punten te behalen. Dit bleek na een zinderende ‘finale’ tegen Longa JO9-1 (1:1) genoeg voor de overwinning… Het bleef nog lang onrustig in Beltrum.