Neede F5 - Grol F9

19-09-2011

Zaterdag 17 september: Neede F5 - Grol F9.

Vandaag moesten we aantreden tegen het ‘’ zwarte monster’’ oftewel de angstgegner uit Neede. Na het bestuderen van alle videobanden van Neede F5 waren we het er met zijn allen over eens: dit wordt een meer dan lastige pot. Tel daarbij het ontbreken van onze Rosad, de tovenaar van Istanboel, die door verplichtingen met jong Turkije onder de zes niet van de partij kon zijn.
Maar bij de pakken neerzitten gaan we zeker niet, want wat we nog aan potentieel in de wei kunnen brengen is niet gering. Met veel zelfvertrouwen gingen we richting die berg, die onneembare horde, die reuzendoder waar je maar zelden zonder kleerscheuren wegkomt: De Needse berg. Bij aankomst kwamen de kortgeschoren koppen en breedgeschouderde kleerkasten al in ons zicht, maar geen speler van de Grol F9 machine liet zich intimideren en hoe arrogant gingen ze gewoon even gezamenlijk relaxt naar de wc en zaten vrolijk spelend te wateren, soms zelfs een druppeltje over hun fantastisch geprepareerde voetbalkicks; schijnt een heel apart effect te geven aan een met de wreef geschoten bal…
Nadat het tactisch concept was doorgenomen, ging de titanenstrijd van start. Onze talenten leken na de dikke overwinning van verleden week een beetje overmoedig en lieten zich terugdringen door een Needs team dat met de mes tussen de tanden speelde en een geweldenaar van een spits bezat. Startend met onze Dylan in de goal, de twee aanvallende verdedigers onze Matz en onze Kaj, de drie vooruit spelende middenvelders onze Dirk, onze Thijmen en onze Renzo en de superspitsen onze Noah en onze Tyn,  stond de organisatie als een huis.
De Grol-F9 manschappen speelden ver naar voren, maar vergaten af en toe dat bij balverlies druk op de bal gezet moet worden, want Neede loerde op de snelle counter c.q. op de lange bal snel over ons middenveld, richting (fysiek) sterke zwart-witte voorwaartsen. En het moet gezegd het spel van Neede was vooral geënt op de lange trap van de uitstekende goalie richting zijn collega aan Grol-zijde Dylan, hopende dat daar af en toe een Needs kansje uit zou voortvloeien. Echter het teamvoetbal en de voetbalhoogstandjes kwamen vooral van onze Grol-F9 voetbalgrootheden. Matz strooide met passjes, speelde tactisch, technisch en fysiek geweldig en het mag misschien niet gezegd worden, maar ene meneer van Marwijk zit toch niet de andere kant op te kijken oftewel wordt het geen tijd om van Persie uit zijn lijden te verlossen; het is tijd voor Matz in Oranje! Maar dan moet in zijn kielzog Kaj zeker mee naar de Zeisterbossen. Kaj speelt vanaf de start van het seizoen al als een kanjer, een niet te stuiten toptalent. Kaj is balvast, dribbelt het hele veld over, maar haalt daarna bijna elke angel uit de tegenaanval van onze opponenten.
Op het middenveld speelt Renzo als een voetbalgod. Renzo ontwikkelt zich geweldig en blijft elke week groeien met zijn voetbalkwaliteiten en da´s moeilijk als je al op een zo´n hoog niveau speelt.
Dan Thijmen, een onmisbaar precisiewapen op ons middenveld. Op brute kracht loopt hij Needse spelers voorbij alsof ze er niet staan. Alleen een beetje koelbloedigheid in de afwerking ontbrak eventjes, maar daar gaan we de komende week op trainen.
Komen we bij Dirk, nee niet Dirk Kuyt, maar een nog betere Dirk, onze Dirk. Herman Maier kan niet in de schaduw staan van deze dribbel en slalom koning. Hij is zo glad als en aal en niet te houden, door wie dan ook.
Op naar onze beweeglijke spitsen Noah en Tyn. Ze laten de Needse krachtpatsers beven van angst en eigenlijk zijn ze bijna niet te stuiten zonder overtreding. Noah is in de kleine ruimte op zijn best; kappen, draaien en tegenstanders dollen op de vierkante millimeter is een aangeboren voetbaltalent van Noah. Als Noah dit in doelpuntjes uit gaat drukken, is hij voor de Grol F9 selectie niet meer te houden c.q. onbetaalbaar. Engeland of Italië zal dan een logische vervolgstap zijn.
Dan onze kleine voetbalreus Tyn. Hij is werkelijk een genot om naar te kijken. Hoewel hij fysiek nogal eens het onderspit moet delven, is hij technisch, mentaal en met zijn voetbalbeleving, de publiekslieveling oftewel de entertainer waarvoor je graag naar het stadion komt en waarvoor je graag dertig eurootjes neertelt, terwijl je voor het bezichtigen van onze talenten helemaal niets hoeft te betalen en zoveel krijgt..
De eerste helft golfde het spel op en neer, maar voetbalerisch was Grol de betere ploeg. Dit mondde al snel uit in een geweldig doelpunt van El Renzo, die een geweldige dribbel van Thijmen over het halve veld en een dito voorzet op waarde schatte en de bal in een beweging in de verre hoek schoof, daarbij de voortreffelijke Neede-doelman compleet kansloos liet. Net voor rust kreeg de Needse superspits echter de kans om op drie meter van het doel aan te leggen, natuurlijk weten we dat dit in ons rode gebied niet mag, maar… de praktijk bewees dat het kan en…. De 1-1 verscheen op het scorebord en wat werd er gevierd en gejuicht aan zwart-witte zijde.
In de rust bleken onze door de wol geverfde kanjers niet van de wijs gebracht. Ze lieten de ranja goed smaken en wilden daarna meteen verder met de match. Ze hadden er zin in en dat was een understatement…
Met Thijmen op doel en Dylan op de linker middenflank werd Neede de duimschroeven aangedraaid. Dylan speelde als vanouds. Hij was in zijn sas met deze tegenstander, want als het op kracht aan komt moet je Dylan erbij hebben. Needse bomen van kerels braken als luciferhoutjes af als ze het fysieke duel met Dylan aangingen; helaas kom onze krachtpatser zijn linker daarbij niet in stelling brengen, maar van de andere kant was dat voor de Needse doelnetten maar beter ook, want ze hadden absoluut en direct moeten worden vervangen en dat zou voor de Needse staatskas aardig in de centjes gaan lopen. 

Grol speelde het spel zoals dat volgens de Grolvisie gespeeld moet worden. De tegenstander onder druk zetten en onder druk houden en ervoor zorgen dat je vooral zelf de bal hebt en houdt. Nou mensen, dan was deze tweede helft een vaartje naar uw aardje, want wat speelde deze jonge Grol F9 formatie weergaloos goed. Ze speelden om  te winnen en deden dat met meer dan aantrekkelijk voetbal. EN het moet gezegd ook Neede was gevaarlijk, maar dan eigenlijk vooral en alleen na lange uittrappen van de keeper hard, ver en wiet noar veurten… En een beresterke spits die overal achteraanrent en sleurt om de Grol formatie op de knieën te krijgen.
Grol drukte en drukte, maar de fantastische goalkeeper en zijn hechte defensie leek niet te kraken, maar als iets niet lijkt te kunnen, hebben we Dirk. Hij sloot een geweldige dribbel af met een gewiekst schot en het netje bolde voor 1-2. Eigenlijk zaten we op rozen en Neede geloofde er niet echt meer in. Ware het niet dat wij een tactische fout maakten, waarvan je mag verwachten dat deze bij FC Twente al niet meer wordt gemaakt, maar zelfs op ons niveau komt dat sporadisch toch nog voor; Met het hele elftal op de helft van de tegenstander, werd een inworp over de middenlijn even niet in de hoek van onze spitsen gegooid, waar hij zeker de resterende drie minuten en zesendertig seconden zou blijven, gezien de kwaliteiten van onze flankspelers, MAAR als een balletjes breed richting ons middenveld gegooid. Met het puntje van de schoen van een Needse speler er tegenaan stond plots de Needse geweldenaarspits op vrije doorgang richting ons doel. Kaj ging vol achter de spits aan en dreef hem naar buiten, maar zelfs aan de uiterste rechtergrens van ‘ het groene gebied’, joekelde hij de bal ziedend hard in ons doel. Thijmen raakte de bal nog iets aan, maar net niet genoeg. Thijmen zag zelfs rookpluimpjes van zijn handschoenen komen, zo hard kwam de bal op hem af. Onhoudbaar Dus! 2-2.
Grol ging nog voor de volle winst en op basis van het veldspel was dat eigenlijk ook wel terecht geweest, maar onze rookies konden met dit gelijkspel, tegen deze goeie opponent, prima leven.
En wat deze voetbaldieren na het douchen? juist, …voetballen, voetballen en nog eens voetballen… Een genot om deze jongens aan het werk te zien. 
Meegereisde ouders. Opa’s en oma’s, bedankt voor jullie geweldige en vooral positieve support. We zien elkaar weer, volgende week thuis, tegen de vechtmachine van Eibergen F6. Tot dan!!!