Nieuwsbrief Stuurgroep RSVJ De Graafschap

16-11-2006

 

Beste leden en andere belangstellenden,

 

Als voorzitter van de sportvereniging 'Grol' maak ik deel uit van de Stuurgroep RSVJ van De Graafschap in Doetinchem. Deze stuurgroep geeft periodiek een nieuwsbrief uit.

Hierbij de nieuwsbrief nr. 1 van het seizoen 2006-2007 ter informatie c.q. ter inzage.

 

Theo Huijskes, voorzitter.

 

 

 

Voor u ligt de eerste R.S.V.J.-nieuwsbrief. Door middel van deze nieuwsbrief wordt u, als convenantpartner van De Graafschap, op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen betreffende het R.S.V.J. en De Graafschap. Deze nieuwsbrief verschijnt in beginsel twee keer per seizoen. Ditmaal bevat het de volgende onderwerpen.

 

- Voorwoord Han Berger (directeur voetbalzaken De Graafschap BV)

- R.S.V.J.-agenda: thema-avond 22 januari 2007

- De Graafschap naar Willem II in bekertoernooi

- Gelderse Keepers School (GKS) convenantpartner

- De talentenscholen in beeld

- Clubs tekenen RSVJ-convenant met De Graafschap

- Presentatie talentenplan nu te downloaden

- Publicatieruimte voor u als convenantpartner

- Trainen op het kunstgrasveld van De Graafschap tijdens winterperiode

- Als convenantpartner naar thuisduels van De Graafschap

- Inschrijven wekelijkse nieuwsbrief www.degraafschap.nl

- Wedstrijdprogramma’s elftallen De Graafschap

- Tussenstand Jan Vreman Cup

- Uitnodiging supporters-/sponsoravond van 21 november a.s.

- Over de R.S.V.J.-nieuwsbrief

 

 

Han Berger (directeur voetbalzaken De Graafschap BV)         

 

Hierbij treft u de eerste R.S.V.J.-nieuwsbrief nieuwe stijl aan. Digitaal, zoals dat in de tegenwoordige tijd steeds meer gebruikelijk is. Zoals wij dat met u, onze convenant-partners, hebben afgesproken gaan wij deze nieuwsbrief twee keer per seizoen versturen. Wij willen u middels deze nieuwsbrief periodiek informeren over wetens-waardigheden van De Graafschap in het algemeen en R.S.V.J.-zaken in het bijzonder. Wij hopen van deze nieuwsbrief een gezamenlijk communicatiemiddel te maken, schroom dus niet om ook van uw kant input te leveren, graag constructief zodat we er allemaal ons voordeel mee kunnen doen.

 

Voor mij is dit een goede gelegenheid om de eerste maanden van het convenant “nieuwe stijl” en het talentenplan te evalueren. Het talentenplan is de kapstok van het partner-schap tussen uw vereniging en De Graafschap, waarvan de afspraken zijn vastgelegd in het nieuwe convenant. De oorspronkelijke doelstellingen van het R.S.V.J. (Regionaal Samenwerkingsverband Voetbal Jeugdopleidingen) waren:

 

Het verbeteren en verhogen van het algehele regionale voetbalniveau in de Achterhoek en Liemers.

Het creëren van een WIN-WIN-situatie voor alle betrokkenen, met name op het gebied van jeugdopleiding.

 

Bij mijn aantreden bij De Graafschap, zo’n anderhalf jaar geleden, kwam ik al snel tot de conclusie dat deze doelstellingen niet (meer) gerealiseerd werden. Een constatering die gedeeld werd door de R.S.V.J.-stuurgroep. Met dat gegeven waren er vervolgens twee opties: óf een streep door het hele R.S.V.J., óf het verhaal goed neerzetten. Wij hebben gezamenlijk voor het laatste gekozen, mede omdat het R.S.V.J. in deze vorm uitstekend past in het nieuwe voetbalbeleidsplan van De Graafschap.

 

Door middel van het dit jaar opgestarte talentenplan denkt De Graafschap de oorspronkelijke doelstellingen, zoals hierboven genoemd, wél te kunnen realiseren. Door op vijf locaties in de regio wekelijks zo’n 30 getalenteerde pupillen extra te laten trainen onder leiding van techniektrainer Wim van Zeist draagt De Graafschap ons inziens daadwerkelijk bij aan het, op termijn, verhogen van het regionale voetbalniveau.

 

Nog belangrijker is het, dat De Graafschap door het trainerstraject van het talentenplan een bijdrage levert aan de ontwikkeling en scholing van jeugdtrainers van amateurclubs. Hierdoor kunnen ook de kinderen die niet geselecteerd zijn voor de talentscholen profiteren van de kennis, kunde en nieuwe inzichten die uw jeugdtrainers middels dit programma hebben opgedaan.

 

Uiteraard hoopt De Graafschap via deze opzet uiteindelijk de beste talenten op te sporen en hebben wij zo een veel bredere basis onder onze jeugdopleiding. Nu de eerste editie het talentenplan ruim twee maanden onderweg is, zijn de reacties van alle betrokkenen zeer positief. Zowel de spelertjes en de jeugdtrainers, als de professionals van De Graafschap zijn zeer enthousiast. Ook van diverse convenantpartners kregen wij positieve reacties. Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten, zeker zo’n eerste seizoen. Uiteraard gaan wij in de loop van dit seizoen samen met u evalueren en krijgen wij graag van u positief kritische feedback.

 

Zoals u verderop in deze nieuwsbrief kunt lezen, is alweer een nieuwe stap gezet door een samenwerkingsverband aan te gaan met de Gelderse Keepersschool Enrico Benetti. Hierdoor krijgen vanaf nu ook talentvolle keepertjes de kans zich via het talentenplan nog beter te ontwikkelen.

 

Daarnaast hebben wij het convenant ter beoordeling voorgelegd aan de KNVB te Zeist. Hierom was door een aantal van u gevraagd en ook wijzelf hechten belang aan een dergelijk “keurmerk”. Zodra de uitkomst hiervan bekend is, zullen wij u hierover informeren.

 

Tenslotte zult u vanaf nu gaan merken dat de juridische structuur van De Graafschap per 3 oktober 2006 is gewijzigd. Het vertrouwde voorvoegsel “vbv” wat stond voor Vereniging Betaald Voetbal is per deze datum verleden tijd. De Graafschap heet thans Betaald Voetbal De Graafschap BV, waarbij BV staat voor Besloten Vennootschap. Deze organisatievorm sluit meer aan bij de hedendaagse praktijk van bedrijfsvoering voor een betaald voetbal organisatie. De Graafschap is dus op alle niveaus volop in beweging, met als ultieme doelstelling om een structurele eredivisionist te worden!

 

Han Berger

Directeur voetbalzaken De Graafschap

R.S.V.J.-agenda

 

Maandag 22 januari 2007, 19.30 uur:

Thema-avond Stadion De Vijverberg

 

Er wordt een drietal Workshops gehouden:

 

Professionaliseren en vrijwilligersbelied door GSF

     Doelgroep: bestuurders, managers en coördinatoren

Teambuilding door Han Berger

     Doelgroep: hoofdtrainers 1e elftal en A-junioren

Kanjers in de sport, verzorgd door de GSF

     Doelgroep: technische kader en leiding jeugd

 

Deze, zoveel mogelijk, interactieve workshops zullen plaatshebben in diverse ruimtes in het stadion. Te weten: de Businessclub, de persruimte en het spelershome.

 

 

De Graafschap naar Willem II in bekertoernooi

 

De loting voor de achtste finales in de strijd om de KNVB Beker heeft voor De Graafschap een uitwedstrijd tegen Willem II opgeleverd. Deze wedstrijd staat gepland voor 23, 24 of 25 januari 2007. De KNVB zal in een later stadium het precieze speelschema voor deze vierde bekerronde vrijgeven.

 

 

Gelderse Keepers School (GKS) Convenantpartner

 

De Gelderse Keepers School Enrico Benetti (GKS) is convenantpartner geworden van De Graafschap in het kader van het R.S.V.J./Talentenplan.

 

Beide partijen zijn zeer verheugd over de tot stand gekomen samenwerking, die start met ingang van het seizoen 2007/2008. “Nu krijgt het talentenplan een uitbreiding naar de keepers toe. De trainingen van deze talentvolle keepertjes staan onder leiding van Edwin Susebeek en zullen plaatsvinden in Veldhoek, waar de Gelderse Keepers School gevestigd is.”, aldus directeur voetbalzaken Han Berger.

 

Edwin Susebeek, vijf jaar geleden oprichter van de Gelderse Keepers School, traint al de doelmannen binnen het Graafschap Voetbalcollege, de jeugdafdeling van de Superboeren. De website van de Gelderse Keepers School is te vinden via  http://www.gelderse-keepersschool.nl/

 

 

De Talentenscholen in beeld

 

Van de vijf talentenscholen is door www.degraafschap.nl een fotoreportage gemaakt. Deze is op de website te vinden, in de rubriek R.S.V.J./Talentenplan. Op maandagavond 13 november jongstleden zond TV Gelderland in het sportprogramma Rondje 30 een item uit over de Talentenscholen van De Graafschap. Wij onderzoeken de mogelijkheid om deze reportage binnenkort via www.degraafschap.nl aan u als convenantpartner te kunnen aanbieden.

 

Clubs tekenen R.S.V.J.-convenant met De Graafschap

 

De volgende verenigingen hebben het R.S.V.J.-convenant met De Graafschap inmiddels ondertekend (overzicht bijgewerkt tot 09/11/2006).

 

AD'69, Angerlo Vooruit, AZSV, Baakse Boys, sv Bredevoort, zvv De Hoven, Concordia Wehl, Den Dam, DEO, vv Doetinchem, DVC’26, DZC'68, Eerbeekse Boys, Erica ‘76, vv Erix, Etten, FC Eibergen, Gelderse Keepers School, vv Gendringen, Grol, Grolse Boys, GSV'38, GSV’63, GWVV, Halle, HC’03, Keijenburgse Boys, Kilder, Loil, Loo, vv Marienveld, NVC, OBW, Pax, ’t Peeske, Ratti, Reunië, vv Rheden, vv Ruurlo, SCS, SDOUC, SDZZ, SKVW, Sportclub Brummen, St. Joris, vv Steenderen, Stokkum, SVBV, SVGG, FC Trias, Ulftse Boys, SC Varsseveld, VIOD, vv Vorden, VVG’25, Warnsveldse Boys, Worth Rheden, Winterswijk, WVC, Zelhem, Zelos, Zutphania, FC Zutphen.

 

Laatst aangesloten vereniging(en):

- Concordia Wehl

- Zutphania

 

Wilt u meer informatie over het vernieuwde convenant, neem dan contact op met De Graafschap, bijvoorbeeld via info@degraafschap.nl.

 

 

Presentatie Talentenplan nu te downloaden

 

Enige tijd geleden heeft De Graafschap haar R.S.V.J./Talentenplan gepresenteerd. Wilt u dit plan nogmaals bekijken, dat kan op www.degraafschap.nl, door op onderstaande link te klikken. Het betreft een PowerPoint-bestand.

 

Download de presentatie over de Talentenscholen

 

 

Publicatieruimte voor u als convenantpartner

 

Deze R.S.V.J.-nieuwsbrief geeft u, als convenantpartner, de mogelijkheid om nieuws over uw vereniging op te nemen in de volgende nieuwsbrief. Neem hiervoor contact op met De Graafschap, via info@degraafschap.nl.

 

 

Trainen op het kunstgrasveld van De Graafschap tijdens winterperiode

 

Nu de wintermaanden weer in aantocht zijn, zullen de diverse trainingsvelden soms onbespeelbaar zijn. De Graafschap heeft op haar trainingscomplex De Bezelhorst in Doetinchem de beschikking over een kunstgrasveld. Wij bieden alle convenantpartners de mogelijkheid om dit kunstgrasveld tegen een gereduceerd tarief te huren zodat uw vereniging op een prima ondergrond haar trainingen kan afwerken.

 

Wanneer u interesse heeft kunt u contact opnemen met De Graafschap over de voorwaarden. Telefoonnummer: 0314- 36.84.50 of mail naar jos.geerken@degraafschap.nl.

 

Als convenantpartner naar thuisduels van De Graafschap

 

Wilt u met uw vereniging graag een keer een thuiswedstrijd van de Superboeren bezoeken, dan kunt u gebruik maken van het onderstaande arrangement, waarbij u in de NUON Lounge (= Businessclub) kunt verblijven.

 

10 toegangskaarten NUON Lounge á € 35,- = 350,-

20 toegangskaarten NUON Lounge á € 30,- = 600,-

30 toegangskaarten NUON Lounge á € 25,- = 750,-

Bij grotere aantallen, prijs op aanvraag

 

genoemde prijzen gelden voor het seizoen 2006/2007;

dit arrangement geldt niet voor jeugdgroepen.

 

De normale prijs voor de NUON-Lounge bedraagt € 50,- per stuk. Wij bieden u hiermee de mogelijkheid een thuiswedstrijd van De Graafschap in te vullen als een leuk clubuitje!!!

 

Voor meer informatie neem contact op met De Graafschap (contactpersoon Jan Smit). Het wedstrijdschema van De Graafschap is verderop in deze nieuwsbrief te vinden, of op www.degraafschap.nl.

 

 

Inschrijven wekelijkse nieuwsbrief www.degraafschap.nl

 

Alle convenantpartners ontvangen deze R.S.V.J.-nieuwsbrief in hun mailbox. De website van De Graafschap heeft ook een eigen nieuwsbrief. Deze wordt wekelijks verzonden.

 

Wilt u de nieuwsbrief van www.degraafschap.nl óók ontvangen? Stuur dan een e-mail naar Remco Hogeweide, met als onderwerp: aanmelden nieuwsbrief website.

 

 

Wedstrijdprogramma’s elftallen De Graafschap

 

Hieronder treft u een overzicht aan van de wedstrijdprogramma’s van alle elftallen van De Graafschap, voor zover bekend. Jong De Graafschap en alle jeugdelftallen spelen hun thuisduels op Sportpark De Bezelhorst in Doetinchem. Achter de thuisduels van De Graafschap 1 staan de uitgenodigde Clubs van de Week vermeld.

 

De Graafschap 1                                                                      Clubs van de Week:

17-11-2006 20:00 Fortuna Sittard - De Graafschap

24-11-2006 20:00 De Graafschap - FC Zwolle                 GWVV en Warnsveldse Boys

01-12-2006 20:00 MVV - De Graafschap

08-12-2006 20:00 De Graafschap - FC Dordrecht Kilder en VVG’25

15-12-2006 20:00 BV Veendam - De Graafschap

22-12-2006 20:00 De Graafschap - FC Omniworld           Halle en vv Vorden

 

12-01-2007 20:00 RBC Roosendaal - De Graafschap

19-01-2007 20:00 De Graafschap - Cambuur L’warden    SVGG en Zelhem

23-25-01-2007 4e bekerronde: Willem II - De Graafschap

26-01-2007 20:00 Stormv./Telstar - De Graafschap

02-02-2007 20:00 De Graafschap - FC Eindhoven            Angerlo Vooruit en VIOD

09-02-2007 20:00 FC Den Bosch - De Graafschap

16-02-2007 20:00 De Graafschap - Fortuna Sittard          vv Rheden en vv Ruurlo

23-02-2007 20:00 Helmond Sport - De Graafschap

02-03-2007 20:00 De Graafschap - Top Oss                    Baakse Boys en Reunië

 

09-03-2007 20:00 VVV-Venlo - De Graafschap

16-03-2007 20:00 Haarlem - De Graafschap

23-03-2007 20:00 De Graafschap - AGOVV Apeldoorn     Grolse Boys en Loil

30-03-2007 20:00 De Graafschap - FC Emmen                zvv De Hoven en ‘t Peeske

 

06-04-2007 20:00 Go Ahead Eagles - De Graafschap

13-04-2007 20:00 De Graafschap - FC Volendam Pax en Stokkum

20-04-2007 20:00 FC Zwolle - De Graafschap

27-04-2007 20:00 De Graafschap – MVV                        DVC'26 en GSV'38

 

Jong De Graafschap (aanvang thuisduels 19.00 uur):

20-11-2006, Jong De Graafschap - Jong Cambuur Leeuwarden

27-11-2006, Jong FC Volendam - Jong De Graafschap

11-12-2006, Jong De Graafschap - Jong FC Zwolle

18-12-2006, Jong Go Ahead Eagles - Jong De Graafschap

15-01-2007, Jong Stormvogels/Telstar - Jong De Graafschap

29-01-2007, Jong De Graafschap - Jong AGOVV Apeldoorn

12-02-2007, Jong FC Omniworld - Jong De Graafschap

26-02-2007, Jong De Graafschap - Jong BV Veendam

05-03-2007, Jong De Graafschap - Jong ADO Den Haag

19-03-2007, Jong Haarlem - Jong De Graafschap

02-04-2007, Jong De Graafschap - Jong FC Emmen

16-04-2007, Jong Cambuur Leeuwarden - Jong De Graafschap

23-04-2007, Jong De Graafschap - Jong FC Volendam

07-05-2007, Jong FC Zwolle - Jong De Graafschap

14-05-2007, Jong De Graafschap - Jong Go Ahead Eagles

 

De Graafschap A1:

18-11-2006 14:30 uur Excelsior R. A1 - De Graafschap A1

25-11-2006 14:30 uur SC Heerenveen A1 - De Graafschap A1 (bekerwedstrijd)

02-12-2006 14:30 uur De Graafschap A1 - Ajax A1

09-12-2006 14:30 uur FC Volendam A1 - De Graafschap A1

16-12-2006 14:30 uur RKC Waalwijk A1 - De Graafschap A1

 

De Graafschap B1:

18-11-2006 14:30 uur De Graafschap B1 - Excelsior R. B1 (bekerwedstrijd)

02-12-2006 11:00 uur Go Ahead Eagles B1 - De Graafschap B1

09-12-2006 12:00 uur De Graafschap B1 - FC Omniworld B1

16-12-2006 12:00 uur Stormv./Telstar B1 - De Graafschap B1

 

De Graafschap C1:

18-11-2006 12:00 uur FC Groningen C1 - De Graafschap C1

25-11-2006 14:30 uur De Graafschap C1 - FC Omniworld C1

09-12-2006 14:30 uur Stormv./Telstar C1 - De Graafschap C1

16-12-2006 14:30 uur De Graafschap C1 - AFC C1

 

De Graafschap D1:

18-11-2006 12:00 uur De Graafschap D1 - BWO D1

25-11-2006 10:30 uur AZSV D1 - De Graafschap D1 (bekerwedstrijd)

02-12-2006 12:00 uur De Graafschap D1 - FC Zwolle D1

09-12-2006 11:30 uur Vitesse/AGOVV D1 - De Graafschap D1

16-12-2006 12:00 uur De Graafschap D1 - Twente/Heracles D1

 

Tussenstand Jan Vreman Cup

 

In de rust van ieder thuisduel van De Graafschap worden door de Clubs van de Week penalty’s genomen. Zij strijden een seizoen lang om de felbegeerde Jan Vreman Cup. Hier volgt de tussenstand:

 

De tussenstand na 8 thuiswedstrijden:

 

sv Grol 8

vv Ulftse Boys 1 6

Genderingen 6

AZSV 6

NVC 6

SDOUC 5

GSV '63 5

Sportclub Brummen 4

vv Etten 4

vv Loo 4