Kaarten festival ontsiert cruciaal duel.

08-05-2005

Langzamerhand krijgt de competitieleider het gelijk aan zijn zijde. Telkens weer ziet hij mogelijkheden en kansen om de derde klasse C tot een van de zo niet de boeiendste klasse van de competitie te maken. Het is al zo vaak geschreven dat de onderlinge kwaliteiten van de teams elkaar niet zoveel ontlopen. Elk team kan in elke ronde voor een daverende verassing zorgen. Let daarbij op de onderlinge rivaliteit en streekgebondenheid, waardoor alle ingrediënten aanwezig voor spektakel. Alleen daarvoor zou men deze klasse moeten koesteren. In het duel tegen aartsrivaal PAX uit Hengelo G met Grol, golden vooraf dezelfde wetten. Twee goede bekenden van elkaar, die elk op eigen gebied maar ook samen veel voor het voetbal in de Oost Achterhoek hebben betekend. De gastheren hadden deze middag veel belang in een overwinning, terwijl de gasten de punten broodnodig hadden om zich te handhaven in deze klasse. Kortom voldoende criteria om een spannende pot voetbal te verwachten. Gelet op de resultaten van de afgelopen weken, of misschien ook wel ingegeven door de tegenstander in deze wedstrijd, had trainer Bos zijn team op een aantal plaatsen gewijzigd. Het meest in het oog springend was de positionering van Sander Wiggers naar de frontlinie met daarin tevens Jorrit Bomers als diepste spits. Op deze manier trachtte de coach meer scorend vermogen in de voorste lijn te brengen, waar het in de laatste duels nogal aan schortte. De wedstrijd begon op een redelijk bespeelbaar hoofdterrein van Sportpark Den Elshof. Ondanks de vele regenbuien van de voorgaande dagen, zag het speelveld er prima uit. Grol begon de partij enigszins nerveus. Binnen vijf minuten kroop het al door het oog van de naald omdat een vermeende buitenspelsituatie door de scheidsrechter totaal anders geïnterpreteerd werd. Achteraf bleek in deze situatie de toon al gezet, voor wat de leiding in deze ontmoeting betreft. Reeds in de 8e minuut liep Sander Wiggers in een onschuldig ogend duel de eerste gele kaart van de wedstrijd op.
Vriend en vijand keken elkaar verbaasd aan. Ook de Grolbank werd in deze situatie tot vermaning getrakteerd door arbiter Hulshof. Het gevolg was mede dat het eerste kwartier
van de wedstrijd een rommelig karakter kende, zeker van Grolzijde. De diepste spits werd te weinig gezocht en het balverlies kwam te veelvuldig voor. Toch kon het Grolpubliek het eerste juichen in deze ontmoeting. Bij een vrije trap in de 17e min. verwachtte iedereen een hoge voorzet, maar Jonathan plaatste de bal laag in de voeten van Jorrit, die vervolgens met een dito lage schuiver het net achter doelman Yoeri Mars wist te vinden, 1-0.

Nadat enkele minuten later Tom Haggeman keeper Dibbets nog getest had op zijn snelle uitloopvermogen, ging Sander Wiggers andermaal in de fout. Na de eerder opgelopen discutabele gele kaart, werd deze tweede hem fataal en kon uiteindelijk met rood vertrekken. Inmiddels kwamen beide teams mede door het warrige leiden van de scheidsrechter eigenlijk niet aan voetballen toe. Good old Timo ten Kaat ontsnapte nog aan geel, na doorlopen op keeper Dibbets kreeg hij het met Frank Oosterholt aan de stok. De irritatie sloop geleidelijk in de wedstrijd zonder dat de acteurs hier debet aan waren. Door het gemis van Sander was de organisatie enige tijd zoek, terwijl Pax de man meer situatie onvoldoende uitbuitte. Hoewel Erwin Mijnen in de 40e min dicht bij de gelijkmaker was. Zijn volley werd, oog in oog staande met Dennis, door de laatste vakkundig onschadelijk gemaakt. Er brak een sterke fase voor de Grolgoalie aan, waaronder een fabelachtige redding van hem op een vrije trap van Timo ten Kate vlak voor de theepauze.

Na de rust tapte PAX gelijk uit een ander vaatje, althans dat was hun bedoeling. Bij de eerste de beste aanval schoot Tom Haggeman de bal in de rechterbenedenhoek. Door de bal tot corner te verwerken stond Dennis hem voorlopig succes in de weg. Amper negen minuten onderweg in de tweede helft begaat Sander Peelen een grove charge op Tom Klein Zeggelink. De laatste provoceerde verbaal zijn opponent, met als gevolg dat beiden met rood van het toneel mochten verdwijnen.

Twee minuten later vliegt Jeroen van Dalen met geel op de bon. De hektiek stapelt zich op in het duel. De zojuist ingevallen Klaas Vermeulen onderging in de 59e min.hetzelfde lot na een charge op Jeroen van Dalen. Dezelfde speler schiet twee minuten later via de rug van Jonathan rakelings naast. Ook Kevin ontkwam niet aan een gele prent door Timo ten Kaat over de knie te nemen op een plek waar dit niet nodig was. Trainer Bos bracht hierna Alex van Beckhoven in het team ten koste van een moegespeelde Tom Groot Kormelink. Ruim een kwartier voor het verstrijken van de officiële speeltijd oogde de gasten niet meer zo fris, de strijd had een zware tol geëist van hun krachten waardoor het leek of men er bijna door zat. Grol kreeg hierdoor een aantal goede countermogelijkheden, o.a. via Wouter Scharenborg. Met nog tien minuten op de klok kreeg Jody Kohler wegens neerhalen van een doorgebroken speler, Frank Oosterholt, door arbiter Hulshof eveneens rood voorgeschoteld. De daaruit voortvloeiende vrije trap werd door Kevin middels een fraaie kromme bal om de muur via de paal naast geschoten. Even later hield Dennis zijn team nog in de race door een knappe inzet van de gasten vakkundig te pareren. In de slot minuten van de reguliere speeltijd kreeg Grol andermaal een uitgelezen countermogelijkheid en ditmaal moet Wouter gedacht hebben driemaal is scheepsrecht. Hij omspeelde keeper Yoeri Mars en tekende de bevrijdende 2-0 aan.

De wedstrijd was hiermee gespeeld, hoewel Kevin ver in blessuretijd nog van afstand op de paal mikte. De regen van kaarten, uitgedeeld door een warrig fluitende arbiter, was geen weerspiegeling van het doorgaans stevige maar faire duel.

Grol mag met deze overwinning zich gaan richten op een loodzware ontmoeting tegen een gedesillusioneerd Doetinchem.

Opstelling Grol 1

Doel: Dennis Dibbets;

Achter: Tom Klein Zeggelink, Patrick Blanckenborg, Frank Oosterholt. Tom Groot Kormelink (Alex van Beckhoven).

Midden: Wouter Scharenborg, Jeroen van Dalen, Jonathan Lammers.

Voor: Kevin Stöteler, Jorrit Bomers (Dennis Geerts), Sander Wiggers.

Scheidsrechter: M.J.W.Hulshof uit Borculo

Eindstand: 2- 0

Ruststand: 1- 0

Scoreverloop: 17e min. Jorrit Bomers, 1- 0.  89e min. Wouter Scharenborg,  2- 0.

Gele kaarten: Sander Wiggers 2x (rood), Jeroen van Dalen, Kevin Stoteler, (Grol). Klaas Vermeulen, Tim Arends, Gido Mullink (PAX).
Rode kaarten: Sander Wiggers en Tom Klein Zeggelink (Grol) Sander Peelen en Jody Kohler (PAX).

Afwezig bij Grol: Juliën Harbers (geschorst), Jean Paul Papen, Jalal Essbai en Patrick van Egmond.

Bijzonderheden: Michel Hoffman op de bank.

Pupillen van de week: Harm Hulshof en Lando Klein Gunnewiek

Sponsor wedstrijdbal: Bar de Lange Gang

Man of the match: Dennis Dibbets