Grol 2 Futsal Kampioen 2005-2006

10-04-2006

Op vrijdag 07 april 2006 werd er een om 20.30 uur afgetrapt in de sporthal van sportpark Den Elshof tussen S.V. Grol 2 - Te Paske 1. Het werd een matig, maar zeker een spannend duel met veel kleine kansen voor beide ploegen.

Direct na de aftrap was het Grol dat het spel bepaalde met rustig en overzichtelijk aanvalsspel. De tegenstander kon niet anders dan geconcentreerd en compact spelen, om zo Grol het scoren te belemmeren. Dit lukte tot aan de 7e min. Een afgeslagen bal werd door te Paske opgevangen en vervolgens werd er geprobeerd de voorhoede in te spelen, maar deze bal werd onderschept door Simon Dibbets die verwoestend uithaalde na een kort solo-actie. 1-0

Na dit doelpunt waren er over en weer aanvallen, maar het duurde tot 2 minuten voor het rustsignaal, voordat er eindelijk weer eens een doelpunt viel. Dit was helaas aan de verkeerde kant van het veld en zo stond het met de rust 1-1.

Na de rust was het tempo aanzienlijk hoger en wederom waren er voor beide teams kansen tot scoren, maar dit werd nagelaten door wat pech en ook zeker door goed keeperswerk. In de 8e minuut na rust, was het Grol die de aanval koos en na een kleine scrimmage was het Bas Nijhoff die Grol naar een 2-1 voorsprong schoot.

Na dit doelpunt werd Te Paske gevaarlijker en kregen zij meer kleine kansen, maar deze werden zonder veel moeite gepareerd door doelman Koen Bleumink. Ook Grol kreeg nog een paar kansen en met name Ralf Meusert was zeer kort bij de bevrijdingstreffer, maar deze probeerde tevergeefs met een hakbal de keeper te verrassen.

Twee minuten voor tijd leek het steeds onrustiger te worden en aan de kant werd het alsmaar rumoeriger, want er hing een tegendoelpunt in de lucht, omdat Te Paske een sterkere fase had en in de laatste minuut leek het onheil te geschieden, maar met alle geluk van de wereld voor Grol werd er een 100% scoringskans onbenut gelaten.

Na dit spannende en zeker gelukkige momentje duurde het nog ± 45 seconden, voordat de scheidsrechter Jan Bouwmeesters aan alle spanning een einde maakte. Grol 2 was na een constant seizoen terecht kampioen in de 4e klasse H district Oost van de KNVB.