Clinic voor E1 en E3 op KNVB complex

20-06-2009

GROENLO – De spelers van de E1 en E3 van de s.v. Grol zijn zaterdag 20 juni naar het KNVB complex in Zeist geweest voor een clinic, welke gegeven werd door oud-internationals. Deze twee teams kregen deze training omdat Marc Houwer, speler uit de E1, een prijs had gewonnen met het kopen van Vicornbrood. Hij mocht in totaal 14 kinderen meenemen. Omdat de E1 maar negen spelers telt, heeft hij ook de spelers van de E3 gevraagd.
 
Rond half één arriveerden de spelers op het complex van de KNVB dat midden in de bossen van de Utrechtse heuvelrug ligt. Voordat er getraind ging worden gingen de spelers, ouders en supporters een broodje eten en wat drinken zodat de jongens niet met een lege maag hoefden te sporten.
 
Degenen die de Vicorn actie hadden gewonnen kregen bij het aanmelden een echt KNVB oranje shirt, voorzien van naam. Zo waren de winnaars duidelijk herkenbaar tussen de
300 jongens en meisjes (twintig teams) die waren uitgenodigd voor de clinic.
 
De clinic werd gegeven door twee oud internationals; Regi Blinker en Bryan Roy. Deze heren konden de clinic natuurlijk niet alleen geven en daarom had Vicorn ervoor gezorgd dat er een twintigtal assistent trainers aanwezig waren.
 
Voordat de spelers met het echte werk konden beginnen moesten de spieren worden los gemaakt. Deze warming-up werd gegeven door de oud-internationals.
 
Alle twintig teams konden op deze dag ook voor hun club 2.500 euro verdienen met penalty schieten. Helaas voor de s.v. Grol hebben de E1 en E3 deze geldprijs niet in de wacht kunnen slepen. Wat ze wel mooi ‘in the pocket’ hadden was een super gezellige trainingsmiddag, die overigens onder een stralende zon werd gehouden.