Grol 1 verliest met 4-3 van Longa 30 1

09-08-2012

Op het State-of-Art Keitoernooi heeft Grol 1 haar eerste wedstrijd op donderdag 9 augustus tegen Longa '30 1 met 4 - 3 verloren. Na 20 minuten spelen keek men al tegen een 0 - 2 achterstand aan door 2 kopgoals van Longa. Het spel van Longa oogde op dat moment wat gemakkelijker. Grol ging daarna echter beter spelen en kreeg enkele kansen. Uit een hoekschop wist Thomas Porskamp de 1 - 2 te scoren. Vlak voor rust werd Grol echter weer op een grotere achterstand gezet door een prachtige boogbal van Longa. In de 55e minuut liep Longa verder uit naar 1 - 4 door een strak schot onder in de hoek na een uitgespeelde aanval. Grol nam daarna het spel over en creerde de meeste kansen. Bram Rhebergen scoorde 2 - 4 met een prachtige boogbal over de keeper en Lennard Walterbos maakte er vlak voor tijd 3 - 4 van uit een strafschop. Al met al een zeer nuttige oefenwedstrijd met een goed resultaat tegen de Hoofdklasser.

Door dit resultaat speelt Grol 1 zaterdag 11 augustus in Lichtenvoorde om 16.00 uur tegen WVC 1 om de 3e en 4e plaats. WVC 1 speelde in de andere wedstrijd verrassend gelijk tegen RKZVC 1: 2 - 2. 4e klasser RKZVC was de betere in het nemen van de strafschoppen. RKZVC 1 speelt zaterdag om 18.00 uur tegen Longa 1 om de winst in het Keitoernooi.

De wedstrijd tegen Longa '30 1 was de 2e wedstrijd in het oefenprogramma van Grol 1. De 1e wedstrijd vond op zondag 5 augustus plaats in Groenlo tegen VIOD 1 uit Doetinchem. Deze werd met 4 - 1 gewonnen. De ruststand 2 - 1 werd bereikt door twee goals van Lennard Walterbos. In de 2e helft was Sander Nijhoff twee maal succesvol. Een goed begin derhalve van deze oefenreeks.