Winterprogramma 2004 – 2005

23-02-2005

Na de laatste wedstrijden te hebben gespeeld op de velden, werd het tijd voor de traditionele winterstop. Dit seizoen gelukkig niet zo lang als in andere seizoenen.
De winterstop duurde immers van eind december tot begin februari.

Deze tijd werd wederom ingevuld door een aantal activiteiten en een aantal broodnodige rustmomenten, om onze talenten weer klaar te stomen voor de tweede competitie helft.

Met de Sint Nicolaas viering op 27 november j.l. werd het startsein gegeven voor het winterprogramma. In een bomvolle sporthal werden de kids d.m.v. een mini toernooi en een aantal behendigheidsspelletjes bezig gehouden totdat de goedheiligman zou arriveren.

Maar, wat schetste onze verbazing de Sint stond met pech langs de weg. Het paard was ziek, de auto kapot, de trein reed alleen naar Groenlo en niet terug, kortom paniek in de tent. Gelukkig wisten een aantal zwarte pieten de sfeer goed te houden en de kinderen niet al te ongerust te maken. En toen verscheen Sint Nicolaas toch. Na een enerverend uurtje ging de Sint voldaan weg en kregen alle kids een mooi cadeau mee naar huis.
Op 11 december werd er alsnog gevoetbald, het zwemmen schoof daarom een weekje op. Met ruim 190 personen werd Marveld onveilig gemaakt. Traditioneel werden de leiders gebombardeerd als lijdend voorwerp, de kids gingen met groepjes tegelijk op de schouders en nekken van de leiders zitten, hangen en wat nog meer mogelijk was.
Al met al vielen er geen “slachtoffers” en gingen de kids en leiders voldaan en moe naar huis.

De volgende weekenden werden ingeruimd voor de kerst en nieuwjaars vieringen.

Waarop we op 8 januari van dit jaar met de E en F talenten de zaal in gingen voor een heus zaalvoetbal toernooi. Ook hierbij was de opkomst weer enorm, de teams werden in kleine poules op sterkte ingedeeld om zo een gelijkwaardig toernooi te spelen.
De organisatie had zich behoorlijk verkeken op de vele wedstrijden, waardoor de wachttijd soms behoorlijk kon oplopen. Dit wordt voor volgende edities aangepast, zodat we voor de E en F een aparte toernooi middag gaan organiseren.

22 januari kwamen de kanonnen van de D klasse in actie in de zaal. Ook hier werd een onderling op sterkte ingedeeld toernooi gespeeld, waar vele hoogstandjes en fraaie doelpunten veelvuldig werden afgewisseld.

Voordat dit toernooi begon werden de inmiddels ervaren kantinegangers van de D-E-F klasse beziggehouden met een bingo ochtend. De spanning was te snijden, toen de nummers tergend langzaam uit de mond van het presentatie duo kwamen. De gemoederen liepen wederom hoog op, is nummer 31 nu wel of niet geweest, de jongen achter me hoeft er nog maar 1 en ik nog 3. Arghhhhhhhhhhh hoorde ik daar bingo, dat is toch zeker een valse. En aan alle illusie kwam een einde toen de bingo toch goedgekeurd was. Dit jaar had de organisatie wederom een fantastisch prijzenpakket samengesteld, en eigenlijk kende deze ochtend geen verliezers want iedereen kreeg na afloop een zakje chips voor de gedane arbeid.

Op de laatste zaterdag van januari ging de E en F jeugd op pad door Groenlo. Door middel van een fotoroute gingen zij op zoek naar de schatten van ons mooie vestingstadje. Verschillende monumenten en bezienswaardigheden werden bezocht, en door de leiders begeleid met mooie en spannende verhalen. De schedels in de Calixtuskerk, het uithangbord bij dokter Bergsma, de koksteeg, het oude klooster, de kanonswal etc etc

Groenlo werd door Grol verkent en ingenomen. Naast de speurtocht moest men ook op zoek naar een aantal jeugdige zwervers, dit uitschot van onze vestingstad had ditmaal wat goed te maken en deelde allerlei dingen uit waaronder prachtige rozen.
Het enige minpunt van de ochtend lag onder de nul graden celsius. Januari was de warmste januari maand van de afgelopen 100 jaar? Behalve op deze zaterdag. Gelukkig kon men bij bakker Wissink op de markt een beker heerlijke warme chocolademelk halen, zodat de tocht weer voortgezet kon worden. Om 12:00 was iedereen weer present in de kantine, en werden de rozen aan de familie Porskamp aangeboden. Gewoon een dank je wel namens de E en F jeugd voor de altijd goede zorgen. Annelies nam deze in ontvangst.
Wederom werd de chips uitgedeeld, en ging iedereen met een vracht vol nieuwe verhalen naar huis.

De laatste activiteit is de spooktocht voor de D jeugd, deze vond plaats op vrijdag avond 11 februari. Het was de vrijdag na carnaval, Groenlo ontwaakt langzaam uit een comatoestand en wordt meteen opgeschrikt door een behoorlijk aantal spoken ( Hennie bedankt)  in hun stadje. De D jeugd was op pad, voordat de spoken hun werk mochten doen gingen de 50 kanjers met hun begeleiding de nieuwe Calixtus kerk beklimmen. Dat dit ´s avonds gebeurde was uniek, nog nooit had Dhr Westerhof en zijn mannen de kerk rond dit tijdstip beklommen. Na een aantal interessante verhalen gingen de mannen en jongens, naar het koor, de klok, de “ribben” van de kerk en als klap op de vuurpijl naar de klok en toen naar buiten. Het heya en heyo werd zeer luid en duidelijk naar beneden geschreeuwd, ik ga er maar vanuit dat dit het enthousiasme was en niet de schrik !!!!
Na een uur kwamen de eerste groepen naar beneden, en mochten zij op pad gaan naar de spoken of was dit andersom? Vol stoere mannenpraat ging men op pad, het duurde ongeveer 10 meter vanaf het vertrekpunt dat men al zenuwachtig en mans tegen elkaar ging doen. De tocht die uiteindelijk 7.5 km lang was, bracht de Grol langs de begraafplaats, voormalige camping de Kunne, het bos, het centrum, de winterswijkseweg, de eierhandel en tot slot ons clubhuis. Hier werd men getrakteerd op een drankje en een zakje chips.
Vervolgens kwamen de verhalen los, er was HEEEEELLLEMAAAAAL niets AAN!!!, het was niet ENG!!, ik ben geen een keer geschrokken, ik wist wel wie de spoken waren!
Enige navraag bij de leiding leerde echter dat het met de teamgeest van de SV.Grol wel snor zit, jongens en meisjes van 11 en 12 jaar die gemoedelijk hand in hand met hun leider lopen zijn ook niet bang voor dit soort grappenmakerij. Kortom een geslaagde avond.

De Grol is weer klaar voor een nieuwe seizoenshelft en wat meer op de hoogte van Groenlo.

Dit programma werd mogelijk gemaakt door de financiële steun van de Rabobank Midden Achterhoek en de vele vrijwilligers.

Het jeugdbestuur van de S.V.Grol bedankt u hier hartelijk voor.