GROL krijgt door zege aansluiting met de kopgroep

10-10-2005

Om gevolg te geven aan de ingeslagen weg, mede door de eclatante overwinning in de uitwedstrijd afgelopen zondag tegen PAX, moest de hoofdmacht van de sv Grol de verdienstelijke middenmoter HC’03 van zich af schudden om op koers te blijven. Ditmaal geen Gerard Bos op de bank, of er naast, maar het koppel Hemmy Oolthuis en Michel Hoffman (gerangschikt naar leeftijd), die de coaching van Grol 1 voor hun rekening namen. Spontaan sprong er bij menigeen de huiskamervraag in de gedachten, wie is van Basten en wie is van het Schip? De trainer van de eerste selectie bevond zich aan de zijlijn tussen het publiek, om daar de eerste van de drie geschorste wedstrijden uit te “zitten”. 

Hoewel het veld in lichte nevelen was gehuld, liet in openingsfase de thuisploeg er geen misverstand over bestaan dat men duidelijk voor de winst wilde gaan en aan de reeds gememoreerde doelstelling gevolg wilde geven. Mede door het zwakke en onzekere verdedigen van de gasten, leek de openingsscore een kwestie van tijd. Zo ontstonden er in de prille openingsfase een aantal reële kansen en werd het doel van keeper Marco Wieland door achtereen volgens, Jalal, Kevin en Khalid onder vuur genomen. Men ging er eens recht voor zitten, of staan zoals u wilt, zeker nadat de keeper in het vijandelijke doel in de 12e min. een van richting veranderd schot van Sander Nijhoff ternauwernood met zijn voet onschadelijk wist te maken. Na ruim 20 minuten had Grol de welwillendheid van de scheids aan de zijde, nadat Doan Koenders op de rand van de zestien tegen het gras werd gewerkt.

De vrije trap genomen door Wouter Dekker kon door Dennis met de nodige inspanning uit de hoek gestompt worden. Enkele minuten later trachtte Frank Tieben met een snoeiharde omhaal succes te bereiken, ware het niet dat de rug van Tom Kaak een obstakel voor hem vormde. Juist in een fase dat het spelbeeld een terugval vertoonde, om niet te spreken van matig, trachtte Khalid na ruim een half uur spelen met een listig balletje achter zijn standbeen langs de sluitpost van de gasten te verrassen. Tot scoren kwam hij echter niet, net als zijn mede kompanen die menige kansen kregen. Niet altijd zelf uitgespeeld, maar veelal tot stand gekomen door onzeker en twijfelachtig verdedigen van de gasten. In een corner genomen door Jalal wist Kevin de bal door te koppen op Tom Kaak. Met een flitsende redding wist de keeper redding te brengen, terwijl Patrick met de afwerking in de rebound geen geluk kende.



Vlak voor de thee kon Mark Leusink vanwege een tweede gele kaart vroegtijdig onder de douche, in een eerder stadium had de strak leidende scheidsrechter Vreeman hem wegens aanmerking op de leiding reeds met geel bekeurd. In de extra speeltijd voor de thee zag Tom Kaak zijn fraaie kopbal op een voorzet van Jonathan Lammers met een dito fraaie save van keeper Wieland de mist in gaan. Na de pauze kende de Grolbank een geheel nieuwe bezetting. Elftalleider Hennie Schovers kreeg juist voor de thee het verheugende bericht door, dat hij binnen anderhalve week voor de tweede keer opa was geworden, vandaar dat hij zich samen met zijn Betsie spoorslags naar hun kleinkind begaf om het te bewonderen. Toon Hartman nam inmiddels zijn taken waar. Al in de 2e min. na rust leek er meer werk aan de winkel voor Dennis te komen. Bij een vrije trap van Wouter Dekker moest hij zich tot het uiterste strekken om erger te voorkomen. Het signaal voor Grol om meer en meer pressie op de tegenstander te zetten. Tom Kaak werd door het matige opbouwen van de tegenstander overbodig op het middenveld en kreeg van de bank het signaal zich meer in de voorste linie te begeven. In de 57e min. leidde dit tot succes.


Na een strakke voorzet van de na rust ingevallen Björn Koldewey, bracht  hij al koppend met een fraaie snoekduik de stand 1-0 op het oude scorebord. Even later was het even schrikken, maar gelukkig viel de kwetsuur van de juist van een langdurige blessure teruggekomen Björn mee. Rik Pasman kende vervolgens geen geluk bij een volgende verrassende aanval, terwijl een fractie later Jonathan middels een handsbal de aanvalsdrift moest beteugelen. Hetgeen hem vanzelfsprekend de bekende gele kaart opleverde. Nadat Dennis met een correcte sliding ver uit zijn doel een aanval van de gasten onschadelijk maakte, achtte de bank van Grol de tijd rijp om Jean Paul Papen voor de moegestreden Jalal in te zetten. Mede door deze wissel werd de snelheid in de voorste linie opgevoerd en werd de geboden ruimte beter benut, hetgeen in de 65e min. resulteerde in de tweede treffer van de wedstrijd. Sander Nijhoff slalomde bekeken door de openliggende defensie en schoot de bal beheerst in de linker benedenhoek, 2-0. Slechts een minuut later speelde Björn de bal in de voeten van Tom Kaak, na goed voorbereidend werk van Sander Nijhoff. Met zijn rug naar het doel kon Tom de bal vrij aannemen, vervolgens draaien en loepzuiver en beheerst de 3-0 scoren. De partij was hiermee gespeeld, het vertrouwen op een gunstig resultaat vloeide gestaag weg bij de tegenstander en ook Grol kon zich vinden in deze score. Op een enkele kleine schermutseling na deden zich geen noemenswaardige wapenfeiten voor en kreeg de ontmoeting tussen beide partijen meer en meer het karakter van een trainingspotje. Langzaam ging het kaarsje uit, hoewel Sander Nijhoff diep in blessuretijd na een op een presenteerblaadje aangeboden kans, dit vlammetje weer aan had kunnen wakkeren. Rest nog de huiskamervraag, in de oplossing lijkt verbaal gezien Michel het beste voor de positie van Marco in aanmerking te komen.

 

A.s. zondag speelt Grol de uitwedstrijd tegen Gendringen op sportpark de IJsselweide te Gendringen.

In verband met de wielerkoers “Dwars door Grolle”, in het kader van het afscheid van Tristan Hoffman, is de aanvang van deze wedstrijd reeds om 12.00 uur!! 

 

Speelronde: 6

Scheidsrechter: dhr. H.J.H.Vreeman uit Gendringen                                            

Ruststand: 0 - 0

Eindstand: 3 - 0            

Scoreverloop: 57e min. Tom Kaak, 1-0. 65e min. Sander Nijhoff, 2-0. 66e min. Tom Kaak, 3-0.

Gele kaarten: Mark Leusink(2x), Jan Willem de Vries, HC’03. Jonathan Lammers, Grol

Rode kaarten: Mark Leusink

Afwezig bij Grol: Jorrit Bomers, Juliën Harbers (geblesseerd) Jeroen van Dalen (niet fit) en Wouter Scharenborg.    

Pupillen van de week: Jeen Pastoors en Luc ten Broeke (beide Grol F5)   

Sponsor wedstrijdbal: Boekhandel Wiegerink     

Man of the Match: Dennis Dibbets          

Bijzonderheden: Hemmy Oolthuis en Michel Hoffman nemen honneurs van trainer Bos waar.

 

Opstelling Grol 1:

Doel: Dennis Dibbets

Achter: Patrick Blanckenborg, Frank Oosterholt, Tom Klein Zeggelink, Jonathan Lammers (78e min. Sander Wiggers).

Midden: Tom Kaak, Tom Groot Kormelink, Jalal Essbai (62e min Jean Paul Papen)

Voor: Kevin Stöteler, Khalid Chahboune (45 min.Bjorn Koldewey), Sander Nijhoff.

 

Uitslagen afgelopen zondag:

Doetinchem - sc Neede 3-3

Longa’30 - Ulftse Boys 3-1        

Bon Boys – Gendringen 0-2

sv Grol - HC’03 3-0                  

sc Eibergen – PAX 0-2

WVC - DVC’26 1-2

 

Programma zondag 16 oktober a.s.:

Doetinchem - WVC

Sc. Neede  - Longa’30

Ulftse Boys - Bon Boys

Gendringen - sv Grol

HC’03 - sc Eibergen

Pax - DVC’26