Voetbaltrainer.org in de lucht

11-09-2009

REGIO - Oud voetballer Jelco Oosterhof, start vanaf heden met een voetbaltrainers site die onder de naam www.voetbaltrainer.org te bekijken is. De site richt zich vooral op fanatieke vaders/vrijwilligers en beginnende trainers die geen diploma hebben of in het bezit zijn van TC III/TC II.

Bedenker en brein achter de materie is er maar wat trots op dat de site klaar is. “Ik zat al een tijdje met de gedachte te spelen om iets met trainingen te gaan doen” Totdat een goede vriend zei; “Waarom begin je geen voetbalsite”. “Dit bleef een tijdje in mijn hoofd hangen en uiteindelijk werkte ik het idee uit op papier”.
Zo kan een ieder er complete trainingen van af halen met doelstellingen en ook allerlei verschillende losse voetbalvormen. Al deze trainingen en oefenvormen zijn doorgesproken met verschillende trainers van diverse BVO’s en top amateurs.”Het is wel de bedoeling om kwaliteit te leveren” zegt; Oosterhof. Maar de site bied meer; “Ik heb uiteraard gekozen voor een centraal punt en dat zijn de trainingen, maar ik wilde de voetballiefhebbers nog wat extra’s bieden. De site moest ook wat breder gedragen worden, vandaar kun je er meer voetbalzaken vinden die uiteraard belangrijk zijn voor een goede training”. Oosterhof doelt op de kopjes, systemen en periodisering. “Ik heb ook onder het kopje helden, wat biografische verhalen die gewoon interessant zijn om te lezen. Met het gastenboek hoop ik reacties te krijgen waar wij als trainers mee verder kunnen”.

"Ik kom op veel voetbalvelden en als ik soms het niveau van de trainingen met name bij jeugd zie, is dat niet goed. Er wordt met heel veel enthousiasme gewerkt, maar er wordt vergeten om te beginnen met de basis van het voetbal. En daar gaat volgens mij veel verloren. De mentaliteit van met name jonge spelers is veranderd, daar moet je als trainer mee om leren gaan. In mijn jeugd leerden wij de basis op straat, maar dat stukje moet nu worden ingehaald op trainingen. Ik probeer daar wat hulp aan te bieden door middel van trainingen op mijn site”.