Naast het voetbal

04-05-2006

Zo, nu het seizoen bijna op het einde gaat lopen en de beslissingen in de diverse competities moeten gaan vallen, is het ook de hoogste tijd om even stil te staan bij wat er allemaal al gebeurd is in de achterliggende periode. Ik pik met name even de activiteiten die de Grol aanbiedt naast het voetballen op zich.

 

Eind november begonnen we traditioneel met de Sint Nicolaas viering in de sporthal, dit jaar was er bewust voor gekozen om het eens heel anders te doen. De F jeugd had de uitnodiging gekregen, en massaal ingeleverd inclusief prachtige tekeningen en kleurplaten. Het was op zaterdag 27 november dat de Sint het barre weer trotseerde om toch bij onze jongens aanwezig te kunnen zijn. Weet u het nog, op vrijdag 26 november lag heel Nederland plat vanwege de barre weersomstandigheden. Meters hoge sneeuwbergen deden Groenlo lijken op een prachtig Oostenrijks skigebied. Voor dat de Sint eindelijk binnen was, hadden de kinderen een prachtige middag met medewerking van Kim en Pim. Zij namen de kinderen mee op een muzikale wereldreis, waar de teams zich presenteerden als echte artiesten.

De Sint nam voor een ieder de tijd, en nam ook het afgelopen seizoen door met de jeugd. Bij tijd en wijle werd het hoofd flink geschud wat ervoor zorgde dat de mijter bijna van het hoofd viel. Hilarisch. Marc van Meurs presenteerde deze activiteit met verve.

Na het afscheidslied kregen alle kinderen nog iets lekkers en natuurlijk een mooi cadeau mee naar huis.

 

De laatste trainingen werden al dan niet in de zaal verricht voordat de officiële winterstop een feit was. Op zaterdag 7 januari gingen we weer van start met een heus voetbal toernooi voor de E jeugd, zij namen het in de zaal tegen elkaar op. Gelet op de vele voetbal trucs die uit de kast getoverd werden gaat het helemaal goed komen met deze talenten. De F jeugd  ging die dag met de hele club zwemmen bij Marveld. Wederom kregen de aanwezige leiders het te verduren. Verschillende malen werden zij door meerdere kids op de waterproef gesteld. Men klom en klauterde er lustig op los. En wat het vermelden waard is, totaal geen uitval…………onder de leiders TOP!

De zaterdag erna werd dit programma omgewisseld, de F jeugd ging zaalvoetballen en de E jeugd namen hun leiders te grazen met allerlei capriolen in het zwembad.

 

De D jeugd heeft ook niet stil gezeten hoor, als u denkt waar zijn ze!. Ze waren aan het zwemmen, voetballen en schaatsen. Alleen zijn de deze toekomstige bikkels al wat ouder dan de rest, en zo gingen zij hun activiteiten op de vrijdag avond afwerken. Spannend in het donker op de nieuwe schaatsbaan van Marveld de rondjes draaien, het flirten met de meiden die dat weer terug deden. Romantiek bij de Grol, jawel op deze avond mistten we alleen nog een fraai gedicht uit de Candlelight reeks, maar dat dachten we er wel bij. Na een welverdiende kop warme chocolademelk gingen de mannen en dames vermoeid naar huis.

De F jeugd is ook gaan schaatsen, maar dit op de zaterdag morgen natuurlijk. In de vrieskou en die was niet van Marveld trotseerden zij het ijs. Voor menigeen was dit ook de eerste keer dat ze op de ijzers stonden en op het ijs. Maar de volhouder wint het uiteindelijk, en met het doorzettingsvermogen zit het bij onze club wel goed, net als met de hardheid trouwens. Sommige kinderen zochten het ijs wel heel erg letterlijk op, maar na een schouderklopje of een aai over de bol ging men weer snel verder.

 

Over tradities gesproken, wat dacht u van de bingo ochtend die voor de jeugd al jaren wordt georganiseerd. Dit jaar vond het spektakel plaats op zaterdag 28 januari. En het sportcafe was wederom afgeladen vol met enthousiaste Grolspelers, en broertjes, zusjes en vrienden en vriendinnen hiervan.

U kent het wel toch, het spelletje waar de nummers een voor een opgenoemd worden en de kaart gevuld moet worden. Nu ging dat best goed hoor, maar na 10 getallen kwam er geroezemoes, was er al een bingo!, moet je er nog maar 1! Is nummer 43 al geweest! Of wat was het nummer nu. Kortom een heerlijke bingo ochtend vloog voorbij. Maar voor iedereen was er een leuk prijsje die men mee naar huis kon nemen.

Een van de hoogtepunten van het afgelopen seizoen was de speurtocht door Grolle. Alle aanwezige kids gingen met hun leider op verkenningstocht door Groenlo. Zo konden zij bij diverse winkels een letter scoren, die uiteindelijk tot een woord leidde. Na een lekkere kop chocolademelk en voor de leiders een lekker kopje koffie bij Wissink op de markt werd het tweede deel van de tocht voorgezet. Weer ging met aan het zoeken naar de ontbrekende letters. De talenten leerden zo weer een stukje geschiedenis over hun prachtige stadje en sprokkelden de letters bij elkaar.

Na het verzamelen bij de muziekkoepel bleek dat de zaterdagmorgen groep het op een of andere manier voor elkaar gekregen had om de eerst prijs te scoren. Raar maar waar, ze verdienden het ook. Trouwens alle kinderen kregen een leuk aandenken aan deze geweldige morgen.

 

Met dit onderdeel sloten we het winterprogramma af, men moest zo langzamerhand toch de training gaan hervatten en de wedstrijden dienden zich aan. Dat neemt niet weg dat de activiteiten over waren bij Grol.

 

Op zondag 16 april, de eerste paasdag stond het eieren zoeken centraal op ons sportpark. De eieren werden in alle vroegte verstopt en tegen de tijd dat de kinderen om half vier aankwamen was alles in gereedheid gebracht. Om klokslag half vier werden de kinderen naar de diverse velden gestuurd om te gaan zoeken. Menig kind bracht niet alleen eieren terug maar ook veen verdwaalde ouder of grootouder. Per leeftijdscategorie waren er een aantal mooie prijzen te verdienen. En voor diegene die niets gewonnen had was er ook nog een leuke prijs. Mede dankzij het aangename weer werd het eieren zoeken wederom een groot succes.

 

Op zaterdag 29 april (Koninginnedag) heeft het jaarlijkse “Vrienden en Vriendinnen Voetbal-toernooi” plaats voor de groepen 6, 7 en 8 van de Groenlose basisscholen.

Aan dit toernooi hebben 15 teams in 3 poules deelgenomen. Elke poulewinnaar heeft na afloop van de wedstrijden van een lekkere taart kunnen smikkelen. In ons uiteindelijke doel, zoveel mogelijk kinderen laten sporten, zijn we wederom geslaagd.

 

Al deze activiteiten zijn mede mogelijk door de financiële steun van de Rabobank Midden Achterhoek, zij steunen de activiteiten al vele jaren, en namens alle talenten van de sv Grol is het meer dan gepast om hier een DANK JE WEL voor te zeggen.

Naast de Rabobank Midden Achterhoek is een pluim voor alle vrijwilligers  op zijn plaats, dankzij hen lukt het elk jaar weer om een aantrekkelijk programma naast het voetbal aan te bieden.

 

 

Namens het jeugdbestuur

Patrick Pos