Bon Boys F9-Grol F9

14-09-2011

Zaterdag 10 september: Bon Boys F9 - Grol F9.

Vandaag stond de seizoensopening voor Grol F9 op het programma met op papier een zeer lastige tegenstander uit en in Haaksbergen. Moesten we twee weken geleden in de finale van het Bon Boys toernooi nog ons hoofd buigen voor Bon Boys F9, na een met 3-7 verloren pot, vandaag was de dag van de revanche…

Zonder onze trainer/coach Peter, die thuis op een "klinkerende" overwinning hoopte  en met een licht aangeslagen Tyn die met een oorontsteking en een antibioticakuur deze wedstrijd niet wilde missen, gingen we vandaag met de sterkst mogelijke selectie op pad. Maar niet voordat we eerst weer op de gevoelige plaat waren vastgelegd; de vraag naar foto’s van deze geweldenaars is veel, maar dan ook veel groter dan het aanbod…

Bij aankomst in het stadion zat de vaart er al goed in. Even een tactische bespreking van trainer Freddy en hup het veld in. Hoe sterk word je als je zo’n geweldige supportersschare langs het veld ziet staan; je bloedeigen ouders die je positief aanmoedigen alsof het leven er vanaf hangt. Na drie seconden was al duidelijk: deze voetbalpot kunnen we niet verliezen. Met op doel een meer dan alerte Tyn, die welgeteld bij één bal zijn kunde in de strijd moest gooien en dat met verve deed; hij hield de eerste helft de nul. In de achterste linie stonden Kaj  en Matz als een rots. Natuurlijk is dat voor onze Matz helemaal geen probleem, want hij speelt altijd als een Rots. Onze Kaj begint steeds meer naar zijn topvorm te groeien en het eind is nog lang niet in zicht; wat een alleskunner en wat een power heeft dit voetbaltalent. En Matz is al even genoemd. Matz speelde weergaloos en met name zijn linker pegel is een niet te stuiten wapen. Gelukkig dat we 31 augustus hebben gehad, zodat we zeker nog een jaar van Matz mogen genieten.
Op het middenveld speelde aan de linkerflank Dylan. Dit enthousiaste powerkanon is een van onze lopers op het middenveld, maar ook zijn linker bezit af en toe buskruit. Blij dat hij bij ons team zit, want zo’n speler kom je niet graag tegen. En na het voetbal gaat hij gewoon houthakken bij opa Vos (Reinders). Beulswerk; dat houdt geen paard vol, maar onze Dylan wel…
Dan middenop, centraal op het middenveld; met de punt naar achteren, naar voren, naar links of naar rechts, het maakt allemaal niet uit, want onze Thijmen is niet te stoppen. Deze grootheid is volgens ingewijden van een andere planeet; wat voetbalt die vent goed. Er wordt zelfs gefluisterd dat Real Madrid hem op de korrel heeft. Nu we het er toch over hebben Renzo is al vastgelegd bij de Koninklijke club uit Madrid. Hij mocht nog een paar jaartjes rijpen bij ons, maar wat heeft die Mourinho zich vergist. Geen van de huidige spelers van Real kan tippen aan onze Renzo. Hij is gewoon veel te goed. Als een volleerd stierenvechter fileert hij figuurlijk zijn tegenstanders. Zijn bewegingen zijn niet te volgen, hij is razendsnel en schiet met scherp. Geen wonder dat tegenstanders het Spaans benauwd krijgen van deze geweldenaar. Boze tongen beweren dat Renzo’s  moeder al een gevorderden cursus Spaans heeft gevolgd om eventueel te kunnen tolken bij de contractbesprekingen van El Renzo.
Verder naar rechts op het middenveld komen we Dirk tegen of…. Misschien ook niet. Dirk kan in elke uithoek van het veld zijn. Er zullen camera’s met vertraging gebruikt  moeten gaan worden om Dirk te zien schitteren, want hij is veel te snel c.q. onnavolgbaar. Elke keer als het netje bolt door een ongezien schot of een onopmerkbare actie, dan weet je het: onze Dirk was in de buurt, maar gezien heb je het dan niet. Een onzichtbare speler die geweldig excelleert. Je zou zeggen het kan niet, maar kom bij ons kijken en je zult zien dat bij Dirk het onmogelijke mogelijk is. Wereldklasse Dirk!
Komen we bij onze voorwaartsen, tenminste op papier want onze Roşad gaat altijd voorwaarts, maar dat kan ook vanuit de achterste linie, het middenveld of welke plek op de groene zoden dan ook. Wat een genieten van deze balgoochelaar van de bovenste plank. Wat een actieradius van deze hogeschool voetballer en wat een vechtersmentaliteit van deze kleine grote voetbalfrivool. Roşad Ga zo door, je bent onmisbaar voor ons team! Dan komen  we bij Noah. Noah liet vandaag weer eens zien wat een neusje voor goaltjes hebben in de praktijk betekent. Hij staat altijd op de juiste plek als de bal nog een laatste zetje moet krijgen, maar daarnaast gooit hij zijn hele hebben en houden in de strijd en jaagt hij elke verdediging de stuipen op het lijf. In het kort de definitie van een goeie spits. En dat is onze Noah, een meer dan goeie spits!
En last but not least: onze Tyn. Gezegend met een prachtige techniek en een goed overzicht is hij een kwelgeest voor elke tegenstander. Spelvreugde is bij Tyn met gouden letters geschreven en zo hoort het. Tyn ga zo door!

Ja de wedstrijd…. Die was niet leuk voor Bon Boys fans. Van Grolzijde werd er weergaloos gevoetbald met doelpunten van Matz (3), Tijmen (5), Roşad (2) en een kapotgeschoten lat, Dylan (1), Dirk (2), Renzo (2) en Noah (2) scoorden onze keepers effe niet, maar hun tijd komt nog!!! Uiteindelijk werd Bon Boys met 0-17 op de pijnbank gelegd. Leuk voor een wedstrijdje, maar volgende week wacht ons met Neede F5 een topper van jewelste. Hoe houdt onze blauwwitte Grol F9 brigade zich tegen dit zwarte geweld op de Needse berg. We zullen zien … en horen. Mocht u komen kijken, kom wel op tijd, want vol is vol!