Markelo - Grol 3-1

26-10-2008

Problemen lijken zich op te stapelen.

Grol liep in het uitduel tegen Sportclub Markelo tegen een nederlaag op, dat allen die met een blauw-wit hart de club een warm hart toe dragen, dit vooraf zeker niet ingecalculeerd hadden. Gelet op de stand van de ranglijst betrof het hier min of meer een zespuntenduel. Een treffen waaruit zeker minimaal geoogst diende te worden. Het resultaat was echter niet bevredigend voor de wederom talrijke meegereisde supportersschare, dat het druilerige weer voor lief nam om hun ploeg aan het werk te zien. Zij zagen een wedstrijd dat bij vlagen een redelijk niveau kende, zeker als men hierbij de hobbelige grasmat in ogenschouw nam. Met name in de eerste helft had Grol veel mogelijkheden om de score te openen uit dikwijls goed uitgespeelde kansen. De gastheren waren echter niet van plan zich simpel naar de offertafel te laten leiden. Door inzet en niet aflatende ijver waren zij het die de score openden. Keeper Dennis Dibbets belette Jeroen Bouwmeester binnen de zestien meter een vrije doortocht. De toegekende penalty werd door Marcel Meutstege onberispelijk en onhoudbaar binnen geschoten. Het sein voor de thuisploeg om nog feller en dynamischer te opereren.

Na de thee begon Grol met een offensief dat al na drie minuten succes bracht. Uit een voorzet van Michel Kamphuis kopte Tom Kaak snoeihard in. In eerste instantie wist doelman Martijn van de Sluis het gevaar te keren, in de rebound echter vond hij bij Tom Kaak zijn waterloo, 1-1. Na deze gelijkmaker ebde de aanvalsdrift van Grol geleidelijk aan af en een schot van Edwin Landeweer op de lat had als een waarschuwing moeten klinken voor de Grol equipe. Door persoonlijke fouten, zoals ook bij de aanleiding tot de strafschop het geval was, kwamen de gastheren opnieuw via Bertil Oplaat aan de leiding en wist men met nog ruim een kwartier op de klok met een verdere treffer van Edwin Landeweerd de overwinning zo goed als veilig te stellen. In de slotfase ontpopte keeper Van de Sluis zich als een held door een inzet van Tom Kaak miraculeus te redden. Na bijna eenderde deel van de competitie gespeeld te hebben is het zeker nog te vroeg om in paniek te raken. Wel is het zorgelijk dat een groot deel van de selectie niet dat niveau haalt dat redelijkerwijs van hen verwacht kan en mag worden. Tekenend voor deze inschatting is het grossieren van foute passes en positiespel. Ook tegen deze zeker geen hoogvliegende tegenstander werd op basis van deze conclusie de wedstrijd uit hadden gegeven. Werk genoeg aan de winkel dus voor trainer, spelers en begeleiding in de komende weken. Misschien kan het volgende thuisduel tegen Stevo uit het Overijsselse Geesteren de nodige inspiratie bij Grol losmaken.  

Speelronde: 7
Scheidsrechter: Dhr. N.S. Goutier uit Nijmegen
Eindstand: 3-1
Ruststand: 1-0   
Scoreverloop: 39e min.1-0, Marcel Meutstege, 48e min. 1-1, Tom Kaak, 57e min. 2-1, Bertil Oplaat, 73e min. 3-1, Edwin Landeweerd;
Gele kaarten: Dennis Dibbets, Michel Kamphuis en Dennis Pasman (Grol);
Rode kaarten: geen  
Afwezig bij Grol: Frank Oosterholt en Lennard Walterbos (blessures). 

Opstelling:
Doel: Dennis Dibbets;
Achter: Jorrit Splitthoff, Juliën Harbers (75e min. Sander Nijhoff), Wouter Pillen en
Patrick Blanckenborg (68e min. Dennis Pasman);
Midden: Robin Schuurmans, Christiaan Pillen en Erwin van de Wolfshaar;
Voor:Tom Kaak, Björn Koldewey (56e min. Kevin Stöteler) en Michel Kamphuis;

Bijzonderheden: geen.  

Uitslagen afgelopen zondag:
Twenthe - De Zweef 4-4
Heino - Achilles’12 3-2
Vogido - Tubantia 2-0
Stevo - De Tubanters 2-2
Markelo - Grol 3-1
SV Zwolle - Wijhe’92 1-2

Programma zondag 2 november a.s.:
Achilles’12 - Twenthe
Tubantia - Heino
De Tubanters - Vogido
Grol - Stevo
Wijhe’92 - Markelo
De Zweef - SV Zwolle