Frans Hoek Keeperspromotiedag i.s.m. K.N.V.B.

16-02-2005

Woensdag 9 februari 7.25 uur, de meeste Grollenaren slapen nog. Op de parkeerplaats van sportpark "Den Elshof" is er al een behoorlijke bedrijvigheid. Daar staan negen keepers met de uitstraling die van één uit de Holland Casino. Helaas hebben zich twee keepers ziek moeten afmelden anders had de teller op elf gestaan. Negen keepers afkomstig uit de D, E en F jeugd van de S.V. Grol.
De jongens nemen afscheid van hun ouders. Worden verdeeld over drie auto's en om 7.30 uur is het vertrek. Met navigator Max de Vries op kop, Miriam Menzing als goede tweede en met ondergetekende als hekkensluiter. De keepers zijn in zichzelf gekeerd, vol uiterste concentratie. Na zo'n 5 kwartier rijden arriveren we probleemloos in Oldebroek bij de plaatselijke voetbalvereniging "V.V. OWIOS".
We begeven ons na het uitpakken van de materialen uit de auto's na de kantine waar we ons in laten schrijven. De groepsindelingen worden bekend gemaakt, de groepen zijn op leeftijd ingedeeld. Om 10.00 uur begint de veldtraining met een degelijke warming up op een in mist gehuld complex van onze gastheer V.V. OWIOS.
Na de warming up gaan de keepers met hun eigen groep aan de slag. De jongens zijn enthousiast over deze training en de ochtend vliegt voorbij. Gelukkig voor de toeschouwers heeft de zon inmiddels zijn entree gemaakt.

Twaalf uur, de keepers krijgen een lunch uitgereikt in de kantine nadat ze zich eerst hebben kunnen opfrissen. Om 13.00 uur begint het échte werk. De keeperscompetitie! Waar eerst nog sprake was van harmonieus trainen, is er nu sprake van een uiterste concentratie. Er is nog maar één ding dat tel voor de mannen, winnen! Ballen pakken en zélf scoren!
Uiteindelijk kan er maar één keeper winnen binnen elke leeftijdscategorie. Nadat iedereen tegen elkaar (binnen die leeftijdscategorie) heeft gespeeld, wordt er bekend gemaakt wie er in de finale zit. En niet zo maar een finale! De winnaar mag zich beste keeper van KNVB district Oost noemen!
De spanning stijgt... Ja hoor Tim Penterman, talentvolle keeper van de F-1. In de finale! In een prachtige ambiance voltrekken zich de finales. Het wachten is op dé finale, die van Tim. Tim even koelbloedig als altijd weet wat hem te doen staat: winnen! Geen eenvoudige opdracht. Zijn tegenstander is er één die er wezen mag. Beide keepers worden gevraagd ten tonele te verschijnen. Onder luide aanmoedigingen van de toeschouwers begint de titanenstrijd. Minuten lijken wel uren te duren. Tim weet diverse ballen te pareren en maakt uiteindelijk de winnende goal. Onder luid gejuich neemt Tim alle felicitaties in ontvangst.

De jongens kunnen zich douchen en daarna is het wachten op de demonstratie training van Frans Hoek.
Bij die training zijn diverse keepers aanwezig waaronder Jelle ten Rouwelaar, tegenwoordig uitkomend voor FC Zwolle. Het wordt al snel duidelijk dat het niet alleen om techniek gaat bij het keepen maar ook o.a. om inzicht, coachen en uithoudingsvermogen.
Na de demonstratie mag Tim bij de uitreiking z'n prijs in ontvangst nemen en natuurlijk nog even met Frans Hoek op de foto.
Daarna gaan we een beetje moe maar voldaan, terug naar Groenlo. Wetende dat Tim 6 mei in Rosmalen in een landelijke bijeenkomst mag deelnemen aan de keeperscompetitie! Wellicht hoort u hier nog meer van.