Pupillenjeugd gaat zwemmen bij Marveld

18-12-2004

D, E & F pupillen gaan zwemmen bij Marveld

Op zaterdagmorgen, 18 december 2004, stonden ruim voor 10.00 uur de eerste E- en F-pupillen al voor de deuren te trappelen van het overdekte zwembad op recreatiecentrum Marveld. Om 10.00 uur gingen de deuren open en konden de 140 jongste pupillen samen met hun leiders zich naar de kleedkamers begeven om zich om te kleden. Zo'n grootte groep die tegelijk binnen komt leverde natuurlijk een leuke file op bij de kleedkamers. Als na een kwartiertje iedereen in zijn zwemoutfit gehesen is, kan de pret beginnen. De leiders zijn natuurlijk de dupe van al die enthousiaste kinderen, zodat ze beter "lijders" genoemd kunnen worden. Na een half uurtje begint de energie bij de jongens en meisjes wat af te nemen en krijgen de leiders de kans om even bij te komen.
Het is een prachtig gezicht om deze jongens en meisjes zoveel plezier te zien hebben. De overige bezoekers die van een rustige ochtend zwemmen wilden genieten kwamen bedrogen uit. Overal vind je de Grol spelers terug.
Als "hoofdbadmeester" Hans Emaus aankondigd dat er een ijsje afgehaald kan worden bij de bar onstaat razendsnel een lange rij. Als alle kinderen van een ijsje zijn voorzien, mogen ook de leiders zich tegoed doen aan een ijskoude versnapering.
Om 11.55 uur klinkt het sein om te vertrekken. Opnieuw een grote drukte in de kleedkamers natuurlijk. Eén voor één komen de zichtbaar vermoeide Grolspelertjes het zwembad uit, waar de D-jeugd al staat te trappelen voor hun zwempartij. De leiders van deze groep jeugd staan er nog fris en vrolijk bij, maar dat zal over 2 uurtjes wel anders zijn.