Welke schoenen zijn geschikt voor kunstgras?

14-07-2008

Zoals jullie ongetwijfeld weten beschikt de S.V. Grol met ingang van het seizoen 2008 – 2009 over twee volledige kunstgrasvelden, op het hoofdveld en veld 1 (voorheen veld 2), en over een pupillen kunstgrasveld, de zgn. Marveld Arena.
De laatste tijd krijgen wij veel vragen van kinderen en / of hun ouders en van senioren leden over welke voetbalschoenen het meest geschikt zijn voor kunstgras. Graag geven wij u hierbij een aantal tips:

1. Voetbalschoenen met schroefnop (pinnen) zijn verboden.

2. De vaste ronde rubberen nop is volgens de leverancier van het kunstgras de beste optie. Voetbalschoenen met aluminium noppen worden sterk afgeraden.

3. Lage traxion (de lange rechthoekige nop) is ook een goede optie.

4. Er zijn al wel speciale modellen voor kunstgras te verkrijgen in volwassen maten. Deze hebben een beschermlaag aan de voorkant van de schoen tegen het slijten.

Je kunt dus gewoon de voetbalschoenen aan doen die ook op gewoon gras / natuurgras  te gebruiken zijn. Het enige waar rekening mee gehouden moet worden, is dat de schoenen wat eerder zullen slijten.

Wij hopen jullie hiermede voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht je echter nog vragen of opmerkingen hebben, mail a.u.b. aan info@svgrol.nl.