Hattrick Dennie Butner gooit roet in eten.

14-11-2005

Grol contra Doetinchem, of omgekeerd, op papier altijd een schitterend affiche. Afgelopen seizoen wist de ploeg uit de Graafschap in de onderlinge duels Grol vier kostbare punten afhandig te maken. De thuis nederlaag zullen velen onder ons allengs vergeten zijn.
Het gelijke spel op De Bezelhorst ligt menigeen overigens nog dik op het netvlies. In de laatste competitiewedstrijd(thriller) was de uiteindelijke 2-2 niet voldoende voor een rechtstreeks kampioenschap en moest een beslissingsduel tegen Varsseveld uitmaken wie zich als kampioen in de derde klasse C mocht laten feliciteren. De uitkomst van die partij is er mede oorzaak van dat de gasten uit Doetinchem andermaal als tegenstander op Den Elshof mogen fungeren. Voldoende ingrediënten voor een heerlijke spannende pot voetbal op een redelijk bespeelbare grasmat.

Grol begon voortvarend aan het duel, al na dertig seconden had de 1-0 al op het bord kunnen staan. Vanaf acquit schoof de ploeg naar voren en zagen de toeschouwers hoe een voorzet van Jean Paul Papen door Sander Nijhoff tegen de deklat werd gewerkt. De toon was gezet, vooral nadat Tom Kaak in de 4e min. de bal met een fraaie kopstoot rakelings overkopte. Drie minuten later herhaalde hij een dito actie, ditmaal op aangeven van Björn Koldewey.

De gasten stelden hier aanvankelijk weinig tegenover, kwamen nauwelijks over de middellijn. Grol was heer en meester in de wedstrijd en combineerde zoals een ranglijst aanvoerder dit betaamt. Rond de twintigste speelminuut legde de thuisploeg zo’n dito fraaie lange combinatie op de grasmat, met als afronding een heerlijke kopstoot van Sander Nijhoff op aangeven van Björn Koldewey. Doelman Jaap Keukens wist in een reflex de bal over de lat te tikken. Even later was Dennis Dibbets op z’n hoede om een foutje in de verdediging te herstellen. Voordat Sander Nijhoff in de 25e min. de score openbrak, zag even daarvoor Björn zijn vrije trap door keeper Keukens uit de bovenhoek gestompt worden. Deze uitstekende doelman liep even later te ver uit zijn doel, hiermee gaf hij Björn de kans een splijtende pass op Sander te geven die zich in vrije scoringspositie bevond, 1-0. Drie minuten later lanceerde Kevin met een breedtepass Tom Kaak, maar zijn uithaal spatte op de lat uiteen. Het sein voor andermaal een goed opgezette aanval, de Doetinchemse defensie werd een tweetal minuten later volledig zoek gespeeld en uiteindelijk is het Jean Paul, die Sander in staat stelt de aanval met een schuiver in de verre hoek af te ronden, 2-0. De gasten stelden hier weinig of niets tegenover, bouwden weinig op en hadden veel inzet, lees overtredingen nodig om Grol af te stoppen. Toch wist men vlak voor de thee de aansluittreffer te scoren. Een vrije trap, rand zestien, werd door Dennie Butner onberispelijk en onhoudbaar in de kruising geschoten, 2-1. Na de rust werd de snelle Pedro Nuzumba ingebracht, die in het verleden menig Grolverdediger de stuipen op het lijf joeg. In de 53e min. sloeg het noodlot voor Grol toe. De defensie van de gasten leek uitgespeeld, een goede scoringskans diende zich aan. Echter door balverlies in de Grol aanval werd men geconfronteerd met een razendsnelle uitbraak van de gasten en bracht wederom Dennie Butner de gelijkmaker op het bord i.p.v. een verdere uitbouw naar 3-1. De rollen in het veld gaven gaandeweg de tweede helft een totaal verschillend wedstrijdbeeld te zien. Mede door o.a. blessures van Tom Klein Zeggelink en Wouter Scharenborg en het vertrouwen dat Doetinchem uit de gelijkmaker putte, kwam Grol niet meer in het spel van voor de rust. Had Dennie Butner reeds twee treffers achter zijn naam staan, in de 66e min. wist hij een inzet van Tom Kaak uit doel te koppen en daarmee zijn team voor een nieuwe achterstand te behoeden. Trainer Bos verging hierna Wouter en Jean Paul en bracht met Jalal en Khalid twee verse krachten binnen de lijnen. Met vereende krachten hielden de gasten stand, met name Willen Stolee liep zich de longen uit zijn lijf om Grol het scoren te beletten. Sterker nog, men begon steeds meer te geloven in een verbetering van het resultaat en rook de overwinning.

Voordat het echter zover was kreeg de thuisploeg nog een aantal mogelijkheden, o.a. door het midden van Björn en een inzet van Jeroen van Dalen. Succes bleef uit, mede door overdrijven van individuele acties waaraan zich een aantal spelers schuldig maakte. In blessuretijd kreeg Grol nog een vrije trap op redelijke afstand van het vijandelijke doel, maar het schot van Frank verdween niet in het net. Anders was het aan de overzijde waar wederom Dennie Butner een snelle counter met een bekeken schuiver afronde, 2-3. Hij gaf Grol het nakijken in een wedstrijd dat met name voor de thee bijzonder aantrekkelijk was en waarin een ruimere afstand genomen had kunnen worden.

Zondag 27 november a.s. speelt Grol de uitwedstrijd tegen aartsrivaal Longa’30 in Lichtenvoorde. Aanvang 14.00 uur!

Speelronde: 10

Scheidsrechter: dhr. H. Drenth uit Nieuwleusen.

Eindstand: 2-3

Ruststand: 2-1

Scoreverloop: 25e min. 1-0, Sander Nijhoff.  30e min. 2-0, Sander Nijhoff. 45e min. 2-1, Dennie Butner. 53e min. 2-2, Dennie Butner. 96e min. 2-3, Dennie Butner.

Gele kaarten: 43e min. Willem Stolee, 45e min. Jorrit Splithof, 73e min. Gijs Smeman, 9e min. Erwin van Daal, (allen Doetinchem). 91e min. Tom Kaak (Grol).

Rode kaarten: n.v.t.

Afwezig bij Grol: Met uitzondering van Jorrit Bomers gehele selectie fit.
Pupillen van de week: Tim Leusink en Jardie te Vogt.

Sponsor wedstrijdbal: Steentjes Makelaars

Man of the Match: Sander Nijhoff

Bijzonderheden: n.v.t.