Nieuwe teamindeling en trainingschema Jeugd sv Grol

30-05-2012

Vanuit de COV (Commissie Opleiding en Vorming) het JB (jeugdbestuur) en alle jeugdbegeleiders en jeugdopleiders is de afgelopen tijd hard, accuraat en integer gewerkt om de teamindelingen voor het seizoen 2012-2013 rond te maken. Vanuit het JB zijn zoveel als tot nu toe mogelijk is, de nieuwe begeleiders en opleiders bij de nieuwe teams toegevoegd.

De teamindeling van de S.V. Grol jeugd voor het seizoen 2012-2013 is bijgevoegd, tevens is het concepttrainingsschema voor het seizoen 2012-2013 bijgevoegd.

Klik hier voor teamindeling.

Klik hier voor concept trainingschema.

De insteek is om van maandag 4 juni t/m vrijdag 15 juni met de nieuwe teams, volgens het nieuwe concept-trainingsschema, twee weken door te trainen. Dit om binnen de selectieteams alle potentiële selectiespelers een eerlijke kans te geven, maar uiteindelijk willen we na deze twee weken de selectieteams voor het seizoen 2012-2013 ook hebben staan.

Daarnaast willen we deze twee weken doortrainen, gebruiken om het concept-trainingsschema te vervolmaken. Opmerkingen, aanvullingen en/of en verbeteringen op het concept-trainingsschema kunnen door betrokken jeugdopleiders (trainers, coaches,...) door worden gegeven, zodat we uiteindelijk een goed en werkbaar trainingsschema 2012-2013 hebben.

Uiteindelijk zetten op zaterdag 23 juni de teamindelingen 2012-2013 van de S.V. Grol jeugd met compleet ingevulde begeleiding op de site. Ook wordt het definitieve trainingsschema 2012-2013 dan op de site geplaatst zodat de start van het seizoen 2012-1013 na de vakantie op rolletjes kan verlopen.

De informatie over de trainingen van de nieuwe teams ontvangen spelers en ouders van de nieuwe begeleiders van het betreffende team. Op maandag 4 juni tot en met woensdag 6 juni zullen de nieuwe F-, E- en D-teams van de S.V. Grol (nog) niet doortrainen in verband met de wandeldriedaagse!

Informatie voor de jeugdbegeleiders 2012-2013.
In de postbakjes van de nieuwe teams voor het seizoen 2012-2013 ligt een uitdraai met de betreffende spelers, zodat jullie de spelers en ouders kunnen informeren over het doortrainen van 4 juni t/m 15 juni

Wetenswaardigheden indeling voor het seizoen 2012-2013.

Allereerst is het belangrijk en goed om te weten dat bij de S.V. Grol iedereen even belangrijk is c.q. als mens is bij ons iedereen even waardevol!
Wij willen op elke niveau teams en individuele spelers opleiden en vormen. Dit heeft tot logisch gevolg dat bij ons de in onze ogen beste voetballers zo hoog mogelijk voetballen.

F-klasse.

In deze klasse selecteren we nog niet echt op voetbalgebied, maar we kijken al wel naar echte voetbaltalenten.
F1, F2, F3 en F9 zijn de selectieteams
F4, F5, F6, F7 en F8 houden we in het vizier.

E-klasse.

In deze klasse selecteren we al iets meer op voetbalgebied, dan in de F-klasse.
E1, E2, E3 en E6 zijn de selectieteams
E4, E6, E7 en E8 houden we in het vizier.

D-klasse.

In deze klasse gaan we eigenlijk echt selecteren op voetbalgebied.
D1/D2 zijn de selectieteams.
D3 en D4 zijn prestatieve teams (potentiële selectieteams).
D5, D6 en D7 zijn de recreatieve teams.
D1/D2 start met 29 spelers. Na twee weken doortrainen, vallen er twee spelers af naar de D3.

C-klasse.

C1 en C2 zijn de selectieteams.
C3 prestatief team.
C4 en C5 zijn de recreatieve teams.
C1/C2 start met 30 spelers. Na twee weken doortrainen, is er een verdeling naar C1 en C2.

B-klasse.

B1 en B2 zijn de selectieteams.
B3 en B4 zijn de recreatieve teams.
B1 start met 18 spelers. Na twee weken doortrainen, vallen er drie spelers af naar B2.
B2 start met 16 spelers. Na twee weken doortrainen vallen er vier spelers af naar B3.

A-klasse.

A1 en A2 zijn de selectieteams.
A3 en A4 zijn de recreatieve teams.

Wetenswaardigheden trainingsschema voor het seizoen 2012-2013.

Elk team heeft de mogelijkheid om twee keer per week te trainen.

Selectieteams trainen tegelijk op hetzelfde veld en indien mogelijk samen.
Selectieteams trainen onder de vleugels van de hoofdtrainer (F1, E1, D1, C1, B1 en A1) van de betreffende leeftijdsklasse. Dit houdt in dat er korte communicatielijnen zijn c.q. veel overleg is over trainingen en oefenstof.

Een training van een recreatief team duurt in principe een uur.

Wij zijn naar eer en geweten, zonder aanzien des persoons en met 'bloed zweet en tranen' van veel mensen tot het bovenstaande gekomen!

Mochten er ondanks onze inspanningen toch iets zijn misgegaan, dan vernemen wij dat graag. U kunt dit op ons sportpark zaterdag 2 juni a.s. van 10.00 uur t/m 11.00 uur 'face tot face' bespreken met de verantwoordelijke mensen, namens de COV Freddy Brockötter en namens het jeugdbestuur Dennis Pasman.

Iedereen bedankt voor de geweldige inzet!!!

COV, JB en alle jeugdopleiders van de S.V. Grol