1e cursusavond Techniektraining

23-08-2008

De opkomst van trainers bij de eerste cursusavond was ondanks het regenachtige weer en de vakantie groot te noemen. De bijna 30 aanwezigen kregen een mooi en leerzaam programma voorgeschoteld.
Eerst werd er een demonstratie van een loop- en coördinatietraining getoond door de looptrainers Gerry van Dongeren en Henny Wassink. De C1-selectie begon met de diverse oefeningen en daarna waren de trainers zelf aan de beurt om dit te ondergaan.
Na dit onderdeel gingen de trainers zelf aan de slag met voetbalonderdelen onder leiding van Nico Verrips en Jos Porskamp. Allerlei Coerver-oefeningen werden aangeleerd en geprobeerd. De aanname van de bal werd op drie verschillende manieren getoond en daarna geoefend. Tenslotte werd het partijspel 4:4 gespeeld waarbij verschillende accenten werden gelegd. De avond werd besloten met een bijeenkomst voor de selectietrainers en technisch coördinatoren van elke leeftijdsgroep. Er komen nog drie van deze avonden in de loop van dit seizoen en elke deelnemer die minimaal drie keer aanwezig is geweest krijgt een certificaat overhandigd.