Driepunter, maximale uitkomst van matig duel.

12-12-2005

Na een korte onderbreking van de competitie, hevige sneeuwval en andere wandaden van Pluvius en zijn meteorologische medekompanen waren hiervan de boosdoener, kreeg het vlaggenschip van de sv Grol de gelegenheid de smadelijke nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen WVC recht te zetten. Het zou moeten blijken of in de twee weken onvoorziene wedstrijdpauze het elftal de gelegenheid te baat had genomen om de accu eens extra op te laden voor de laatste fase van de competitie voor de winterstop. Tussen de oortjes zal de winterstop ongetwijfeld al mee gespeeld hebben binnen de selectie van trainer Bos, er wachten echter nog twee duels in dit lopende kalenderjaar waarvan het treffen met WVC zeker tot de verbeelding zal spreken. Hoewel de openingsfase van het duel niet sprankelend te noemen was, wilde geen van beide ploegen zich verstoppen in de wedstrijd. WVC liet gaandeweg het initiatief over aan de thuisploeg, dat zoals gewoonlijk het spel naar zijn hand wilde zetten. Reeds in de 4e minuut had een doorkopbal van Kevin op Sander Nijhoff succesvol kunnen zijn, echter doelman Jesper te Dolle toonde zijn klasse en anticipeerde adequaat.


Verder verliep het eerste kwartier rustig, er deden zich geen uitgesproken mogelijkheden voor om te scoren. Beide teams hielden elkaar op het middenveld in evenwicht en van hoogstaand voetbal was zeker geen sprake. In de 17e minuut leek hier verandering in te komen, Patrick Blanckenborg kopte uitstekend in maar de WVC goalie wist in eerste instantie ten koste van een hoekschop te redden. De aansluitende corner bracht geen succes, omdat Patrick wederom de bal in de handen van de doelman zag verdwijnen. Jonathan Lammers trachtte met een diagonaal schot het scorebord een ander aanzien te geven, maar ook zijn poging ontbeerde aan geluk. Zo ook in een ouderwetse scrimmage voor het doel van de gasten na ruim een half uur spelen, waarbij de keeper tot tweemaal toe mistastte, maar uiteindelijk de bal toch niet in het net verdween.


In de 37e minuut mocht Gerben Lieverdink in vermeend buitenspel positie van de arbiter doorgaan. Hij vond echter geen medestanders om uit dit voordeel zijn rendement te halen. Een vijftal minuten later gunde de man in het zwart Sander Nijhoff het voordeel van de twijfel, waar geen twijfel mogelijk was omdat deze frèle aanvaller meters buitenspel stond. Sander maakte echter geen fout en schoot de bal onder een vertwijfelend graaiende keeper ten Dolle door, 1-0.


In de resterende tijd voor de thee kregen de Winterswijkers nog een paar kleine kansjes en liep Jean Paul Papen nog tegen geel op. De rust leek WVC goed gedaan te hebben, men kwam energiek uit de startblokken. Lieverdink rook gelijk zijn kans, ware het niet dat zowel Patrick als doelman Dennis attent ingrepen. In zijn ijver om het gevaar van de gasten te beteugelen moest Jonathan ook al vrij snel een gele prent incasseren van een overigens zwak en afstandelijk leidende scheids uit Nijmegen. De afwachtende houding van Grol kwam de ploeg in de 49e min. duur te staan, gelet op de vrije doorgang die Yassin Ouardighi werd geboden. De middenvelder wist wel raad met deze kans en ronde het beheerst in de verre hoek af, 1-1. De domper van de tegentreffer werd voor Grol gelijk een wake-up en men trok les uit de ontwikkeling. Om een verdere tegentreffer te voorkomen moest Tom Groot Kormelink tussen de bedrijven door een inzet van Patrick Jansen van de lijn halen om hiermee zijn reeds gepasseerde keeper te hulp te schieten. In de 66e min. schoot Mosje Ouardighi zijn ploeggenoot Ferdi Lammers nog bijna groggy in zijn poging met een afstandschot Dennis te verrassen. Met nog twintig minuten te spelen leverde een uitstekende en snel uitgevoerde aanval succes op. Een wonderschone combinatie over een gering aantal schijven langs de zijlijn bracht de bal bij Jean Paul Papen en uit diens loepzuivere voorzet zorgde Sander voor een beheerste en bekeken afronding, 2-1. Luttele minuten later was de spits bijna weer succesvol, maar Mattijs Mantel wist hem ternauwernood het scoren te beletten. Doordat de gasten in hun jacht op de gelijkmaker hun verdedigende stellingen meer en meer verlieten, kregen de Grol voorwaartsen meer ruimte en een aantal kansen. Het gevaar van de snelle counter bleef aanwezig, zeker bij een ferme kopstoot van Rob Schouten, waarop Dennis zijn team en de Grol aanhang niet teleurstelde. In de slotfase bracht Gerard Bos voor een geblesseerde Patrick en een moegestreden Sander, met respectievelijk Juliën Harbers en Khalid Chahboune twee verse krachten binnen de lijnen. Grol beheerste en controleerde de slotfase, waarin Jalal in de 91e min. nog een duit in het zakje deed door op aangeven van Khalid in vrij staande positie keeper ten Dolle voor de derde keer in dit duel te passeren. Man of The Match, Jean Paul Papen voorkwam ver in blessuretijd ten koste van een hoekschop een eventuele aansluittreffer. Grol mag tevreden zijn met het resultaat, het verloop van de wedstrijd hield gelijke tred met de winterse weersomstandigheden, grauw, koud en nevelig. A.s. Zondag speelt Grol de laatste wedstrijd voor de winterstop en wel thuis tegen sc Eibergen.  

 

Opstelling Grol 1:

Doel: Dennis Dibbets

Achter: Tom Groot Kormelink, Patrick Blanckenborg, ( 86e min. Juliën Harbers) Frank Oosterholt, Jonathan Lammers.

Midden: Wouter Scharenborg, Björn Koldewey, Jean Paul Papen.

Voor: Kevin Stöteler, (69e min. Jeroen van Dalen), Sander Nijhoff, (86e min. Khalid Chahboune).

 

Speelronde: 13

Scheidsrechter: dhr. J.G.L. Berenbroek uit Nijmegen.                 

Eindstand: 3 - 1                

Ruststand: 1 - 0                

Scoreverloop: 42e min. 1-0, Sander Nijhoff, 49e min. 1-1, Yassin Ouadighi, 70e min. 2-1, Sander Nijhoff, 91e min. 3-1, Jalal Essbai.

Gele kaarten: 45e min. Jean Paul Papen, 48e min. Jonathan Lammers (beiden Grol)

Rode kaarten: n.v.t.

Afwezig bij Grol: Jorrit Bomers en Tom Klein Zeggelink (geblesseerd), Tom Kaak, geschorst.                                      

Pupillen van de week: Ole Walterbos en Hidde Bosch.                                              

Sponsor wedstrijdbal: Kramer & Molenveld Hoveniers.

Man of the Match: Jean Paul Papen.                      

Bijzonderheden: Na afloop van het duel werd in de kleedkamer van Grol de naam van de nieuwe trainer aan de selectie bekendgemaakt. 

 

Uitslagen afgelopen zondag:

Gendringen - Ulftse Boys 0 - 0    

HC’03 - sc Neede 2 - 1

PAX - Doetinchem 0 - 1

DVC’26 - Longa’30 2 - 2

sc Eibergen - Bon Boys 2 - 0

sv Grol - WVC 3 - 1    

 

Programma zondag 18 december.

WVC - Ulftse Boys

sc Neede - Gendringen

Doetinchem - HC’03

Longa’30 - PAX

Bon Boys - DVC’26

sv Grol - sc Eibergen