Waar eindigt het succes van sv Grol C1?

27-11-2011

Na de overwinning van vorige week op Sparta Enschede nam sv Grol C1 voor het eerst dit seizoen de 1e plaats over in de hoofdklasse L. Vol goede moed gingen we dan ook zaterdagmorgen richting Schalkhaar voor de achtste finale van de beker.

Na vorige keer o.a. al Rigtersbleek C1 en 3e divisionist HSC’21 C1 verslagen te hebben, moesten we het vandaag opnemen tegen een middenmoter uit de 2e divisie.

Grol C1 begon gehavend aan de wedstrijd door blessures van Jur en Sibren en de afwezige Colin. Vanaf de eerste minuut stond de organisatie goed en werd er in de eerste 20 minuten geen kans weg gegeven.

Na een paar schitterende aanvallen over de vleugels door Hidde en Pelle werden er tal van mogelijkheden gecreëerd. Door goed druk zetten van Pelle onderschepte hij de bal en legde hem panklaar neer voor Hidde die de bal er alleen nog maar in hoefde te tikken, 0-1.

Door het sterke spel van de middenvelders Asad, Luuk en Roel werd de 1e helft gedomineerd door sv Grol C1. Ondanks het overwicht bleef het bij rust 0-1.

Na de thee werd Schalkhaar C1 beter en drong ons terug tot onze eigen helft. Door zeer goed verdedigen van onze beide backs Laura en Twan (die door een blessure in de 1e helft al werd vervangen door Luuk) bleven grote kansen uit. Nadat onze rots in de branding Tim Leusink geblesseerd het veld moest verlaten werd de druk alleen maar groter uiteindelijk resulteerde in de 1-1. Door sterk verdedigend werk van Ole en Gijs en fantastisch keeperswerk van Tim Penterman bleef de stand tot de laatste minuut van de officiële speeltijd 1-1. In de blessuretijd zorgde onze balvaste spits Pim voor balbezit waaruit Hidde nog één keer de diepte in werd gestuurd. Bij het omspelen van de keeper werd hij ten val gebracht wat resulteerde in een strafschop die door Roel koelbloedig werd ingeschoten, 1-2.

In de 7e minuut van de blessuretijd werd onze grensrechter (en tevens leider) Richard Bruins volkomen onterecht genegeerd bij een buitenspelsituatie wat leidde tot de 2-2. Het gevolg daarvan: strafschoppen.

Na doelpunten van Ole en Luuk namen wij de leiding in de strafschoppenserie. Helaas miste Hidde de 3e strafschop waardoor het weer gelijk werd. Door prima ingeschoten strafschoppen van Roel en Tim Penterman was de stand gelijk na alle 10 de strafschoppen. De eerstvolgende strafschop van Schalkhaar werd over geschoten. Daarna was het de buurt aan Wiebe, die ’s ochtends nog wakker werd gebeld door Michel Kamphuis en Bart Porskamp aangezien ze niet genoeg spelers hadden. Wiebe schoot de bal feilloos binnen. Dat resulteerde in een bultje van 13 spelers met Wiebe onderop.

Wederom een knappe prestatie van sv Grol C1, waarbij wij een extra compliment willen geven aan de gastspelers Asad, Twan en Wiebe.

Nu is het hopen op een mooie bekerloting in de kwartfinale van de beker tegen misschien wel FC Twente C1 of De Graafschap C1.