Selectiebeleid senioren Grol 1 t/m 3

05-04-2011

Binnen de senioren afdeling zullen in het seizoen 2011 – 2012 Grol 1 t/m Grol 3 worden aangemerkt als prestatie-elftallen. Hierbij is natuurlijk het uitgangspunt dat iedere speler zo veel mogelijk speelt op een voor hem passend niveau, samen met spelers die een gelijkwaardige speelsterkte hebben.

Hierbij moet Grol 2 volledig in het teken staan van de opleiding van jonge voetballers, welke geschikt worden geacht om op termijn voor Grol 1 in aanmerking te komen. In Grol 2 dienen daarnaast een aantal oudere spelers opgenomen te zijn die bereid en geschikt zijn hun ervaring over te dragen op deze jonge spelers. Dit is niet nieuw en al jaren het beleid van sv Grol. Wat volgend seizoen weer opnieuw opgepakt wordt is het creëren van een prestatief Grol 3. Afgelopen seizoen heeft ons geleerd dat hier, zowel bij de prestatieve als de recreatieve teams, veel behoefte aan is. De voorbereidingen voor een prestatief Grol 3 zijn daarom al in volle gang.

Grol 3 dient eveneens uit jonge spelers te bestaan om zo spelers op te vangen die voorlopig (nog) niet in aanmerking komen voor Grol 2. Ook in dit team dienen een aantal oudere spelers opgenomen te zijn die bereid en geschikt zijn hun ervaring over te dragen op deze jonge spelers.

In dit elftal dienen spelers te komen die op termijn geschikt worden geacht om de overstap naar een hoger team te maken
De inventarisatie van de selectiespelers bij de jeugd en senioren hebben inmiddels plaats gevonden en de Commissie Opleiding en Vorming (COV) zal zo spoedig mogelijk de selecties voor Grol 1 t/m 3 proberen in te vullen.

De organisatie rondom Grol 3 is zo goed als bekend. Mark Reinders is erg enthousiast en zal als trainer van Grol 3 gaan functioneren. Speler/leider wordt Dennis Vennebekken en assistent-scheidsrechter wordt Emiel Garstenveld. Er wordt verder nog gewerkt aan een uitbreiding van het begeleidingsteam. Dit is een goede basis om met plezier en succes met Grol 3 als prestatieteam van start te gaan. Het is van groot belang dat bij Grol 3, naast het prestatieve, het voetbalplezier voorop komt te staan. Naast andere faciliteiten zal Grol 3 in de gelegenheid worden gesteld om op dinsdag- en donderdagavond, naast Grol 2, te gaan trainen.

Op 16 april zal aan de spelers van de A-klasse uitleg worden gegeven over het selectiebeleid en de daarbij horende faciliteiten en verantwoordelijkheden.