Wandelvoetbal bij de S.V. Grol

07-12-2014

Walking football is een voetbalvariant, over gewaaid uit Engeland. Op een veldje van 15 bij 20 meter, met twee kleine doeltjes, zullen twee vijftallen elkaar bestrijden.
Het kan ook zo zijn, dat wordt gespeeld met viertallen of zelfs met zestallen. Het moet allemaal blijken, wat het handigste is. Er mag onbeperkt gewisseld worden en slidings zijn niet toegestaan. Je  mag niet hardlopen/rennen, dan krijg je een vrije trap tegen. Deze nieuwe tak van voetbalsport is uitermate geschikt voor voetballers van weleer. Zij hebben de traptechniek nog wel, maar de snelheid is weg. De bedoeling is om door de week op een (of meerdere) ochtend(en) gezellig een potje te voetballen. Heel veel is in overleg mogelijk.
Er zijn steeds meer verenigingen bezig om wandelvoetbal op de kaart te zetten. In eerste instantie is het de bedoeling om op D’n Elshof onderling gezellig een potje te voetballen.
In het kader van ‘bewegen is gezond’ kan dit een uitkomst zijn voor 60-plussers. Het is erg plezierig voor zowel de spelers als de toeschouwers. Ook een gezellige derde helft mag natuurlijk niet ontbreken!

Ben je 60+? Heb je interesse? Meld je dan aan bij Wilko Poortman (06-30388812).
Bij voldoende aanmeldingen kunnen we overleggen wanneer te starten in het voorjaar.