Grol verovert eerste periodetitel in tweede klasse

28-10-2012

WVC 1 - s.v. Grol 1  2-3

Tien minuten video verslag (gemaakt door WVC)

HET SUCCES

Onder aanvoering van trainer/coach Jos Heutinck heeft Grol 1 afgelopen zondag een meer dan voortreffelijke teamprestatie neergezet. Niet alleen werd de streekderby op Winterswijkse bodem tegen WVC 1 met 2-3 gewonnen, tegelijkertijd werd de eerste periodetitel in de tweede klasse J van de KNVB in de wacht gesleept, hetgeen historisch gezien een uniek resultaat betekent, en bovendien werd en passant ook nog eens de koppositie in de competitie 2012-2013 gecontinueerd!

Het massale publiek op het sportpark ‘de Morgenzon’ in het grote Winterswijk kreeg dan ook direct na het laatste fluitsignaal van de goedleidende scheidsrechter Voogsgeerd uit Enschede te maken met een ware vreugde-uitbarsting aan Grolzijde. En dat mag worden aangemerkt als helemaal terecht. Want wie vóór aanvang van deze competitie had voorspeld dat Grol 1 na acht gespeelde competitiewedstrijden de ranglijst zou aanvoeren met de eerste periodetitel in de knip, zou voor gek zijn verklaard.


Foto's: Marcel Houwer

Terwijl WVC-trainer Eric van Zutphen zijn frustraties naar aanleiding van de smadelijke nederlaag uitte richting de scheidsrechter, omdat deze in de tweede helft in zijn ogen te weinig tijd (5 minuten red.) zou hebben bijgeteld, maakten de spelers van Grol 1 samen met de complete begeleiding een vreugdedans op het hoofdterrein van WVC, terwijl teammanager Michel Hoffman zich naar de WVC-kantine haastte om voor het complete team het eerste verdiende drankje, uiteraard in de vorm van een Grolsch-sapje te halen. En daar bleef het uiteraard niet bij. Na terugkomst in Groenlo werd in het Sportcafé Den Elshof nog menig biertje gedronken op deze puike prestatie. En dat mag, want het is dik en dik verdiend!

Derhalve petje af en een diepe buiging van de zijde van alle Grolsupporters met uw verslaggever voorop voor datgene wat er tot op dit moment is bereikt. En het vele respect en de vele waardering is helemaal terecht, zeker wanneer je ziet dat het een en ander is bereikt door een erg jonge selectie, die alleen nog maar verder kan groeien, maar nu reeds laat zien dat er met hard werken en dus volledige inzet erg veel kan worden bereikt. Was er in het afgelopen seizoen vaak sprake van een team dat als los zand in elkaar stak, dit seizoen staat er in en buiten het veld een eenheid, die niet gaat voor de individuele maar voor de teamprestatie. Men gaat voor elkaar en de sfeer is uitstekend. Een bereikt station dat grotendeels tot stand is gekomen dankzij de inbreng van trainer/coach Jos Heutinck, maar ook door de goede samenwerking, beter gezegd perfecte wisselwerking tussen enerzijds de oefenmeester en verdere begeleiding en anderzijds de groep. Chapeau!

EERSTE HELFT

Onder een vrolijk herfstzonnetje was er in de eerste helft nog geen tien minuten gespeeld of Grol stond al voor met 0-1. Een vrije trap van Wouter Pillen bereikte Doné Emaus, die een voorzet gaf waardoor de bal direct voor het doel van de tegenstander belandde. Vervolgens was het tot ieders verbazing WVC-goalie Danny Vergeer, die de bal op een mysterieuze wijze in eigen doel sloeg.



Met deze snelle voorspong op zak wist de Grolploeg de wedstrijd goed onder controle te houden. De organisatie stond, waardoor een ieder zich goed van zijn taak kweet. Met name hiervan was het gevolg dat WVC maar niet in zijn goede doen kon komen. En het ontregelen van het spel van de tegenstander werd beloond. Want nadat Lennard Walterbos voor Grol bij een vrije trap dicht bij een doelpunt was en Stan Heinen bij WVC in een kansrijke positie faalde, was het in de 35e minuut de hardwerkende Sander Nijhoff die doel trof na een voorzet van Michel Kamphuis. En of dit nog niet genoeg was in de eerste drie kwartier, zorgde Bjorn Koldeweij met een fraaie kopbal uit een hoekschap van Lennard Walterbos voor de 0-3 stand bij rust, zodat de Grolequipe met een voldaan gevoel kon gaan genieten van het gebruikelijke kopje thee.

TWEEDE HELFT

Ondanks de waarschuwende woorden van trainer Jos Heutinck voor het massale offensief van WVC in de beginfase van de tweede helft, kon niet worden voorkomen dat WVC reeds binnen zeven minuten spelen in het tweede bedrijf van deze spectaculaire voetbalderby de achterstand van 0-3 naar 2-3 had omgebogen. Eerst was het Stan Heinen die al in de 4e minuut na een snelle uitval scoorde en in de 6e minuut kopte Mike Leuyerink uit een hoekschop de bal over doelman Max de Vries van Grol.

Vervolgens ontspon zich een wedstrijd, waarbij weliswaar het motto ‘billen knijpen’ gold, maar waarbij Grol zich wist te herpakken en als gevolg daarvan in staat bleek om het goede organisatorische en vooral verdedigende niveau van de eerste helft weer te benaderen.

Dat de streekderby Winterswijk-Groenlo oftewel WVC-Grol alles in zich had, bleek halverwege de tweede helft. Was het publiek reeds getrakteerd op spectaculaire momenten met goed en slecht veldspel, knappe acties en blunders en daarnaast veel doelpunten, ook een rode kaart bleef niet uit. Na twee terechte gele kaarten mocht WVC-speler Eugène Wiggers het veld verlaten om zich vroegtijdig te gaan douchen.



Ondanks de man meer- situatie voor Grol bleef het bijzonder spannend tot het laatste moment. In de laatste fase van het voetbalgevecht had er aan beide kanten nog gescoord kunnen worden. Bij Grol zorgde de invalbeurt, anders gezegd het heroptreden van Mark Peters na zijn langdurige knieblessure voor een verademing. Jammer alleen dat zijn medespelers van tegenstander WVC praktisch geen gelegenheid kregen om deze snelle voorhoedespeler in de ruimte aan te spelen. De stand bleef daarmee 2-3 en het begin van een lange gezellige middag en avond was een feit. Proficiat mannen!

Zondag 4 november a.s. speelt Grol 1 om 14.00 uur in Nijverdal tegen De Zweef 1.

Wedstrijdinformatie

Speelronde: 8
Wedstrijd: WVC 1 - Grol 1
Scheidsrechter: De heer P.H.N. Voogsgeerd uit Enschede
Eindstand: 2 - 3
Ruststand: 0 - 3
Scoreverloop:

9e min. 0-1 Doné Emaus,
35e min. 0-2 Sander Nijhoff,
39e min. 0-3 Bjorn Koldeweij,
49e min. 1-3 Stan Heinen en
51e min. 2-3 Mike Leuyerink

Gele kaarten: Grol: Bram Rhebergen en Thomas Porskamp
WVC: Eugène Wiggers (2x), Ozbey Genc en Vanja Kokor
Opstelling Grol: doel: Max de Vries;
achter: Thomas Porskamp, Bjorn Koldeweij, Tim Peters en Michel Kamphuis;
midden: Doné Emaus (90e min. Robin Schuurmans), Lennard Walterbos en Wouter Pillen;
voor: Bart Porskamp (63 e min. Mark Peters), Sander Nijhoff en Bram Rhebergen (84e min. Bram Huls)
Geblesseerd: Christian Pillen en Simon Dibbets, terwijl Tom Meulenbeek voor het eerst weer speelminuten maakte in Grol 2
Bijzonderheden: Voor de eerste maal in de 94-jarige geschiedenis van de sportvereniging Grol sleepte Grol 1 een periodetitel in de wacht in de tweede klasse van de KNVB

Uitslagen 2e klasse J

WVC - Grol 2 - 3
ATC '65 - PH Almelo 1 - 3
Victoria '28 - AJC '96 0 - 2
KOSC - Heino 0 - 4
Luctor et Emergo - Tubantia 2 - 1
SDC '12 - Dieze West 2 - 2
Wijhe '92 - De Zweef 2 - 3

Stand 2e klasse J

1 Grol 8 - 19
2 Luctor et Emergo 8 - 16
3 SDC '12 8 - 14
4 WVC 7 - 13
5 PH Almelo 8 - 13
6 Dieze West 7 - 12
7 AJC '96 8 - 12
8 Heino 8 - 10
9 De Zweef 8 - 10
10 Tubantia 8 - 10
11 Victoria '28 8 - 8
12 Wijhe '92 8 - 8
13 ATC '65 8 - 7
14 KOSC 8 - 4