DEC'10 F3 - Grol F9

12-11-2011

Zaterdag 5 november 2011 DEC’10 F3 – Grol F9


Even onder ons, niet om hooghartig te zijn, dus even zonder Grolse wind. De wedstrijd van verleden week tegen Klein Dochteren F3 daar gaan we niet uitgebreid verslag van doen. Onze jongens hadden natuurlijk het idee bij de naam Klein Dochteren, dat is wel wat voor ons. De hormoontjes begonnen al een beetje te werken; voetballen tegen kleine dochtertjes dat is natuurlijk koren op de molen van onze kanjertjes. Maar dat viel toch even tegen… Sterker nog er zat geen enkele meidenlijke speler bij. Gelukkig konden we weer aantreden op een ouderwets grasveld met polletjes, mollen, de geur van echt gras en niet te vergeten bemodderde benen en vooral door en door vieze voetbalshorts die bij aanvang toch ooit echt hagelwit waren geweest. Onze manschappen speelden Klein Dochteren vooral de eerste helft zoek. De opponenten hadden maar eens kans en die hield Noah als keeper er voortreffelijk uit. Voor de rest de eerste helft stond het 7 – 0. De tweede helft stond Kaj op doel en hij had iets meer te doen, maar bij Kaj heb je gevoel dat hij nog geen kruisraket laat passeren, zo gedreven en zo goed speelt deze kanjer. Wat te zeggen van Mats. We zeggen niet teveel, want deze stukjes worden natuurlijk over de hele wereld gelezen, dus ssttttt Mats was weer geweldig eigenlijk niet te filmen zo goed…. Sssstttt niet verder vertellen.

Dan Tyn, klopt het rijmt op klein, maar zijn daden zijn groot. Helaas pikt hij nog net niet zijn doelpuntje mee, maar dat komt vanzelf als je zo fantastisch voetbalt als Tyn. Dylan was vandaag een openbaring, Dylan laat zien dat hij bij de trainingen erg goed oplet. Alle bewegingen en trucjes liet hij zien. Geweldig Dylan. Er wordt zelfs gefluisterd dat Dylan een eigen voetbal cd uit gaat brengen. Dylan zijn moeder is onderhandeling met AH dat je bij tien euro aan boodschappen, gratis één track van de voetbal cd van Dylan ontvangt. Nou, de andere winkels kunnen hun deuren wel sluiten als deze actie doorgang vindt.

Olé, El Renzo bracht de toeschouwers ook weer in extase. Wat voetbalt deze kanjer ontzettend goed en volwassen voor zijn leeftijd en elke week wordt hij beter en beter. Zal David Villa voor zijn plaats moeten vrezen of wellicht Robin van Persie, want onze Renzo heeft volgens ingewijden twee paspoorten. Het volgende kanon in slagorde is Thijmen, wat een power, wat een actieradius, wat een techniek kortom een weergaloze complete voetballer; die komt je niet graag tegen als tegenstander. Wat moeten we dan zeggen over onze baltovenaar van Istanboel ook wel bekend als dribbelkoning van Ankara; onze Rosad. Het schijnt dat ons aller Guus, de voorzitter van Grol heeft gebeld om Rosad af te staan aan het Turkse elftal. Hoewel Rosad dit makkelijk aankan, heeft de technische staf van Grol F9 daar toch een stokje voor gestoken. Rosad zien we toch veel liever in Oranje. Ja mensen, want ook Rosad is niet alleen tweebenig; hij schijnt ook tweepaspoortig te zijn…

Voorin bij ons staat ook even wat. We spelen op papier met twee spitsen, maar projecteer je die twee spitsen op mensen van onze planeet, dan spelen we eigenlijk met vijf of zes spitsen. Dirk die heeft zulke bewegingen daar trappen wij zelfs nog in. In deze wedstrijd maakte hij een doelpuntje, dat zo snel ging dat de scheidsrechter het niet zag. Na het zien van duizendmaal vertraagde videobeelden viel met het blote oog pas te constateren dat Dirk Vliegensvlug en razendsnel een balletje binnen knalde en dan moest je nog snel kijken…

Die andere wereldspits Noah. Sluw als een vos, snel als een gazelle, sterk als een beer alles wat je maar kunt wensen, komt in deze voetbalgrootheid bij elkaar. En Noah wordt maar beter en beter; en dat terwijl hij nu al niet te stoppen is. Nog even de doelpuntenmakers, maar dat is puur voor de statistieken, want verdedigen, ballen afpakken passjes en voorzetjes zijn minstens zo belangrijk: Mats (2x), Thijmen (3x), Dirk (2x), Noah (2x) en Rosad (1x).


Dit even kort over de vorige wedstrijd, want vandaag stond er een kraker van jewelste op het wedstrijdaffiche. Uit tegen DEC’10 F3. Een ploeg die een vracht aan doelpunten had gescoord en net achter de koploper een tweede plek innam. Na een prachtige rit naar Diepenheim. Niet dus! Kort voor aanvang van de titanenstrijd had de secretaris van DEC stiekem in hele kleine letters een mailtje gedaan naar onze secretaris. De match werd op een ander veld gespeeld. DEC zal wellicht gedacht hebben die Grolsen zijn zo’n mooi veld en stadion gewend, we laten ze op een achteraf veldje met zo’n beetje oer gras spelen. Hoe door de wolf geverfd, hoe ervaren, hoe professioneel pakten onze kanjers dit psychologisch stukje oorlogsvoering op: ze hadden het er niet over en deden of hun neus bloedde en dat terwijl er geen enkele neus bloedde, alhoewel later in de pot kreeg Tyn een bal vol op zijn neus, maar ook toen weigerde hij om zijn neus te laten bloeden. Wilskracht ten top!

We moesten uiteindelijk een wereldreis maken naar Gelselaar bij EGVV. Daar aangekomen stond de afgetrainde en tot de tanden bewapende selectie van DEC ons al op te wachten. Onze kanjers toonden toen al geen greintje ontzag en gingen na het omkleden gewoon een tikspelletje doen. Je zou denken dat ze getikt waren, dat waren ze ook, maar niet vaak. We startten de wedstrijd met Rosad, de panter van de Papendijk, op doel. En meer is er over de opstelling niet te zeggen, want onze kanjers spelen op vaste pekken, maar daar heb je ook alles mee gezegd. Bij balbezit van de tegenstander spelen we met Kaj en Mats verdedigend. Dylan, Thijmen, Tyn en Renzo middenop en Dirk en Noah voorin. Als wij in balbezit zijn is dat onvoorspelbaar, maar acherin zie je dan zelden iemand. Het gekke is dan dat als een tegenstander snel countert, ze als een duveltje ui een doosje weer ingehaald worden door Mats en vooral Kaj.

Nou is het even niet duidelijk of de technische leiding van Grol F9 heeft gezien dat de tegenstander een weergaloze spits had die in zeven wedstrijden al meer dan vijftig doelpunten had gemaakt, maar hoe dan ook dit geweldige Grol team had dat natuurlijk metten in de smiezen. De speler werd overal op het veld op een harde, maar faire manier aangepakt, onder druk gezet, pijn gedaan en moe gemaakt. Ik hoop dat hem vandaag de zin in voetbal niet is ontnomen, want we hebben Dec hard nodig om tegenstanders punten te ontsprokkelen….

U raadt het al. Vandaag was er maar één ploeg de baas en dat was onze geweldig geoliede vechtmachine oet Grolle. Wat een genot om deze voetbaltalenten aan het werk te zien en dat voor de ogen van vele vaders en moeders, die toch maar mooi even de tocht hadden aanvaard om hun kanjers aan het werk te zien.
Na een bliksemstart van onze matadors stond DEC al op wankelen, maar het balletje leek er niet in te willen. Na een mooie pass van Thijmen was het Noah die onze jongens de weg wees. Loepzuiver en razendsnel nam hij de bal perfect aan en schoot deze in het zijnet 0-1.
Niet snel daarna schoot de keeper ver uit en rende de genoemde spits op ons doel af. Op het moment dat hij de trekker overhaalde zette Kaj hem met een perfecte tackle de voet dwars. De goed leidende scheids legde de bal echter op de stip: penalty. Fouten zijn menselijk zullen we dan maar zeggen; kijk bij een wedstrijd van PSV kan dit gebeuren en zal een trainer zich daar niet over opwinden, maar op dit niveau mag dat eigenlijk niet meer aan de orde zijn. Rosad hield de pingel in eerste instantie knap uit, maar vervolgens was ons team niet bij de les en liet in het rode gebied de spits nog een keer aanleggen. 1-1. Maar op meer foutjes waren onze kanjers niet te betrappen.
Nu zal de neutrale lezer denken dat wordt billenknijpen, maar niets was minder waar. Wat een subliem spel legden die Grol F9 voetbalgoden op de mat. Ze speelden DEC werkelijk finaal zoek en de ene actie was nog mooier dan de andere. Genieten met een hoofdletter G en dan in het kwadraat!
Tyn stond de tweede helft op doel, maar wat speelde hij groots en meeslepend. Onze Tyn is balvaardig, balvast, heeft oog voor de medespelers, heeft een geweldige pegel en is en dat straalt hij uit: enthousiast; Je zou zelf bijna de voetbalkleren aan doen, want met zo’n voetbaldier wil iedereen wel een balletje trappen.
Dan de volgende grootheid, bij leven en op zesjarige leeftijd al een voetballegende: KAJ. Kaj is de leider binnen ons team. Kaj speelt het hele seizoen al geweldig en constant. Alle kwaliteiten die een topvoetballer moet bezitten zijn in onze Kaj verenigd.
Komen we bij Mats. Om Mats kunnen we letterlijk en figuurlijk niet omheen. Mats is balafpakker, opbouwer en afmaker ineen. En vandaag werd het nieuwe wapen ingezet. De indraaiende corner. DEC en eigenlijk niemand heeft hier een antwoord op. Mats wat een talent en wat geef jij ons veel voetbalplezier met zo’n ongeëvenaarde wijze van voetbalbeleving.
Op het middenveld stond Thijmen weer als een kerel te ballen. Hij lijkt het uit de mouw te schudden, maar wat bewegen, wat een acties, wat een doelpunten; hij neemt het hele team op sleeptouw als het even tegenzit en ook als het niet tegenzit. Thijmen chapeau voor hetgeen jij laat zien. Je speelt weergaloos goed!
Onze Dylan knoopte aan bij zijn goede spel van verleden week. Balletjes terughalen, passen en knokken voor elke bal, als uit het boekje liet hij het allemaal zien. Fijn dat we zo’n type als hij op ons middenveld hebben lopen; Dylan zorgt voor de perfecte mix; ga vooral zo door!!!
Nog zo’n geweldenaar treffen we aan in de persoon van Renzo. Deze getruukte, behendige, snelle, handige en sluwe speler speelt werkelijk, nu al maanden achtereen, de pannen van het dak. Renzo is een alleskunner op voetbalgebied. Zijn top zal wel ergens in de top zijn, maar waar die top dan is, moeten we nog meer eens flink over tobben. Hoe het ook zei, w e zijn nu al in de wolken met hem.
Eén van de krakers binnen ons team is onze Rosad. Als de strijd om de kleine ruimte gaat. Je weet wel om de vierkante centimeters gras, dan zetten we onze troef Rosad in, want het kan lang duren of het kan kort duren, met veel spelers om hen heen of weinig, als alle rookdampen zijn opgetrokken, dan heeft er maar één de bal en dat is Rosad. Met recht draagt hij dan ook de titel: ‘De baltovenaar van Istanboel’ en die titel pakt niemand hem meer af. Wat een eer om deze voetbalgrootheid in ons team te hebben. Rosad ga zo door!!
Onze balvirtuoos Noah maakt een voetbalgroeispurt door die zelden ten toon wordt gespreid. Wat maakt deze voetbalgod meters en het kan niet anders of hij wordt binnenkort ingelijfd bij een Europese topclub. Van Marwijk kan eigenlijk nu al niet om hem heen, maar hij zal Noah wel willen sparen voor de echt grote toernooien. Noah wij zijn trots op jouw voetbal aanwezigheid en jouw voetbalkunsten in ons team.
And last but not least Onze Dirk, wat draait hij tegenstanders dol. Dirk is onvoorspelbaar voor vriend en vijand. Als je bij Dirk denkt nu gaat hij dit doen, dan weet je bijna zeker dat hij dat dan niet doet, maar of hij dat doet, weet je ook weer niet zeker. Als wij het niet zeker weten, hoe moet de tegenstander dan weten wat Dirk gaat doen. Juist, dat weet niemand en zeker de tegenstander niet en daar ….. daar gaat het juist om: Dirk is onnavolgbaar en niet te stoppen. Dirk is wat doelpunten maken betreft nog niet helemaal op dreef, maar af en toe laat hij ook op dit gebied zijn grote kwaliteiten zien. Dirk het is een genot om jouw in ons team te hebben. Ga zo door!!!
Is de uitslag dan belangrijk? Ja natuurlijk, maar niet als doel, maar als toetje die je gratis en voor niets toe krijgt bij zo’n een fantastisch team en dito spel en spelbeleving.
Natuurlijk hadden wij nooit de beschikking kunnen krijgen over deze voetbalkanjers als de ouders er niet waren geweest, want  zij waren het die de daad ooit bij het woord hebben en gevoegd en onze spelers hebben geproduceerd. Maar daarnaast zijn deze ouders een steun en toeverlaat voor hun kroost. Wat een genot om deze ouders positief aanmoedigend langs de kant, maar wel achter de omheining, van het veld te hebben als twaalfde man.
O ja, uiteindelijk werd het 1-6 (Noah (1x), Mats (2x), Thijmen (3x)), maar dat is logisch…

Volgende week spelen we tegen GSV uit Geesteren; de penningmeester van Grol kan zich weer rijk rekenen.