Afsluiting seizoen 2008-2009.

15-06-2009

In het weekend van 13 en 14 juni werd de gebruikelijke afsluiting van het seizoen van s.v. Grol georganiseerd. Een tweedaags festijn waarin naast de sportieve elementen voor zowel de jeugd, op de zaterdag als voor de senioren op de zondag, ook de altijd opzienbarende en spannende elementen die op het programma staan.

Huistoernooi
Reikhalzend wordt er telkens op de zondagmiddag in het Sportcafé van Den Elshof vol spanning uitgekeken naar de bekendmakingen van o.a. Team en Speler van het jaar, etc. Maar vooraf werd het zo genoemde Huistoernooi op de zondagmorgen gespeeld. Een mix van teams, veelal in ongebruikelijke samenstellingen van zeven spelers, die op een verkleind speelveld in wedstrijdjes van 15 minuten strijden om dit ludieke evenement als winnaar op hun naam te schrijven.

Ondanks de verassende opstellingen, zeker bij de Grol 1 en Grol 2, kon het niet uitblijven dat mede op basis van routine en vaardigheden deze beide teams uiteindelijk, als poule winnaars om de hoogste eer in de finale de strijd aan gingen. Onder leiding van scheidsrechter Frans Roerdink, die overigens ook in dit duel soeverein floot, trok Grol 1 gekleed in het rood zwarte tenue, de wedstrijd naar zich toe. Ondanks een vroege achterstand, laatste man Henry Golstein zag zijn opponent waarschijnlijk niet eens voorbij flitsen en keeper Tom Kaak die te veel tijd nodig had om naar de hoek te gaan, wist het team zich snel te herpakken en de gelijkmaker via Wouter Pillen te scoren.

Een sein voor Grol 2 om de druk te verhogen en via een bekeken treffer van Simon Dibbets opnieuw aan de leiding te gaan. Christiaan Pillen bracht de spanning opnieuw terug om na geduldig afwachten zijn kans te benutten en de stand weer in evenwicht te brengen. Via een bekeken voorzet van good old Michel Hoffman, zijn snelheid is tanende, maar niet zijn spelinzicht, bracht Lennard Walterbos zijn ploeg op voorsprong, 3-2. Dezelfde speler stond samen met Wouter Pillen garant voor een riante uitslag in deze die door Grol 1 met 4-2 in de boeken werd geschoten.

Voorwoord
Vooraf aan het middaggebeuren werd eerst de inwendige mens verzorgd en konden deelnemers en overige Grol sympathisanten zich te goed doen aan overheerlijke broodjes met beenham. Men diende immers goed voorbereid aan de altijd spannende en enerverende middag te beginnen.

En die middag in het sportcafé was enerverend en bij tijd en wijle van emotie doorspekt. Voorzitter Martien Overkemping opende de middagzitting en memoreerde twee meest in het oog springende veranderingen van het afgelopen seizoen. De bekende beugel is van de tafel verdwenen en het natuurgras heeft moeten wijken voor twee kunstgrasvelden. Vervolgens was de eer aan oudsupportersclub voorzitter Gerit Westerhof om de winnaar van het Huistoernooi de bokaal te overhandigen aan gelegenheids aanvoerder Sander Nijhoff van Grol 1.

Support-Award
Een prestigieuze onderscheiding is elk jaar weer de Support-Award. Voorzitter Rinus Meulenbeek roemde de drie genomineerden, Grol 1, Grol 2 en Grol 12. De eerste om de fraaie tweede plaats in de eindrangschikking, Grol 2 om de promotie naar de hoofdklasse en Grol 12 dat in de bekerfinale na strafschoppen het loodje moest leggen. Winnaar Grol 2, werd door woordvoerder van het team Bart Porskamp geroemd o.a. door haar inzet en teamspirit.

Jan Baks
Vervolgens viel Jan Baks een welverdiende huldiging te beurt voor 30 jaar verzorging van vele Grol teams. Uit handen van Sander van Beckhoven ontving de man met helende gaven een naambord cadeau dat ongetwijfeld een passende plek zal vinden tegenover de medische ruimte op het Grolcomplex.

Piet Arets
Niet alleen Jan, ook keeperstrainer Piet Arets viel een welverdiende toespraak te beurt. Namens zijn collega’s nam Dennis Dibbets het woord en roemde de aanpak van Piet.
Geen eenvoudige opgave na het tragisch wegvallen van Tonnie Vaarwerk. Dat Dennis veel waardering had voor de wijze van functioneren van Piet bleek uit zijn weloverwogen en bewogen toespraak. Mevr. Arets deelde in de waardering middels een boeket bloemen, terwijl voor Piet een fraai ingelijst keepershirt met een in het oog springend rugnummer 10 het meest opviel. Een tien met een griffel voor tien jaar fantastisch werk.

Super Elf
Het volgende hoogtepunt was de bekendmaking van de prijzen in de Super Elf competitie door resp. Vincent en Cor Bleumink.
Door hun inzet draait deze formule als een tierelier, als we Rudy Porkamp mogen geloven. Vast staat dat zij dit met heel veel plezier doen, maar stilletjes hopen op nog meer support van de Grolleden. Winnaar van de bekercompetitie werd Pascal Kreunen uit Lichtenvoorde terwijl Marc Immink uit Winterswijk met de competitieprijs aan de haal ging. De laatste deed de verrassende uitspraak dat voetballend de winst er voor Winterswijk in Groenlo niet in zit, maar in dit soort games wel.

Aansluitend werden Kim Baack en Annelies Porskamp in de bloemen gezet, zeker terecht met die kanttekening dat beide dames op het sportpark letterlijk en figuurlijk van zich laten horen.

Datzelfde geldt trouwens ook voor de vijf dames van de BIBAH die een attentie in ontvangst mochten nemen voor het werk dat zij op de accommodatie van Grol verrichten.

Alvorens via een videopresentatie de Super Supporter bekend werd gemaakt kwam eerst de voorzitter van s.v. Grol aan het woord, die de prestaties van alle teams ter sprake stelde.

Waarderingsspeld
Vooral Grol 1 en 2 en de jeugdteams B1 en C1 kregen extra belangstelling vanwege hun fantastische prestaties in het afgelopen seizoen. Hij roemde de enorme samenwerking in het afgelopen jaar en haalde vervolgens mevrouw Koos Ueffing in de schijnwerpers. Voor 35 jaar lang fris gewassen tenues en herstelreparaties ontving Koos terecht de waardering en het applaus, met natuurlijk een bloemetje.

Blanckenborg
Ook Patrick Blanckenborg, de scheidende laatste man van Grol 1 ontkwam niet aan de nodige complimenten, maar de bescheiden voetballer, de rots in de branding genoemd,  vroeg zelf nog om veertien dagen uitstel in verband met zijn naderende afscheidswedstrijd.

Piet Arets
Met nog een belangrijk onderwerp achter de hand, richtte Theo Huyskes het woord tot de scheidende keeperstrainer Piet Arets.   
De voorzitter typeerde Piet om zijn vooral o.a. zijn integriteit, collegialiteit, plichtsgetrouwheid en zijn sociaalgevoel. Met pijn in het hart nemen zowel Grol als Piet Arets afscheid van elkaar, met dien verstande dat de deur altijd open staat voor deze sympathieke mens.
In zijn dankwoord, gaf de geboren Limburger aan, gewikt en gewogen te hebben alvorens hij deze functie in de gegeven moeilijke situatie te aanvaarden. Toch werden het waardevolle jaren, een verrijking voor mijn leven. Het wordt beslist geen afscheid nemen, maar een neerleggen van mijn functie, aldus de man die de harten van de Grol supporters terecht heeft gewonnen.

Verenigingsman
Tot slot van de toespraak van de Grol preses viel Bennie Penterman de eer te beurt om als verenigingsman van het jaar bejubeld te worden. De totaal verraste vrijwilliger droeg zijn verworven predikaat op aan de totale vrijwilligersgroep en ondanks het feit dat hij nu de oudste is van dit gezelschap hoopte hij zeker nog, met instemming van de aanwezigen, 10 a 15 jaar te mogen functioneren op Den Elshof.

Super Supporter
Maar dan eindelijk na het inpassen van voornoemde passages was de bekendmaking van de Super Supporter aan de beurt. De persoon in kwestie, normaliter altijd bij elke gelegenheid op sportpark Den Elshof aanwezig, een bijna vanzelfsprekendheid, was door interventie thuis getraceerd.

Zijn familieleden zaten gespannen te wachten in de catacomben tijdens de ondertussen gestaag vallende regen. Wetende dat dit niet de reden voor zijn absentie was. Immers de persoon in kwestie is niet bang voor een beetje water. Toen zijn naam, Tonnie Porskamp, na aankomst en bekendmaking eenmaal duidelijk werd, was het enthousiasme er niet minder om. In het leven van deze Super Supporter staat s.v Grol immers met stip op een hoge plek. Deze titel was de enige nog ontbrekende op zijn palmares, of het moet zijn de voetballer van het jaar zoals hem achteruit de zaal werd toegeroepen.
Met een daverend applaus werd zijn uitverkiezing bekrachtigd.

Voetballer van het jaar
De climax van de middag, het hoogtepunt waar een ieder reikhalzend naar uitkeek, werd vertolkt door trainer Henry Golstein. Ook nu na een videopresentatie waarin een groot deel van de aanwezigen wellicht op het verkeerde been werd gezet door de spanning naar een climax op te voeren. Uiteindelijk gaf de hoofdtrainer, nadat ook hij zijn visie op het afgelopen seizoen de revue had laten passeren, het verlossende woord. Met de bekendmaking dat Erwin van de Wolfshaar, door Golstein geroemd om zijn snelheid, maar dat wisten de aanwezigen al lang en de tip om nog meer aan zijn positiespel te doen, belande hij bij nummer twee. De door de supporters van s.v. Grol gekozen winnaar van afgelopen jaar, kwam nu op plek twee uit de koker. Met als kenmerkende kwaliteit zijn snelheid en technische vaardigheden. Uiteindelijk kwam het verlossende woord, de steunpilaar en daarna de onverwachte verspreking, daarmee de winnaar bekend gevend, de fantastische keeper van het afgelopen seizoen, Dennis Dibbets.

Uit handen van zijn scheidende trainer Piet Arets ontving Dennis de fraaie trofee voor de derde maal. Zijn evenknie Michel Hoffman ook driemaal winnaar van deze prijs, fluisterde hij gevat toe dat hij nog wel een aantal jaren doorgaat en misschien daardoor de goalgetter van zijn troon mag stoten. Hij wenste Grol in elk geval in het nieuwe seizoen veel succes en zag persoonlijk veel groeimogelijkheden om met dit team door te stoten naar de 1e klasse. Aan deze gedreven sportman en zijn maten zal het niet liggen. De uitkomst verneemt u over een jaar als u weer een verslag van de seizoenafsluiting voor u hebt liggen.